üzenetek

hozzászólások


Rossi
(addikt)

Ok, ott a pont, étterem üzemeltetéshez nem sokat értek.

De ez a baj sok emberrel, sajnos veled is ezek szerint, hogy én hülyeséget írtam, te meg egyből ugrottál, hogy: TE MÉG EZT SE TUDOD BAZZE?!?

Ha minden laikusra ráüvöltenék az irodában, amikor konkrétan szarból akarnak várat építtetni (pár misiből kacsalábon forgó kastélyt, mondjuk ez igaz mondjuk az önkormányzatokra is), akkor nem nagyon lenne melónk. Érvelni nyugodtan kell, nem lehet mindenki istencsászár étterem manager.


TazLeacher
(nagyúr)
Blog

Neadjisten keresni is akarnak... Ne kelljen már sajnálnom őket (titeket), 300%... Hát ezért járkálnak az étterem/pizzéria tulajok S8-as Audikkal, meg 7-es BMW-kkel.

Ez volt az a HSZ-ed, ami kinyitotta a bicskát a zsebembe...sajnos ennyit látsz, ezért kaptál ilyen hangvételű üzeneteket. Ez súlyosan becsmérlő volt elég sok emberre. Mostmár láthatod, hogy aki megteheti, hogy hasonló kaliberű autókkal járjon az:

A. Nem ebből vette, hogy lehúz téged az 1000Ft-os pizzájával.
B. Rendesen megszenvedett ős azért, dolgozott eleget, hogy ide juthasson.

És ez a legnagyobb bajom....az irigység. Irigykedni nem azt midnenki tud, de utánuk csinálni...továbbra is tartom. A lehetőség midnenki elött áll, ha ilyen egysezrű az út egy S8-hoz, vagy egy 7-es bömöshöz. Ha ennyire egyszerű lenne, mindenki ezzel foglalkozna. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a jelen gazdasági helyzetben az olyan ágazatoknak, mint a vendéglátás a legnehezebb. Fogy a pénz. A cipőt megveszed, mert kell. A kenyeret megveszed mert kell. Étterembe meg nem mész, inkább megcsinálod otthon. Ezen tudsz spórolni. Mindíg mi érezzük meg először, ha valami nincs rendben az országban. És ez nem a Gundel és társaira vonatkozik. Aki oda jár, annak tegnap is volt, holnap is lesz. Ez a hétköznapi ember éttermére vonatkozik, mint Te vagy én. (Bocsájts meg, ha nem ide tartozol, ezt nem pejoratív értelemben értettem, az anyagi helyzetetdről nem tudok, és nem is kívánok tudni semmit)

[ Szerkesztve ]


Rossi
(addikt)

Utolsó hsz.-em a témában:

Nem a becsületesen dolgozó überautó tulajokat akartam megbántani. A 300% azért érintett rosszul, mert az én szakmámban egy középvállalkozásban örülünk a 8-10% haszonnak is.

Béke veled, további sok sikert! :R


tkazmer
(addikt)
Blog

na jó, de a kockázat minden befektetésnél ott lapul. aki lakásokat vesz 120millióért, annak igen csekély kockázata van ugyan pl, de nem is várható, hogy 3 éven belül megtérül a beruházása. ha 10 év alatt bejön, az már jó.
Ja, nincs 120M-od?
valószínűleg ha 120milliós éttermet akarok(komolyan), akkor van. illetve megfelelő biztosítékok mellett bárkinek lehet, erre vannak a bankok és a hitel kitalálva alapvetően.

egyébként ha már itt tartunk, 120millióból hol és milyen éttermet lehetne összehozni? Pl egy jobb helyen lévő belvárosi felső kategóriás étterem ettől mennyivel tér el?(gondolom fölfelé inkább:) )


Görgőőő
(tag)

már írták előttem, de az eredeti olasz pizza 1 pizzatészta, 1 kb 2 cm2-es paradicsomlötty, meg esetleg sajt rajta. azért nezmeti étel, mert a parasztok ezt ették, mert nem tudtak kenyeret sütni (:) ). az olasz bevándorlók viszont bevitték ezt amerikába, ahol kicsit átalakították, és így lett az eredeti olasz pizza..
én bármikor ettem olaszországban pizzát, nem ízlett. amerikában 2 helyen ettem, mind a kettőnél iszonyat finom volt. ez hogy is van?


Crystalheart
(senior tag)
Blog

"mint minden ez is a pénzről szól"

Könyörgöm, miről szólna? :DDD Olaszországban sem viccből meg szórakozásból csinálnak pizzát, hanem mert pénzt kapnak érte. :P Logikus, hogy itt olyan magasak az árak, ahogy az Pesthez és a 2 milla lakoshoz illik. És még örülhetünk, hogy nem 1880-ban élünk, amikor minimum középnemesnek kellett lenned, hogy ilyenekre szórhasd a pénzt, mint pizza... hacsak nem csináltál te magad is :) (Más kérdés, hogy egy akkora kis tésztadarabért nekem a 300 pénz is sok volna, ergo még soha nem ettem rendes pizzát, csak családi tepsis tákolmányt.)

[ Szerkesztve ]


TazLeacher
(nagyúr)
Blog

A felsőkategóriás étterem OLYAN sokban nem tér el. Modernebb, igényesebb, technikailag jobb felszerelés, bútorzat, de ami a legfontosabb, olyan személyzet. Ezt meg meg kell fizetni....
Azzal viszont a legtöbben tiszában vannak, hogy abból sokkal nehezebb megélni...általában nem az nyit felső ill. luxus kategóriás éttermet, akinek az első étterme, és abból a pénzből szeretne megélni. Ha választani kellene, hogy melyikbe rakajam a pénzem, egy McDonald's-ba, vagy egy első osztályú étterembe, biztos a mekibe feketnék. Az tény, hogy nem a gasztronómia csúcsa, de tömegeket vonz. Szerintem, ha itt megkérdeznénk. hogy, ki hányszor evett első osztályú étterembe, és ki hászor mekibe...erről szól a történet. Természetesen ennek is fokozati vannak. Tudok olyan helyet is, ahova nagyon nem az átlag jár (20K/fő alatt nem igazán jössz ki onnan), és foglalni kell az asztalt előre...de ezzel szemben menj be a WestEnd-be, és nézd meg hány ember kajál épp...manapság szerintem ebben van a pénz. A gyorséttermek, a büfé jellegű, kifőzde, pizzéria, vendéglő. Ebből meg lehet élni. Ja, és egy gyors étterem nem is kerül annyiba, mint egy étterem...


Yutani
(nagyúr)
Blog

Tegnap kipróbáltuk a Pizza Forte-t. 45 cm-es pizzát ettünk, a felét benyomtam (elég szar lett az éjszakám! :DDD). 1990 Ft volt kiszállítással. A pizza a "Nágy évszak" névre hallgatott, feltét: pariszósz, sonka, gomba, kukorica, szalámi, sajt.

Vélemény: 6/10
Nem volt rossz, de olyan kiemelkedően jó sem.


bajuszati
(tag)

A víg postás tényeg nem rossz hely, pláne egy korsó barna staropramennel kísérve a pizza...
rendelni a dolce vita étteremből szoktunk...most már csakis margheritát......minden 5 pizza ingyenes...ha neten keresztül rendelünk....


tkazmer
(addikt)
Blog

gondolom drága éttermeket helyhez kötve érdemes csinálni. tihanyban megfizetik az emberek az 1500forintos fagylaltot, és egy balatonalmádi yachtkikötőben is a 800 forint/db-os palacsintát, nyilván nem tennék ugyanezt mondjuk ózdon vagy kazincbarcikán esetleg sajószentpéteren.
köszi a véleményért :R


litter
(tag)

netpincer.hu lesz a közös pesti pizza barátunk...
Az más kérdés hogy vidéki viszonylatban nem olcsó bp-n a pizzarendeslés, azt osztom!

Viszont nekem (is) volt szerencsém Olaszországban 3x is eredeti olasz pizzához és hát ha az eredeti olyan, inkább eszem az utángyártottat:)
Vékony, kemény tészta, semmi feltét. Persze jó érzés, eredeti olasz pizzát eszel...csak nem laksz jól és nincs íze. Lehet h nem volt szerecsém csak:)

[ Szerkesztve ]


Gabró
(tag)

Szerintem maga a pizza mint étel nem olyan kiemelkedően finom, viszont ár/érték arányban a legjobb amit házhoz lehet hozattatni. (egy-két főzelék versenyezhet vele) Ráadásul társasági étel. Ketten-hárman esztek egy dobozból, és közben megvitatjátok, hogy mitől jó/rossz egy pizza, és mennyire jön be az amit épp esztek.

Én a milánói bordára esküszöm. Kár, hogy már mindenhol 1500 felett van egy adag. Ráadásul ezt is el lehet rontani. A leggyakoribb hibák: kicsi a borda, túlfőtt a tészta, édes a szósz.

Kb. szerintem is 6/10es a pizzájuk általában. Konkrétan a 4 évszak volt, ami nagyon gyorsan ideért anno, és akkor kedveltem meg őket. Arra akár 7 vagy 8 pont is jár.

Viszont 10 és 9 pontos pizzát még nem ettem. A legjobb a nyugati téri Don Pepénél volt egyik alkalommal, amikor beültünk. A legrosszabb is ugyanahhoz az étteremhez kötődik. Gyakorlatilag egy szénnel körbevett kemény korongot küldtek ki.


fiATHaLON
(őstag)

Mélységesen felháborító, ami ebben az országban megy pizza címen!
Pizza-maffia, én mondom!


glutamin
(őstag)

Nemrég olvastam a pizzás cikket. Sajnos el kell fogadni, hogy székes fővárosunkban bizony minden jóval drágább mint vidéken. Pécs meg amúg yis relatív olcsó hely, szóval még nagyobb a kontraszt. A szalámis pizzát sokan nem szeretik mert nagyon tönkre tudja vágni az ember gyomrát. Én is jobban csípem helyette mondjuk a sonkásat (vagy legyen inkább hawaii :DD ). De a legjobb a csirkemelles vagy spenótos...

A pizza zényleg az egyik legolcsóbb rendelhető kaja. De ha a tápértékét nézzük, akkor már nem éári annyira meg. Lényegében olyan mintha rendelnél egy nagybb darab kenyeret minimális feltéttel. Lényegében sok szénhidrát plusz egy kis zsír. Fehérje vagy valami hasznosabb összetévő csak nyomokban.

Ettől függetlenül én is csípem. De akkor ha már többen vagyunk akkor nem bohókodunk 60cm alatt:D


PazsitZ
(addikt)

Lehet én tudom rosszul, de az eredeti pizzán nincs még szalámis sem.
Az eredeti pizza tudtommal az ugynevezett margaréta pizza.


fordfairlane
(veterán)

Mégegy szavazat az Il Treno szalámis pizzájára. Kizárólag ilyet szoktam rendelni. :)


ch003067
(addikt)
Blog

Igen, az az eredeti, én is hallottam már... a tészta is nagyon vékony... nem hiszem, hogy szeretném :U

Az a jó pizza, amit itt csinálnak a mi falunkba.. Zsolti pizza a neve. Van rajta sok szalámi, sonka, kukoricza, sajt, gomba, tejfölös szósz, oregánó, hagyma, meg a közepén egy tojás.... áááh, de megennék egy olyat most :-P


ClayMore
(aktív tag)
Blog

ettem olaszban olasz pizzákat. a magyar gyomornak nem gyere be sztem.

alig van íze, semmi pari szósz. épp csak annyi h ne égjen meg. a tészta mondjuk baromira finom mindenhol, de személy szerint inkább arany középút párti vagyok.

glutamin: székes főváros? öööhm fehérvár? ;]

[ Szerkesztve ]


kpal
(veterán)

És még azt hinné az emebr Budapesten minden van :Y Debrecenben ezek az alap pizzak meg vannak pedig .

üzenetek