[Re:] [bobalazs:] Ennyit számít az alul feszelés Ryzen processzornál - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Az egészet megfigyelheted, abban a percben hogy tuningolsz vagy autoról elmozdítod a szorzót, windows alól látod ryzen masterben hogy az alap PPT, TDC, EDC értékekhez nem ír semmit, ergo nincs korlátozva.
Na most rádugsz mint esetemben, 2x 4 pines cpu tápot, és a jó isten tudja mennyi áramot képes felvenni így a a lap. Nekem akkor hogy 257+-w.-ot mutatott a fogyasztásmérő, és még kúszott feljebb folyamatosan, hwinfo is 160w vagy mennyit írt a cpu package powerra, ami alapesetben ugye 88W, az előbb linkeltem cikket abban is írják, illetve ryzen master is alapesetben mutatja.Mivel egy kis ice edge mini hűtőm van, itt már bőven throttlingolt, meg a hővel sem bírt, és dobálta lefelé az órajeleket.
Az volt a hab a tortán hogy sharex progival csinálom a képernyőmentéseket, és a progi ahogy kijelöli, szaggatott vonallal, amiről képet akarok készíteni, ott már a vga is meg van hajtva, nem terheletlen órajellel működik. Ebből következik, hogy képernyőmentést már nem tudtam csinálni az OCról mert fekete lett a képernyő, lekapcsolta a táp a rendszert. Illetve, hát pörgött a cpu hűtő meg minden, de az alap 80W körüli értéken, mint, ahogy pl. a biosban is ugyanazt az értéket mutatja..

üzenetek