Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Don't Panic
(senior tag)

jó irás köszi , a panel250nit?


TheAquir
(csendes tag)

Nekem az elozo verzio van ceges gepkent es nagyon szeretnem osszeverni azt aki an Fn gombra rakta a Home es az End billentyuket.


Aweriot
(veterán)
Blog

Jó írás, habár nekem egy kicsit aránytalan volt a súlyozás. Kicsit talán többet is lehetett volna magáról a gépről írni, mert azt most így tudom, hogy milyen portok vannak benne, hogy a kijelző milyen meg rengeteg információt kaptam a HW-ról. De arról, hogy milyen a gépet használni a mindennapokban... no arról leginkább semmit nem tudtam meg. Ez így igazából nem egy bemutató volt, hanem egy HW teszt egy kis rövid bevezetővel, hogy mégis miben van benne az a HW.


UnA
(Korrektor)
Blog

Egyetértek. Nekem elég volt ránézni a billentyűzetre, és habár a cikk szerint "kényelmes", inkább tudnék sorolni egyéb jelzőket (nem most...), főleg hogy el nem tudom képzelni, hogy milyen szabvány szerinti kiosztás lehet ez... :N


KISDUCK
(őstag)
Blog

Ez az Iris xe g7 nem a cpu-ba van integrálva?


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Én annyival csatlakoznék, hogy azon kívül, hogy állítólag valami féle bio műanyagból van, azon túl nem sok dolog az amitől perpill hasraesek. Egyrészt van két darab Type C csatlakozó. Az egyik csak töltés és adat, a másik pedig TB4. Most ez hogy van? Azon keresztül is tölthető? Mert egy normális monitor mellé és egy kábellele mindent le lehetne tudni. A másik, hogy ezt hogyért is adják? Mennyire hangos a hűtése? A kijelző meg oké hogy fhd ips de ilyen srgb aránnyal? Ezt egy Acer is tudja simán, sőt a Lenovo V14 G2 is. Szóval ez is a végén egy tömegcucc lesz ami bio anyagból van egy része. Persze az irány és a kinézet jó nagyon. Az ár döntő kérdés. Nyilván nem a Magyar piacot célozza ez sem.


Aweriot
(veterán)
Blog

A Latitude sorozat nem is azért van, hogy hasraess tőle, ezek jól összerakott rendes iparosmunkák amik a világból is kimennek ha kicsit gondoskodóan állsz hozzájuk.


KISDUCK
(őstag)
Blog

Dell oldala szerint minkét type c thunderbolt 4, displayport és tápellátás képes.
Kijelzőből többféle lehet:
Kijelző
14 hüvelyk, HD, 1366 × 768, 60 Hz, tükröződésmentes, nem érintőképernyős, 45% NTSC, 220 nit, széles betekintési szög
14 hüvelyk, full HD, 1920 × 1080, 60 Hz, tükröződésmentes, nem érintőképernyős, 45% NTSC, 250 nit, széles betekintési szög
14 hüvelyk, full HD, 1920 × 1080, 60 Hz, tükröződésmentes, nem érintőképernyős, 100% sRGB, 400 nit, széles betekintési szög
14 hüvelyk, full HD, 1920 × 1080, 60 Hz, tükröződésmentes, érintőképernyős, 72% NTSC, 300 nit, széles betekintési szög
14 hüvelyk, full HD, 1920 × 1080, 60 Hz, tükröződésmentes, érintőképernyős, betekintésvédő fólia, 100% sRGB, 300 nit, széles betekintési szög

Néha nem árt ránézni a gyártó oldalára.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Mindkettőtöket értelek.

A két TB4 es port és a 14 FHD IPS 300 nit na az már valami. Bár már vannak 500 nites panellel szerelt notik is, de nyilván más liga.
Akkor ha jó árban adják és nem ezzel a billentyűzettel, akkor egy jó monitorral baba lehet.
A hűtésére lennék kíváncsi nagyon. (mennyire hangos)

[ Szerkesztve ]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Bocs 400 nit...


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

"Az 5420-ban 1 darab M.2-es slot kapott helyet, így a 256 GB-os NVMe SSD kedvünk szerint cserélhető kisebbre vagy nagyobbra, egészen 2 TB-ig."

Ez a 2 terás korlát honnan jön amúgy? Mi korlátozna egy nagyobb SSD-t?

Power supply 1x USB-C (65W/​20V/​3.25A) [link]

Valóban 2 Thunder port van, de csak egy powersupply!

[ Szerkesztve ]


KISDUCK
(őstag)
Blog

Hát nem hinném hogy nagyon hangos, mert csak egy 15-28w tdp közötti cpu-t kell lehűtenie. 28w esetén kicsit zavaró lehet maximális terhelés esetén, de nem hiszem hogy ezt sokan rugatnák nyélgázon. Meg nem az a tipikus gép amit otthonra vesznek (440-650kHUF) hogy rádugott billentyűzettel és monitorral nézegessék. Aki csak otthonra akar laptopot az vegyen olcsóbban jobbféle konzumert vagy erősebb normálisabb gémer gépet.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Na ja ennyiért, már bőven a gamer szériában lehet szemezni. De én nem bánom ha tök konzervatív egy gép.
Persze ennyi pénzért távol állok tőle, meg amúgy is nemrég vettem a kis HP mat amit nem bánok.


Aweriot
(veterán)
Blog

Totál off, de ezt a gémer laptop mániát nekem egyszer valaki elmagyarázhatná. Ami régen a "használtüzleti" volt, az most a "gémer".


KISDUCK
(őstag)
Blog

Gamer kategóriában vannak bőven szerény és "elegáns" gépek is, előbbire ott vannak a clevo/schenker/xmg gépek utóbbi pedig itt-ott felbukkan. Nekem pl. egy dell 7577 van ami magnézium palmrestet kapott és ez miatt a billentyűzet is nagyon masszív hatású, nincs rgb csak szolid egyszínű háttérvilágítás és a külseje visszafogott, mellesleg nagyon masszív a gép, ugyan ezzel felepítéssel firgalmaztak vostro gépeket is, szóval a kis inspironom minőségében majdhogynem üzleti masina.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Alapvetően a teljesítmény határozná meg, hogy mi az ami már gémer gép.
De itt többről van szó. Ugye a gamer notinál alap egy normális dedikált videókártya mostmár a GTX 3050 az új alap széria, de még sokat lehet kapni 1650 vagy 1660 al is javában.
A másik a világítás, ami egyre durvább mértékeket ölt mostanában és már tényleg átlibbent a kínai bazári szintre.
A fontosabb téma a még ha annyira nem is színhelyes, de legalább 120Hz kijelző. Bár ebben is hatalmas a szórás. Az új MSI például kifejezetten putri kijelzőt kínál horror áron.

Aztán persze ott vannak a gyártó specifikus speciális funkciók, mint az akármilyen center program, amiben a teljesítmény szinteket tudod állítani, ami pont annyit sem ér, minthogy leírja az ember, mert sokszor 1-2% a különbség. Mert a hűtés nem bírja és kész.


domerator
(veterán)
Blog

Én most kaptam céges tabletnek egy kistesót, az 5320-at. Nem mondom, jó kis gép, ránk fért már a frissítés, de az anyagoktól és az összeszerelés minőségétől nem vagyok hasra esve (pl. billeg)
Az előd 5285 ehhez képest egy összehegesztett tank (még akkor is, ha az egy igazi tablet mágneses billel)
Sajnos sem az arcfelismerő kamerát, sem az ujjlenyomat olvasót nem tudjuk használni céges policy miatt, pedig rohadt kényelmes lenne.
A hangja pedig rettenetesen doboz... a sokéves MacBook Air 2017 ehhez képest egy koncert.


Aweriot
(veterán)
Blog

Azt értem, hogy mi az a gémergép. Azt nem, hogy ezek most miért lettek hírtelen ilyen baromi népszerűek.


KISDUCK
(őstag)
Blog

A gémergépek már jó ideje népszerűek. ;]

Ha laptopba kell teljesítmény otthonra normális hűtéssel akkor ez a legjobb opció.


HThomas
(senior tag)
Blog

Uhh, miért kell elbarmolni, ami jó? Nekem 5421 van, ott még egész normális kiosztás volt...

Egyébként tudja valaki, hogy ezek az újabb Latitude-ok kaphatóak-e még pöcökegérrel? Nézegettem tegnap a Dell honlapján, de nem láttam olyan modellt, amin lett volna.

üzenetek