[Re:] [djculture:] A nálunk árult márkás élelmiszerek minősége sokkal rosszabb. - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

A vaj mindig jobb volt a margarinnál.
Régen hidrogénezett növényi olajból készült. (Méreg kategóriába sorolandó be.)
Ma pálmaolajból készül. A finomítás hatására inkább zsír, amit vissza hígítanak valami olcsó étolajjal.

A Kerrygold közönséges vaj, amibe bekevertek némi napraforgó olajat. Ettől lágyabb hidegen.
Nem érdemes megfizetni a magasabb árát. A napraforgó olaj amúgy is túl sokszor van használva és mindenbe belenyomják. Pedig az olajok között, még az átlagos szintet sem éri el.
Sütni nem jó, mert alacsony a füstölési pontja. A salátákhoz nem ideális. Főzőolajnak meg nem ízletes.
Amikor az étkezési zsír használatának leváltására kampányoltak mellette sikeresen, a valóságnál sokkal pozitívabb színben tüntették fel.
Aztán a koleszterin okán nyomták az olajat. Talán még mindig mennek a szívbarát reklámok.
Ma már tudjuk, hogy étkezéssel bevitt koleszterin mennyisége lényegtelen. Az emberi test önmaga állítja elő a szervezetben lévő koleszterin mennyiségének nagyjából 80-85%-át.

üzenetek