[RIOS ERROR] [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

[Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik - BLOGOUT fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

koby11h
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

A politikusokat is fel kellene oszlatni, minimum 4 felé, mindegyiket...


Trailblazer
(addikt)
[RIOS ERROR]

Látod, világnézettől függetlenül (én, mint "lib", te meg nem tudom - konzervatív?) ezt ugyanígy gondoljuk.


Trailblazer
(addikt)
[RIOS ERROR]

Elsősorban az utak biztonságára céloztam... És a jaszkarizás alatt nem csupán a gyorshajtás értendő.


Pikari
(addikt)
[RIOS ERROR]

Azért ez nem fekete-fehér. Erről a államilag támogatott különféle internet-fejlesztések jutnak eszembe. Ezekre is sokan fújnak. Aztán amikor a kollega három napon át tölti fel neked a hétvégén felvett horgászatot/esküvőt, mert 2 megabit feltöltése van, és a 4. nap elunja, pedig még csak az adatok felét küldte át, az egy elég nagy karma moment szokott lenni ez ilyen személyeknek.

Én is sokat mérgelődök a mai 18 éveseken (bezzeg az én időmben, stb) de nem az irigység szemszögéből kell kiindulni, hanem a szeretet szemszögéből, és azt kell nézni, hogy mi a jó nekik, és mi a jó a társadalomnak. Ők fogják kitermelni a nyugdíjadat is. Meg mondjuk ő lesz a mentős, aki kórházba visz, ha rosszul leszel öreg korodban, ha nincs jogsija, akkor nyilván nem visz, az meg elég nagy karma moment lesz, ha emiatt nem jutsz időben orvoshoz.

Attól még, hogy nekem szar volt, még nem kell a gyerekeimnek is szar életet élniük. Eleve azért építjük a jövőt, hogy az utánunk jövőknek jobb legyen. Pár száz éve még kézzel raktak a helyére szinte szolga sorban dolgoztatott emberek mindenféle beton elemeket, maximum kezdetleges emelőszerkezetek segítették őket ebben, most meg ott a daru, meg a markoló. Mégsem érzem úgy, hogy az ősök szelleme gyűlölettel tekintene ránk azért, mert nekünk van már betonkeverőnk.

Ha az állam úgy gondolja, hogy ilyen módszerrel jogosítványhoz kell juttatni a fiatalokat, akkor szerintem az nagyon önző megközelítés, hogy "bezzeg nekem 400 ezret kellett érte fizetnem/bezzeg nekem nincs, mert nem adtak", hanem örülni kell inkább neki, hogy egy ilyen hatalmas probléma elhárult a fiatalok életéből. És reménykedni abban, hogy ilyen programokra a jövőben is lesz pénz.


qnadam
(veterán)
[RIOS ERROR]

és itt jön be az a messzire vezető történet, hogy persze, nem tud bánni a pénzzel. de honnan tudna, ha a környezetében nem látja, az oktatási rendszer pedig mereven ellenáll minden ilyen jellegű hasznos tanítanivalónak? nyilván nem lehet mindenkit megtanítani iskolában se erre, meg nem is mindenkihez jut el a dolog, de ha még kísérlet is alig van rá...


qnadam
(veterán)
[RIOS ERROR]

orvosi vizsgákatokon még voltam, küldtem iskolalátogatásit egyetemről az első félévben, aztán gondoltam, majd szólnak, ha hiányérzetük van. soha többet nem szóltak.
és vállalom, hogy én bizony sokmindent megtettem volna, hogy elkerüljem, akkor is felesleges faszságnak és szívatásnak tartottam, azóta is.


hcl
(félisten)
Blog
[RIOS ERROR]

Erre próbáltam célozni azzal, hogy a szegénységnek nem csak anyagi hátrányai vannak... azokkal együtt sok minden más is.


Alusky
(aktív tag)
Blog
[RIOS ERROR]

Azzal nincs bajom, ha segítve vannak, azzal van bajom, ha túl vannak segítve, mert többet árt, mint használ. Felőlem autóvásárlásnál is kaphatnak kedvezményt az átírásnál az első kocsira, az is önmagában 80k körüli pénz egy átlagos autónál abból lehetne lefaragni, bizonyos teljesítmény/súly alatt, mivel ez is állami kézben lévő pénz így szabadon módosíthatják. Mindent viszont ne kapjanak meg puszira, annak sosincs jó vége.


homerhamm
(addikt)
[RIOS ERROR]


BiP
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

Nem valószínű, hanem biztos. Már a korai tervezetekben is csak az elméleti oktatás/vizsga volt felsorolva, csak propaganda szinten nyomják az "ingyenes jogsi" mantrát, mert jól hangzik, csak sose volt valójában erről szó.

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

Ha jutna is gépre, tök mindegy, mert 3 gyerek mellett bekapcsolni se lenne ideje, nemhogy játszani.
(Persze, csak ha komolyan gondolja a gyereknevelést, és foglalkozik is velük. Ha leszarja őket magasról, akkor juthat idő játékra)

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

Én 2 dolog miatt nem irigylek ilyen támogatásokat a fiataloktól.
1.amit Te is említesz. Miért legyen nekik szar?
2. Saját lakáshoz jutni annyira nehezebb lett az utóbbi években, hogy sokaknak esélytelen, így bármi támogatás jól jön.
(Most tegyük félre, hogy ennek a nehezedésnek az egyik tényezője pont a jelenlegi családtámogatási rendszer)

[ Szerkesztve ]


Alusky
(aktív tag)
Blog
[RIOS ERROR]

Akinek most nincs pénze 60 milliós házra, annak akkor sem volt 15 milliósra. Valóban undorító amit a házárakkal műveltek, de ez a végeredményen túl sokat nem változtatott, sehogy se lett volna ház. Ez akkor lenne élhető, ha az akkori hitel áráért ma lehetne házat venni.
Engem is negítvan érint a rendszer és rohadtul felbasz az egész, de ha nyugodtan végigmatekozom akkor kijön a végeredmény ígyis-úgyis, hogy nekem is a büdös életbe nem lenne saját házam ahogy másnak se, ha nem örökölnéktem volna.

[ Szerkesztve ]


Pikari
(addikt)
[RIOS ERROR]

Ja, a gyerekszülésért 10 milliós ház? Akkor holnaptól a ház 30 millió lesz, 300%-os infláció azonnal. Ez teljes tévút. Viszont a képzések (pl jogsi, szakmák, adókedvezmények, stb) egy teljesen helyes út. Sőt, legyen az első két szakma ingyen (mindenkinek, idősebbeknek is).

Én is gondolkodtam mostanában azon, hogy az informatika mellé letegyek valami más szakmát is. A műszerészkedéshez már saját káromon valamennyire konyítok, pedig jó lett volna megtanulni helyesen forrasztani, stb, valami gyorstalpaló keretei között. Ahogy telnek az évek, egyre inkább olyan dolgok jutnak eszembe, hogy régebben még ki is röhögtem volna magam érte. Az agráriumon át, mindenféle humán dologig, szóval nem csak műszaki jellegű szakmák. De ezeknek rengeteg dolog az útjában áll, olyan dolgok, amikhez nem kapok segítséget. Sajnos nekem is extreme hard módban kellett a kétezres évek közepén léteznem, és mégegyszer ezen a nehézségi fokozaton nem fogom játszani az életet, még saját magamért sem.


TaaT
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

"Ja, a gyerekszülésért 10 milliós ház? Akkor holnaptól a ház 30 millió lesz, 300%-os infláció azonnal."

2 haverom és én család/gyerek nélkül vagyunk, erre mondom azt hogy 10-20millió forint hátrányból indulunk ingatlanvásárlásnál. Bár a gyerekes kollega erre azt mondja hogy azt a gyereket utána fel is kell nevelni.


Cs1csó
(félisten)
[RIOS ERROR]

Saját ingatlanod akkor lesz ha az öröklést és "vesznek neked egyet" esetleg "betesznek" egy tuti állásba (mondjuk havi nettó 7-8k HUF-os) ociókat kizárjuk ha eltöltesz vagy 5-10 évet külföldön és SPÓROLSZ.
Vagy ha piszok jó végzettséggel, készséggel, munkával magadtól találsz.
(nőknél ha felpörög pl. a kutyakozmetika, vagy fodrász, orvos, jogász stb. foglalakozással)
Átlagembernek egyedül soha.
Nekem is örökléssel lesz (remélhetőleg minél később) de legalább "most" tehermentes, és "csak" én öröklöm majd.

Valódi szakértők (tehát nem propaganda által fizetett, vagy egyéb módonérdekeltek) szerint lenne megoldás: bérlakásépítési program.
Ennek a hatása:
- csökkenne a magánszemélyek által kiadott ingatlanok bérleti díja (is)
- az emberek "mobilabbak" lehetnének akár családméret (egyedül, párban, csecsmővel elég egy kis 1-1,5 szobás lakás, 2-3 "nagy"gyerekkel akár 4-5 szobás, de "kirepült" (felnőtt) gyerekkel megint elég lehet egy 1-2 szobás lakás + pl. nyugdíjasként nem szükséges hogy a munkahely, óvoda, iskola közel legyen mert ugye már ez nem szempont.
De ha 150km-rel arrébb talál valaki munkát egy bérlakásból bérlakásba költözés is egyszerűbb.
- az ingatlanok ára is csökkenhetne hiszen egy jelentős felhajtóerő a befektetési célú lakásvásárlás az alacsony bérleti díjak miatt ez már kevésbé lenne kifizetődő mint most.

(Most ha valaki keres nettó 250-300k-t egy lakás meg havi bérleti díja 150-200k akkor nem csoda ha inkább mindent elkövet, hogy legyen saját ingatlana mert akkor lehet törleszi 20 évig de egy lakás bérlwti díját fizetheti élete végéig jobb esetben nem 20 évig hanem 40 vagy akár 60 évig

Az se feledjük hogy most is sok lakás áll üresen, és pl. sok idős egyedül élő ember "sír" a magas rezsi miatt miközben lehet hogy egy 120nm-es lakásban/házban él.EGYEDÜL. Ez mind nonszensz.


Alusky
(aktív tag)
Blog
[RIOS ERROR]

Mondjuk az igaz is, hogy ha nem totál hülyén van tartva a gyerek, akkor a következő 20 évben ami nyűg van vele, azt nem takarja be 10 milla, meg ugye költeni is kell rá. Erre pontos számokat nem tudok mondani, szerencsére. :C

[ Szerkesztve ]


envagyok
(veterán)
[RIOS ERROR]

Többe kerül egy gyerek mint a csok, és az összes többi támogatás.
:K

Én nem kaptam támogatást, csak a 12k havi pótlékot, de szerencsére ingatlant már korán vettem, most nem bírnék venni.


TaaT
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

"Saját ingatlanod akkor lesz ha az öröklést és "vesznek neked egyet" esetleg "betesznek" egy tuti állásba (mondjuk havi nettó 7-8k HUF-os) ociókat kizárjuk ha eltöltesz vagy 5-10 évet külföldön és SPÓROLSZ."

Egyik kollegám lehúzott pár évet a feleségével angliában, nekik már van saját házuk minimális hitellel. Kb ő csinálta jól.

Egyik haverom egyke, még mindig otthon lakik, 2x annyit keres mint én, öröklés útján biztos lesz egy tehermentes háza, valamikor.

Másik haverom garantált bérminimumért dolgozik és albérletben lakik, de hárman vannak testvérek. Ha a testvérei nem szánják meg az öröklésben akkor elég nehezen lesz saját ingatlanja.

Én is otthon dekkolok még, szintén garantált bérminimumért dolgozok, 2017 óta erősen gyűjtöm a megtakarításokat. Plusz szülői segítséggel valszeg lesz saját ingatlanom. Talán jövőre, talán.

"lenne megoldás: bérlakásépítési program."

Ilyen cikket olvastam én is, talán az indexen. Ez mondjuk szembe megy a régi magyar felfogással, ami szerint törlesztőre költs inkább mint albérletre.


TaaT
(veterán)
Blog
[RIOS ERROR]

Kolleganőm amikor meséli hogy milyen és mennyi rágcsát fogyaszt el a 4 és 10éves gyerkőce, és amikor meséli hogy milyen fejet vágnak a csimoták ha véletlen elmaradnak ezek az úri huncutságok. Jah, ezekre lehet hogy kevés 10-20millió forint 20év távolságra. :K

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]