[Re:] [djculture:] A nálunk árult márkás élelmiszerek minősége sokkal rosszabb. - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Ellenben nagyon sok cukorbeteg van világban, úgyhogy ez az elméleted megdőlt."

Ezt gondold át.
A cukorbetegség egy anyagcserezavar betegség.
Az egyes típusú betegség esetén az inzulin termelő sejtek részben vagy egészben károsodtak.
A kettes típusú betegség esetén a sejtek inzulin rezisztensé válnak. Folyamatosan emelkednie kell az inzulin szintnek, a vércukor befogadásához.

A vércukor nem csak az elfogyasztott cukorból keletkezik. Majdnem az összes szénhidrát fajta vércukorrá alakul át. A szénhidrátokon túl a zsírokat is cukorrá tudja bontani a máj.

Ami majdnem bizonyos a betegséggel kapcsolatban, hogy egy kettős szabályzás működik a testben.
Az inzulin a vércukor felszívódást segíti. Egy, a csontvelőben képződő hormon is felelős a felszívódás szabályzásáért.

Ha az inzulin termelés nem elégséges, akkor fogyás tünetmentessé teszi a betegséget. A kevesebb sejthez már elegendő a megtermelhető inzulin mennyisége.
A sovány, kettes típusú betegek esetében nem az inzulin termelés a gond. Számukra az inzulin életmentő, de csak tüneti kezelés.Számukra új fajta gyógyszer kutatása folyik, több országban.

Egy biztos. A túlzott cukor fogyasztás elősegíti a diabétesz kialakulását. Viszont önmagában nem felelős érte.
A D3 vitamin, ami nem is vitamin a szakemberek szerint, illetve a vitamin alacsony szintje és a cukorbetegség között arányosság van. Minél alacsonyabb a D3 szint a vérben, annál erőteljesebb az inzulin rezisztencia.
Egészséges ember esetében, a téli időszakban 2000 IU lenne az ideális vitamin bevitel. A napi maximumot 4000-re határozták meg.

üzenetek