Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


vicze1
(nagyúr)

"Dell Latitude 5420 és a Lenovo Thinkpad T14 Gen2 kétségkívül azonos súlycsoport"
A szerző kicsit el van tévedve itt ott. A ThinkPad T sorozta nem 5000-es Latitude-nek felel meg hanem a 7000-esnek.
ThinkPad L sorozatot kell az 5000-es Latitude-höz hasonlítani, mert az az azonos kategória.Ez kopogós műanyag butítás mind a két gyártónál.

Mondjuk ezek az Inteles laptopok csak addig tűnnek jónak, amíg mellé nem raksz egy AMD-t, mert akkor pofánvág a valóság, hogy évekkel lemaradtak...


szabonagyur
(nagyúr)
Blog

De utálom, hogy nem találtak ki valami új számozást és fut újra ami volt 10 éve már. Okés akkor még E5420 volt de na.


UnA
(Korrektor)
Blog

"Mondjuk ezek az Inteles laptopok csak addig tűnnek jónak, amíg mellé nem raksz egy AMD-t..."

Ezt még nem tudtam kipróbálni, mert amikor legutóbb laptopot vettem, még nem volt itthon ThinkPad + AMD kombináció... Most már lenne, de egy ideig most nem veszek újat :)


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Multimédiában igen cifrán ver az AMD Szerintem láthatóan szebb a kép is. Komolyan mondom. És nem egy gépes és kijelzős tapasztalat. Pl az otthoni TVnket messze menően szebb képet ad az AMDS lapossal mint intelessel. Az LG monitoromról nem is szólok. Egy viszonylag friss Lenovo brand asztali gép hajt egy LG 24 collos IPS monitort. És tök jó, na rátoltam az AMDs lapost egyiket Ryzen 3 3250U val és atya ég mondom ez ilyet is tud?? Teljesen más a színvilág ilyesmi. Ez túl van a placebón. Persze beállítás kérdése is. De azért na. Kíváncsi vagyok más is hasonlót mond e...

Amúgy ha már itt vagyunk és van egy két szakértő is köztünk, segítsetek már.
Van ugye a HP laposom van rajta Type C port.
A Samu telefonom szintén type C... Volt otthon egy nem is túl gagyi szövet borítású Type C - Type C kábelem. Összedugtam őket és ha működött is az adatkapcsolat akkor is sok volt a hiba, meg csak ideig óráig. Ellenben baromira töltötte a telefont. Viszont a gyári sima USB - Type C kábellel működik. Vegyek gyári Samu kábelt? Külföldi fórumon ezt olvastam. Mi a véleményetek?


KISDUCK
(őstag)
Blog

Szerintem először nézd át a beállítási lehetőségeket mielőtt állást foglalsz egyik vagy másik mellett.

How to Avoid Washed Out Colors When Using HDMI on Your PC


Lalikiraly
(őstag)
Blog

A linken nem jön be semmi..

Alapra beállított dolgoknál néztem.

Az egyik laposunk egy régi Acer Aspire A315 i3 gen 3 al a másik egy Ideapad Celeron 4205 u val a harmadik egy Lenovo asztali gép Celeron J4005 el. Az ellenfél akkor még egy Ryzen 3 3250Us Lenovo volt. És mindeggyiket ugyanarra az LG 24MK430H monitorra kötöttem és a rizsának messze szebb volt a kée vagy a régi Orion HD LCD TVn mégjobban kijön furcsa módon. Persze az iris XE biztos sokkal jobb, de máshonnan is az AMDt hallom.


BBéci
(titán)

Szabadságon vannak a korrektorok? Az első mondatban háromszor szerepel a generáció szó! :Y
Következő bekezdésben 3 és fél sorban 4x a súly.
Elment a kedvem a további olvasástól. :(((

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

Nincsenek szabadságon ;)

De talán valamit félreértettél, mert a korrektúra nem szakmai lektorálás, és nem is a cikkíró stílusának fejlesztése. Néha szoktam tanácsokat adni ilyen témában is, de ez sem mindig működik.


BBéci
(titán)

Nem értettem félre, mivel 10 éve korrektorként is dolgozom az Audio & Vision Online-nál. Az összes megjelent cikk az én kezeimen ment keresztül. A mondaton belüli szóismétlés az egyik legsúlyosabb hiba, amit egy cikkíró elkövethet. Annak kijavítása nem szakmai lektorálás, amit mellesleg szintén végzek a cikkeinken.
Édeskevés, ha valaki szakmailag ért valamihez, fogalmazni is tudnia kell, ha publikálni akar.

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

Ezen még vitatkozgathatunk, de az ilyesmi akár stíluselem is lehet, amit nem szoktunk javítani, csak javaslatot teszünk a szerzőnek.

És ha ott te vagy az egyedüli korrektor, akkor természetesen egyféle a megközelítés is. Amint látod, nem mindenhol ugyanaz az elvárás.

A mondaton belüli szóismétlés az egyik legsúlyosabb hiba, amit egy cikkíró elkövethet. – azért maradjunk annyiban, hogy ez minimum vicces volt :) Szerintem te is láttál már ennél komolyabb hibákat szövegben...


BBéci
(titán)

Láttam komolyabbat, azért fogalmaztam úgy, hogy "az egyik legsúlyosabb hiba". Arra utal, hogy szegényes a szerző szókincse, nem jutnak eszébe szinonimák, rokonértelmű szavak.
Én úgy kihúzom a szóismétléseket, mintha ott sem lettek volna. Érdekes módon, utána mindig teljesen értelmes marad a szöveg, a mondat.
Sajnos jó ideje rengeteg ember, aki előtt klaviatúra fekszik az asztalon, íráskényszert érez. Ez még nem lenne baj, da azokkal az írásokkal nem kellene tele szemetelni az internetet.
Ezt nem arra a cikkre értettem, aminek a topikjában vagyunk, az természetesen kivétel.

üzenetek