[Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Cs1csó
(félisten)

Saját ingatlanod akkor lesz ha az öröklést és "vesznek neked egyet" esetleg "betesznek" egy tuti állásba (mondjuk havi nettó 7-8k HUF-os) ociókat kizárjuk ha eltöltesz vagy 5-10 évet külföldön és SPÓROLSZ.
Vagy ha piszok jó végzettséggel, készséggel, munkával magadtól találsz.
(nőknél ha felpörög pl. a kutyakozmetika, vagy fodrász, orvos, jogász stb. foglalakozással)
Átlagembernek egyedül soha.
Nekem is örökléssel lesz (remélhetőleg minél később) de legalább "most" tehermentes, és "csak" én öröklöm majd.

Valódi szakértők (tehát nem propaganda által fizetett, vagy egyéb módonérdekeltek) szerint lenne megoldás: bérlakásépítési program.
Ennek a hatása:
- csökkenne a magánszemélyek által kiadott ingatlanok bérleti díja (is)
- az emberek "mobilabbak" lehetnének akár családméret (egyedül, párban, csecsmővel elég egy kis 1-1,5 szobás lakás, 2-3 "nagy"gyerekkel akár 4-5 szobás, de "kirepült" (felnőtt) gyerekkel megint elég lehet egy 1-2 szobás lakás + pl. nyugdíjasként nem szükséges hogy a munkahely, óvoda, iskola közel legyen mert ugye már ez nem szempont.
De ha 150km-rel arrébb talál valaki munkát egy bérlakásból bérlakásba költözés is egyszerűbb.
- az ingatlanok ára is csökkenhetne hiszen egy jelentős felhajtóerő a befektetési célú lakásvásárlás az alacsony bérleti díjak miatt ez már kevésbé lenne kifizetődő mint most.

(Most ha valaki keres nettó 250-300k-t egy lakás meg havi bérleti díja 150-200k akkor nem csoda ha inkább mindent elkövet, hogy legyen saját ingatlana mert akkor lehet törleszi 20 évig de egy lakás bérlwti díját fizetheti élete végéig jobb esetben nem 20 évig hanem 40 vagy akár 60 évig

Az se feledjük hogy most is sok lakás áll üresen, és pl. sok idős egyedül élő ember "sír" a magas rezsi miatt miközben lehet hogy egy 120nm-es lakásban/házban él.EGYEDÜL. Ez mind nonszensz.

üzenetek