Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Gargouille
(senior tag)

Nemá, Artist? Úristen de régen nem láttam már! Hát ez jó, még a végén kiderül, hogy itt a fél fórum ezer éves cimbikből áll, akik nem is tudnak egymásról. :D

[ Szerkesztve ]


Gargouille
(senior tag)

Az összes Terror News megvan, őrzöm mint a szemem világát, ha gondolod feldobom valahová aztán küldök linket. :)


copass
(veterán)
Blog

te az action replay-re gondolsz. ez jóval több mint annál.


dabadab
(titán)
Blog

A te scenerkedésed alatt még nem is volt U1541 :)Abban egy FGPA van, amin implementálva van két 1541, két SID, cartridge, REU, ethernet port, USB portok meg egy (azt hiszem) 16 bites CPU, amin az UI meg egyéb apróságok futnak.


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Jóhogy! A TN / scene meghatározó korszak volt az életemben, emlékszem egyik nap az egyik gimis barátom azzal jött suliba, hogy TN "reklámot" látott a villamosról a Róbert Károlyon... Én persze először nem akartam neki elhinni, meg voltam győződve róla, hogy csak szívatás, de azért suli után csak elvillamosoztam én is oda, és lőn...! Ráadásul pont összefutottam TC-tel is ott, el is mesélte az egész sztorit, hogy hogy találtátok ki, meg csináltátok meg.
Még a fotó is megvan valahol a letárolt scene-related cuccaim között (én is őrzök minden ilyet, mint a szemem fényét! :B – scene.org-on amúgy fent egy csomó TN, ha ezeken kívül van még, akkor azok engem is érdekelnének (én az #50. számmal álltam rá a szerre)), arra már nem emlékszem, hogy melyikőtök küldte el valamelyik contact alkalmával, mert mindkettőtökkel nyomtuk a floppicserés "e-mailt". :K Sőt, anno a Grinzingiben (már ha még jól emlékszem a nevére, borozó volt ott az Irányi utca környékén) tartott TN találkán is marhultunk, meg partikon is, amikor éppen nem kerültük el egymást :D.

[ Szerkesztve ]


waverider
(senior tag)

igen arra, ahogy irtam is a #31-nel az AR-t mi csak MKII-nek hivtuk a scene-n (es nem a Technics lemezjatszokat) es nem is volt hivatalos, mert koppintott kartyak voltak, Ujpesten hegesztette oket vmi szaki a sufniban a nyakrajzok alapjan.
#44 dabadab: ld. elobbi sorok, de koszi az info frissitest, akkor is csillagaszati emelkedes ahhoz kepest amibol keletkezett :R


waverider
(senior tag)

faja lenne megint egy ilyen scene talalka, a regi es persze ujabb arcokbol is.
persze a jelenlegi vilagorulet utan.
azert lehet hogy majd 30 ev tavlatabol nem ismernek fel arcokat nevtabla nelkul.
Clairvoyance-ba futottam jo par eve az Oktogonon, hat ot is alig sikerult, pedig o mindig karakteres volt a pajeszaval es szeles mosolyaval.


waverider
(senior tag)

nagyszeru lenne, es ha vannak mas diskmagok akkor azok is johetnek.
talaltam persze a neten, linkeket es mas oldalakat is, de gyujtemenyes letoltes nyilvan konnyebb lenne mint 50 szamot egyenkent :)
jelenleg irodai, policy-s gepem van csak, ahova nem tudok emu-t rakni.
de majd lementem oket, es ha meglesz az uj masinam, akkor nekikesek
koszonom Gargouille es bLaCkDoGoNe, #45 :R


Gargouille
(senior tag)

;)


Gargouille
(senior tag)

Én benne lennék, nagyon szívesen látnám viszont a régi arcokat. Max egy jót röhögnénk egymáson, hogy a sok kis kocka kölyökből "bácsik" lettünk. :D


bLaCkDoGoNe
(veterán)

:K
"Ezekamaifiatalok" nem is tudják, hogy egy ilyen egyszerű dolog, mint ez a digitalizált fénykép majdnem sci-fi volt '95-96 környékén az átlag csóró scenernek, mert scannere nem sok embernek volt akkoriban.

Itt a PH!-n egy #demoscene topikot ami már nagykorú, de nem mondhatnám, hogy fényes karriert futott be – én is elfeledkeztem már róla, most rákeresve viszont látom, hogy bár kevéske aktivitással, de a mai napig él és nem archiválták, szóval kis öröm is öröm). Nem gondoltam volna, hogy valaha TN-esbe futok még itt... :D


waverider
(senior tag)

oreg scene-r, nem ven scener. ahogy a Vakondok 2-ben is lathattuk a szakallas papat :)es amikor en serdulo voltam, voltak mar akkor is kozepkoru tagok a scene-n :D


GreatL
(senior tag)

Mennék én is... hálóban Doomozni meg rackkel tradelni :D


winhate
(őstag)
Blog

Ha már ilyen szépen összejöttünk:
https://www.scene.hu

Következő magyar party:
https://qbparty.hu/

Function -t se hagynám ki mivel a legnagyobb magyar party.

Retro 8bit party:
Arok party

Irc esetleg johet ? :)
(Még mindig megy a móka ott is)

Since '93...

[ Szerkesztve ]


waverider
(senior tag)

koszi a linkeket megyek majd, ha majd lehet karanten es mas egyeb szankciok nelkul utazni... :R


mr.perfect
(tag)

terror news nosztalgiázóknak :) ha esetleg valakinek még nincs meg:

[link]


body007
(addikt)
Blog

Nem akarok noob-nak tűnni, de ilyenkor mivan?

Hogy nézzem meg? :B


Gargouille
(senior tag)

Mondjuk egy dosbox-ban. :)


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Na hol az az irc? :)


winhate
(őstag)
Blog

Irc kliens
winfos: xchat , miranda
amiga: amirc
android: revolution

Web irc
http://webchat.ircnet.net/

Ircnet server:
atw.irc.hu

Room:
#scene.hu
#amigascne
#demoscene
#scene

[ Szerkesztve ]


body007
(addikt)
Blog

Jahhh tényleg :B
Jó nem vagyok egy nagy windóz júzer, sry. Valszeg otthon linux alatt fogom nézni, az a biztos :D


DarkByte
(addikt)
Blog

16 bit-es programot nem tudsz modern Windows-on natívban futtatni egy ideje. (vicces hogy a Wine meg tud és a 21H2-ben a WSLg-vel tippre el lehet majd így indítani akár Win 3.1-es programokat is megint :DDD) MSDOS emuláció sem tökéletes az újabb NT verziókban, szóval vagy DOSBox, vagy valami virtuális gép, pl. PCem retrózáshoz.


GreatL
(senior tag)

Mi most a legértelmesebb windowsos DOS emu, amire esetleg felmászik egy Win 3.1 és nem bénáskodik a videomódokkal meg az inputokkal?


DarkByte
(addikt)
Blog

DOSBox-ra elvileg még Win95 is feltehető.

De én PCem-el mennék neki ha régi játszós vas reprodukálása a cél. VirtualBox, VMware és hasonló modern virtuális gépek annyira nem jók erre, túl modern hardvereket emulálnak. A PCem-ben viszont nagyon sok opciód van klasszikus komponensekre, régebbi alaplapok, chipset-ek, videókártyák (extra 3D gyorsítók is), hangkártya, hálókártya. 8088-tól egészen a Pentium II-es Socket7-es lapokig nagyon sok minden van :)

Hátránya hogy nem annyira out of the box mint egy DOSBox, VirtualBox, BIOS-t kell hozzá vadászni, OS-t feltelepíteni mint egy rendes gépre, illetve fórumokon vannak javasolt összeállítások adott era beli PC komponensek beállítására. De szerintem megéri :) Sőt engem már ez nosztalgiával töltött el.
És az egész hordozható, PCem-et csak ki kell bontani, az egészet elrakhatod utána ha később kellene.

[ Szerkesztve ]


GreatL
(senior tag)

Mondjuk egy előbeállítottat lehet előások valahonnan, de meg is tudnám csinálni ha letölthetők a komponensek, driverek. Van pár ősi cucc ami marháskodik az új CPU-kon.

üzenetek