[Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


KROK640
(veterán)
Blog

Valószínűleg azért nem jogsizik le, mert egy fölösleges kiadásnak tartja. Nyilvánvalóan ERRE nincs pénze. Ezt már azzal is bebizonyította, hogy gyereket vállalt, meg hitelbe ugrott bele.

Igazad van, 2022-es a cikk. Sebaj, azóta még úgy nincs esélye letenni a jogsit. Régen azért annyiból jobb volt a férfiaknak, hogy a seregben aki akarta megszerezhette ingyen. Mostmár ez sincs. Sőt, mióta kitalálták ezt a fiataloknak szóló "ingyenes" jogsit azóta akinek 26 felett nincs jogsija az igencsak szar helyzetbe került.


qnadam
(veterán)

ha felmerül a kérdés annak idején, hogy sereg vagy fizetős jogsi, én inkább fizetek :DDD
de nekem meggyőződésem, hogy ami mo-n sorkatonaság néven ment, attól senki nem lett jobb ember, sőt.


hcl
(félisten)
Blog

BTW megint : Nem ezért tettem be ezt a cikket, hanem annak mutatására, hogy 20 évig ki lehet húzni jogsi nélkül :D

@qnadam : Same here

[ Szerkesztve ]


Trailblazer
(addikt)

Sőt, mióta kitalálták ezt a fiataloknak szóló "ingyenes" jogsit azóta akinek 26 felett nincs jogsija az igencsak szar helyzetbe került.

Én ezt másért találom rossz ötletnek, amennyiben erre gondolsz. Még több felelőtlen, éretlen, jaszkarizó idióta szabadul a közutakra...


KROK640
(veterán)
Blog

Ezt postán maradóra kell kérni ;]


szebe
(őstag)

Azok apuci pénzén szerintem már most is az utakon vannak.
A jaszkarizó idiótákon kívül szerintem nagyobb problémát jelentenek azok, akik nem vesznek tudomást a közlekedés többi résztvevőjéről. Mert ők sokkal többen vannak
(pl reggel aldi parkoló, 6 helyre 4-en férnek el, index nem használat, stb...)
Meg egyszerűen nem képesek kezelni forgalmi helyzeteket. Pl busz fordulna be szűk T kereszteződésben jobbra, jobbról elenged 4-5 autót, hogy legyen helye A sorban 5-6. autó meg leszarja/nem fogja fel hogy mi történik, és csak azért is kijön ő is, a busz meg várhat még x autót, mire valakinek leesik hogy mivan.

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

Milyen 3? 4. 2 fiú, 2 lány. Nekem ez jött le. Meg hogy igencsak gyorsan jöttek, ha még csak 6éves a legnagyobb is.
De mondjuk nem ezen múlik a vagyon helyzete. Csóró lenne ő gyerekek nélkül is. (Pedig még nem is a legcsórobb, mert van érzékelhető stabil jövedelme, meg ő hajlandó is dolgozni, ami élből kiemeli a legcsóróbbak közül)

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

Jaj, ne is mondd. Naponta látom, tapasztalom, hogy mennyien vannak halál vakon, azt se tudja, mi történik körülötte. Meg full leszarja.
Hogy buszt segítsen, vagy egymást? Hót nem érdekli, a többség meg észre se veszi, meg értelmezni se tudja, mit lát, látni kéne valamit.

Kb.annyira tud vezetni, hogy látja a lámpákat, kb.sávban tartja az autót, meg próbál nem nekimenni a többinek, aztan ennyi.


szebe
(őstag)

Legalább van egy csomó családi adókedvezményük...oh wait.
Ezek tipikusan azok a formák, akiken nem nagyon tudsz segíteni. Ráborul a bank (pl lottóötös, öröklés), akkor pár évig buli van, aztán vissza oda, ahonnan indult. Esetleg még annál is lejjebb.

#116048
Vagy amikor vár a sorára a lámpánál, és a másik irányból bekanyarodó is a kereszteződésbe ragadva áll meg, zöldet kapva azért elindul, mert....zöldet kapott.

[ Szerkesztve ]


Alusky
(aktív tag)
Blog

Erre gondol, azt hittem ezt eldobták végül, de ezek szerint még napirenden van, hogy basznák meg mind rakásra.
Nekem valahogy nincs kedvem egy egyébként is szűkös keretekkel gazdálkodó országban adózni mások taknyainak, hogy legyen ingyen veretős jogsijuk. Dolgozzon meg érte a gyerek meg a szülei, ha felcsinálták egymást.

Az elméleti vizsgadíj, a gyakorlati vizsgadíj, az elsősegély vizsgadíj, az orvosi alkalmassági legyen ingyenes, de ezek is csak elsőre, ha bukik akkor már fizeti a másodikat. Az elméleti oktatás és elsősegély oktatás mehet középiskolába is, mert sokat nem számít milyen padban ülve tanulja meg, ingyenes csak a középiskolai lenne, ha már az amúgy is ingyen oktat minden mást is, az autós iskola magánkéz, az maradjon szépen fizetős. A gyakorlati vezetés meg végképp fizetős mivel magán, így pont annyi segítséget kapnak ami igen jószívű, cserébe még továbbra is meg kell dolgozni érte, mert 2 kilót még mindig bele kell lapátolni. Ennyit érdemelnek és nem többet, ez bőven kompenzálja az inflációt is.
És iskolai eredményekhez kötni az ingyenes részeket is, 2-es átlag pistike, meg akinek betelt az ellenőrző az beírásokkal, nem jogosult rá.

Rohadt felháborító ez azoknak akik annak idején, mai értékén beletoltak 4-500 ezret a jogsiba és az égvilágon semmi segítséget nem kaptak, a páva generációknak meg lassan megszületnie nehéz csak mert mindent alájuk tolnak mindenhonnan és olyanok is lesznek és még nekik áll feljebb az egész világ.

[ Szerkesztve ]


KROK640
(veterán)
Blog

Nekem anno kettő napon múlott, hogy nem lettem katona.
De mivel a körülöttem lévő idősebb férfiak fele élete nagy élményeként festette le, a másik fele sokat szidta, de mindannyian tele voltak jó kis katona történetekkel, úgyhogy úgy álltam hozzá : ha menni kell, hát megyek. Persze azért sírva sem fakadtam amikor kiderült, hogy már meg nem kell...


KROK640
(veterán)
Blog

Értem én, hogy azt akarod ezzel prezentálni, hogy akár 20 évig is el lehet vezetni jogsi nélkül, de lássuk be, hogy ez egy extrém eset, és nem valószínű, hogy teszem azt Hollandiába elmernék vele autózni, vagy ő elmerne-e.
Persze a cikk kitér rá, hogy vannak a környéken hasonlók, így az adott körzetben lehetséges, hogy nem ő az egyetlen, talán a helyi rendőrök már ismerik is őket, és direkt nem fogdossák meg. Konkrétan Hevesben tizensokéve tudtam ilyenről az egyik kisfaluban, hogy helyi zsiványok (hasonló kihágásokra kell gondolni) meg a KMB-s egyfajta "mindenkinek legyen jó" szimbiózisban éltek.

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

Azért nem kell ezt túlgondolni, nem lesz ingyenes a jogsi, hiába így reklámozzák. Kb. Az elméleti oktatás része lesz ingyenes, minden más meg drágább, gondolom.
Aki jogosult, az spórol majd kb.100ezret, ennyi.
Az autósiskolákat meg egy percig se fogom sajnálni, hogy bevételtől esnek el. Be fogják azt szedni máshogy.


hcl
(félisten)
Blog

Nyilván extrém, de azért ha nem is 20 évig, ám elég sokáig elvezetgetnek sokan az országban :S
És hogy ez baj. FYI.


Alusky
(aktív tag)
Blog

Az az 50% aki jónak élte meg az csak elfedte a szart mint a bántalmazott aki végül megkedveli az elrablóját, vagy örült volna neki ha szop más is nem csak ő, és kiszínezte a történetet. Itt az utóbbi volt a jellemező, az öregeknél pláne, szidta mint a bokrot majd odanyögte a végére, hogy azért jó volt. B+, ha végig szid valamit akkor az nem volt jó, csak hülyére nevelték őt is, pont ez volt a lényege annak a rendszernek. Nem véletlenül ment itt is mindenki polgáriba, nem is értem ki maradt végül fegyveresben. Már a rendszerváltáskor kukázni kellett volna, semmi másra nem volt jó csak betörni a fiatalokat a moslék kommunista rendszerhez. Egy szenny, egy mocsok.
Ha rajtam múlva kötelezetten fel kéne oszlatni minden ország hadseregét aztán ütlegeljék egymást a politikusok.

[ Szerkesztve ]


Alusky
(aktív tag)
Blog

Valószínű, hogy a gyakorlati vezetés, ami egyben a legdrágább része is, nem lesz ingyenes sehogy, mivel az egy magánember magánpénze, nem állami kézben, mint a vizsgadíjak amit le lehet nullázni. Ekkora összegeket biztosan nem fog kirántani a zsebéből az állam hogy ezt állja, ráadásul rögtön mindenki a legdrágább iskolát választaná ahol vadiúj 20 milliós autón tanulhat, ha ez így működne majd.

[ Szerkesztve ]


KROK640
(veterán)
Blog

Ha jó az oktatás, akkor nem hiszem. Plusz az igazán jaszkarizó hülyegyerekek most is kint vannak, hiszen apuci kifizeti nekik a jogsit, meg az autót is. Itt inkább a gondom, hogy ki fog szabadulni egy generáció, ahol a jogosítvány kb olyan alap dolog lesz mint manapság az érettségi, és ez a munkaerő piacon kellemetlen változásokat hozhat azok számára akiknek még nincs , vagy nem lehet jogsi


KROK640
(veterán)
Blog

csóró lenne gyerek nélkül is, de a 3-4 gyerek nem teszi könnyebbé a helyzetet, pláne, hogy ezt maga is elismeri. Hat udom nmagamról, hogy amúgyis nehéz az élet, akkor nem b*szok ki magammal még jobban. Pláne, hogy ezekszerint a huszas évei második felében már gyereket gyártott. Értem én, hogy a fejében tök más a prioritás, mert a legfontosabb, hogy legyen gyerek, a jogsi meg fölös kiadás, csak érted ... Utána az ilyen winnyog, hogy nehéz az élet.
Van egy haverom, hasonló téma : Múltkor összefutottunk, sír, hogy még mindig egy 10+ éves 4th gen I5-öse van 4GB RAMmal meg integrált VGA-val, pedig hogy szeretne játszani. Csakhát összejött egy csajjal aki hozott a kapcsolatba egy gyereket, mellé csinált ő még gyorsan kettőt, aztán most három gyerek mellett albérletben(!) kemény az élet, és évek óta nem jut egy új gépre, és belátható időn belül nem is fog, pedig még mindig az lenne a hobbija, meg a kikapcsolódása.


KROK640
(veterán)
Blog

" kötelezetten fel kéne oszlatni minden ország hadseregét aztán ütlegeljék egymást a politikusok. " :C
De még mennyire!

Egyébként anno az Ukrajnai háború esetében az egyik fórumon felvetettem, hogy Putyin meg Zelenszkij boxolják le, és Krím legyen a dupla vagy semmi. Aki győz az viszi Donbaszt és Krímet. Csak sajnos ez nem így megy...

Katonai storykat illetően meg szerintem nagyon sokat számított, hogy hová kerültél, milyen parancsnokokkal, milyen társakkal, meg még az is, hogy mikor. Aztán, lehet h az is megzavart, hogy annak is volt egy rakás jópofa storyja aki utálta, meg az is hozzátette a végén, hogy "azért jó volt". Mondom ezzel kapcsolatban abszolút neutrális voltam, ha menni kell megyek. Pláne, hogy akkor mentem szét az akkori nőmmel, (előtte pár hónappal kicsit féltem, hogy jajj ha elmegyek katonának akkor mi lesz, vajh megvár-e?) így már ez sem tartott vissza. De azért nem is ragaszkodtam hozzá.


Vampyr
(csendes tag)

Én is ellógtam anno a sorkatonaságot. Ismerősök legtöbbször azt mesélték, hogy két dolgot tanultak: piálni és lógni (a feladat elől).
Visszatérő elem volt a mélyen képzett, aluliskolázott tisztesek bunkósága és a "kopaszok" szivatása. Utóbbit eleinte ők szenvedték el, később már gyakorolhatták az utánuk érkezőkön.
Amúgy voltak értelmesebb dolgok is, például elvégezhettek speciális képzéseket, sokan ott szereztek jogosítványt, esetleg kezdtek repülni vagy ejtőernyőzni. De akár egy évet is elpocsékolni egy fiatal életéből? Minek? Sokan nem lőttek el ötnél több lőszert egész idő alatt, bár legalább volt munkaerő az építőiparban és a mezőgazdaságban.

üzenetek