üzenetek

hozzászólások


macilaci78
(nagyúr)

Ez egy úgynevezett légmosó, elvben párásít és a vizesen maradt felület megköti a port és más kisebb részecskéket a készüléken belül így tisztítva a levegőt.
Az csak járulékos dolog, hogy hűvösebbnek érzed a levegőt*, de hacsak nem hűtött vízzel dolgozik, kamu a hőmérsékletkülönbség.

A vizet több módon is el lehet párologtatni, de alapvetően a meleg vizet könnyebb, tehát fűtöd. Hidegen az ultrahangos párásítás a hatékony, És van a harmadik, amikor nagy felületen természetes módon szárad meg.

Ha nedves ventilátor kell, akkor a ventilátor előtt a levegő útjában lévő párát permetező egységet keress, ez valóban hűvösebb levegőt ad, mert *a felületen kicsapódó víz párolgása hűti a felületet. Nyilván a számítógépek legnagyobb örömére...

A másik lehetőség, hogy a párásító gépek kilépő oldalán a levegő útjába jeget raknak: a jég hűti le a levegőt, elolvadva pedig a víztartályba jut, ahonnan a párásító elpárologtatja. Ez még ér valamit, de a párakicsapódás ennél a készüléknél okozhat legnagyobb eséllyel tócsát a gép alatt.

üzenetek