üzenetek

hozzászólások


TazLeacher
(nagyúr)
Blog

Ahogy jónak érzed...

De egy szakács nem havi 40K-t keres...LOL. Egy normálisabb helyen egy szakács fizetése 9-10+K/nap. Ezért írtam, hogy nem sok foggalmad van az életről, legalább is erről a területéről. 10K+járulékok. Ezt elég nehéz úgy osztani-szorozni, hogy 8K jöjjön ki egy napra...

Mindkettőben egyet értünk. A 30M-ós és az 50M-ós példából kiindúlva is.

Nézzük egy kicsit a számokat.
Átlag fogyasztás mondjuk egy átlagos étteremben 3000 Ft/fő (1 üdítő, leves, főétel).
Mondjuk egy átlagos vendég 1-,5 órát tölt el az étel mellett. Ami azt jelenti, hogy egy 20 asztalos (az egyszerűség kedvéért 4 fős asztalok) étterem, ha 11 órás (12-23-ig) nyitvatartás alatt teljes teltházzal (tehát minden asztalnál 4-en ülnek, sorban állnak, amint felállnak az asztaltól, leül a következő ember) képes napi 2,6M Ftos forgalomra. Mint tudjuk ilyen étterem elég kevés van, sőt bátran állítom, ilyen NINCS. Szerintem, ha napi 20-30%-os kihanáltságot számolunk korrekt. (Ebbe ugye benne van a holtidőszak, amikor pang az étterem, és benne van, az is, hogy minden asztalnál ülnek, de nem 4-en, hanem egyedül, ketten vagy épp négyen). Tehát egy ilyen étterem kb. 5-700e Ft-ot csinál naponta. Tehát még messze az 1M/nap.

Te felépítesz egy ilyen éttermet 50M-ból. Jó. Megveszem a berendezést, min 20M. (Egy fagysztókamra mondjuk 4M körül mozog) Tehát ott tartunk, hogy 70M, napi átlagosan 600e Ft-os forgalommal. Akkor nagyon túllötem a célon, ha egy napi 1M-ós éttermet 100M+-ra mondtam?

üzenetek