[Re:] [djculture:] A nálunk árult márkás élelmiszerek minősége sokkal rosszabb. - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

Nem.
A cukor több betegségért tehető közvetlenül felelőssé. Máj, keringési betegségek. elhízás, ...
A cukorbetegségért viszont nem közvetlenül felelős.
A világ több helyén, például Indiában magas a cukorbetegek aránya.
Pedig hagyományosan étkeznek, sokszor vallási előírások szerint. Kevés nagyipari hulladékot lehet velük megetetni. Részben nem tudják megfizetni, részben nem fér bele az étkezési szokásaikba.
A víztől sem lehetnek cukorbetegek.
Marad a túlzott szénhidrát bevitel. (Természetesen a cukrot beleértve, mert az is szénhidrát.)

A cukorbetegek fejében is nagy a zűrzavar. A szőlőcukorra úgy tekintenek sokan, mint a megengedett cukorra.
Pedig csak a külső inzulin bevitel után segíti gyorsan helyre tenni a vércukor szintet. Gyógyszerként kell tekinteni rá.
Van Pécsett cukrászda ahol tartanak szőlőcukorral készült fagylaltot.
Rengeteg cukormentes termék kapható. A cukorkák közöttük a legveszélyesebbek. közel 99% szénhidrát. a maradék ízesítő vagy köhögés csillapító anyag. Mivel cukormentes, sokan azt hiszik, hogy láncban lehet betolni a testbe. Pedig nem, csak arra jó, hogy ne tudjon csökkenni a vércukor szint.

A magas cukortartalmú élelmiszereket és italokat nem szabad megvenni. Ennyi. Amiben 2-3% van, azt még meg lehet enni. A gyümölcslevek, gyümölcs joghurtok többségét nem szabad levenni a polcról. Ennyi.
A cola és társaiban általában kevesebb van, ezekből évente néhányszor lehet inni.

Édességből a habos torták a legjobbak. Viszonylag alacsony szénhidrát tartalmuk mellett, a zsírok adják az ízt.

üzenetek