[Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


hcl
(félisten)
Blog

Több ismerős is mondja hogy rendszeresen szakad, vagy sok ideje küzd a szolgáltatóval. Ez lefedi a "hónapok óta rossz"-t. Tehát a rossz nem cak az lehet, hogy nem működik egyáltalán... De ha csak szakad, akkor is, miért hívna hónapok után? :D

@hobizoli : Gratulálunk a securitynek :D
BTW az igazi proliság az, hogy a kulcs nélküli nyitás, indítás kommunikációja még 2020 körül is full védtelen volt a legtöbb puccos autóban... :D


hcl
(félisten)
Blog

Ha már autós cuccok.
Van valakinek tuti tippje olyan kínai Bluetooth vevőre, ami nem dobja el a navigáció mondatainak az elejét? :D

Illetve miért szeretjük a C dokkokat : kollega mondja hogy behalt a dokkolós monitora. Másik gép, másik kábel, már próbálta, nem. HDMI-ről direktben van kép, tehát a monitor maga működik, csak a beépített dokk nem.
Odamegyek, gép bedug a C-re, van kép.
:W :O

[ Szerkesztve ]


vince
(őstag)

Nem biztos, hogy neked segítség lesz, de Sygicban be tudsz állítani késleltetést ennek a problémának a kiküszöbölésére.


hcl
(félisten)
Blog

Gúglis navigációt szoktam, de köszi. Valahol legalább reagáltak erre a hibára... :D Vagy 3 ilyen noname BT cuccom volt, ezen mind elhasal. :D


opr
(veterán)

Ha Bt->jack kell, ami jó minőségű, és jól is működik, meg a hangja is szép: tunai firefly. Ok, nem annyira olcsó, de nekem ilyen van a kocsiban 2022 nyár óta, és eddig nagyon jól működik.


BiP
(nagyúr)

De ha csak szakad, akkor is, miért hívna hónapok után? :D
Először azt gondolja, hogy egyszeri eset, hiszen pár óra múlva megint megy, nem akkora probléma. Ez így megy párszor, aztán hátha megjavítják/megjavul magától.
Később meg: hátha jelezte már valaki más. De mindig megjavul, szóval nem szólok csak ezért, végülis használható.
És ez így megy hetekig, míg valaki rá nem kérdez.
És akkor jön a válasz, hogy igazából hónapok óta szar, csak együtt tudott élni vele.


szebe
(őstag)

Sokan ott rontották el szerintem, hogy minden a kijelzőről megy. Ha van minimum egy fizikai klímapanel, vagy 4-6 gomb amire a rádióállomást menti, akkor az átlag júzert pont nem fogja érdekelni, hogy akad a navi zoomolása, mert úgyse használja.

Az meg oké, hogy olcsóbb lett a ram/hdd/ssd, akármi, de ha a cucc meg lett tervezve x hw-re, akkor azt nem nagyon fogják bántani, max ha valami nagyon komoly probléma van.


BiP
(nagyúr)

Így van. Szerintem is a gyakran használt funckiókra (klíma-rádió) egyszerűen kell a fizikai gomb, különben vezetés közben veszélyes matatni, mert oda kell nézni, 100 menü, stb.. Fizikai gombot viszont odanézés nélkül lehet piszkálni.
Úgyhogy a mindent a központi érintő kijelzőre vagy franciásan érintőgombokra tenni igencsak rossz irány szerintem.

Az meg oké, hogy olcsóbb lett a ram/hdd/ssd, akármi, de ha a cucc meg lett tervezve x hw-re, akkor azt nem nagyon fogják bántani, max ha valami nagyon komoly probléma van.
Sajnos ez így van. Korábban terveznek, fos hardverre, és nem igazítják a mai igényekhez.
Mentségükre legyen mondva, többet ki kell bírniuk, mint egy átlag PC hardvernek, mert ki van téve időjárásnak, rázkódásnak, stb.


E.Kaufmann
(addikt)

Pár napja mondta Karotta a TC híradóban, hogy az európai biztonsági tesztnél egy csillag mínusz lesz az, ha valamelyik fontosabb funkció (ötöt sorolt fel) nem rendelkezik fizikai gombbal (hiányzónként egy csillag mínusz ;] ).

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

a kedvencem a wigos 208, amiben a klíma a kijelzőn van csak, de mivel az autó full fapad, ezért a kék-piros csúszkát valósították meg digitálisan.


Armagedown
(őstag)
Blog

Nincs lassú hardver. csak rossz programozó.
Régen 64 KB vagy még kevesebb memória is elég volt a programokhoz, optimalizáció kérdése.


opr
(veterán)

Na ez nagyon jól hangzik, illetve végre! Ideje volt...
Én még a merci féle kormányon csillogós érintőgombokért is mínusz egy csillagot adnék, gombonként. Az új model3-at pedig konkrétan forgalomba se engedném, amíg nem kap egy normális indexkart. :U


qnadam
(veterán)

azért egy autós dvd-olvasó esetén nem hátrány, ha legalább pár megabájtot (de inkább az egészet) előre be tudja olvasni az eszköz, és nem kilobájtonként kell a lemezhez nyúlni. ha ennyi memória van, akkor már lehet némi plusz programot is eltenni :)


opr
(veterán)

Ez ne haragudj, de így, ebben a formában konkrétan akkora dilettáns ostobaság, hogy arra szavak nincsenek.


koby11h
(aktív tag)

Igazad van, ezt így nem lehet általánosítani, de tény, hogy mostanában tényleg az van, hogy ha a szoftver nem megy, akkor "vegyél erősebb vasat"... És igen, ennek egy részének az optimalizálatlanság az oka, ami sokszor a x.yy+n (n>0.. következő főverzió) verzióra végül sokat javul, de sokszor nem önként, hanem felhasználói nyomásra!


solena
(tag)
Blog

Utoljára olyan, hogy azért nem dolgoztam, mert nem volt mit, az a közfrászban volt, rendszergazdaként. Rendben volt a hálózat, minden ment, akkor tényleg azon ment a küzdés, hogy legalább úgy nézzen ki, mint aki melózik, mert máskülönben megtaláltak orbitális faszságokkal. Soha nem voltam még annyira naprakész IT hírekből, mint akkoriban :DDD

Szerk.: annyit azért hozzátennék, hogy inkább volt meló, mint nem, de ahelyett, hogy hagytak volna békében, megtaláltak olyan orbitális hülyeségekkel, mint laminálás. Jó hogy nem arra kértek, hogy vigyázzak a kölykökre...

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Jó hogy nem arra kértek, hogy vigyázzak a kölykökre... :DDD
Van ilyen hely, ahol majdnem... Mindenesetre arra vigyázni kell, hogy hülyeséget ne csináljanak :W


opr
(veterán)

Persze. Gazdasagi korulmenyek is leteznek. Az a programozo, aki tud jo kodot irni (tehat nem mukodot, hanem jot), az ritka es draga. Persze ha erre lenne gadasagi igeny, lenne elole tobb, mert megszoksz vagy megszoksz szitu lenne. Ehelyett az van, hogy mindenaron a gyorsasag, olcsosag van eroltetve szinte mindenhol.

De meg a fentieket figyelmen kivul hagyva is baromsag a kijelentes. Persze, megoldotta 64 kbyte-bol, csak eppen tizedet se csinalta, es azt is lassan. Es akkor az igazi memoriazabalorol, a GUI-rol meg egy szo se esett. Ertem en, hogy el van varva, hogy fusson el a mindenhogyan animalo, 4k nativ felbontasu GUI/rendszer, ami osszekoti az auto minden elemet egy teascseszen, csak finoman szolva nem realis. Erted, csak az assetek foglalnak mennyit, 1 GB-ot? Kettot? Tobbet? Azokat hova rakjuk a 64kbyte memoriaban? "opTimaLizAljuK kI"? :DDD


BiP
(nagyúr)

Azért kellett pár perc, mire leesett, hogy nem automárka a wigos, hanem sima Peugeot 208-ról beszélsz, hanem a Wigo carsharingről beszélsz. Ez spéci verzió, eltér a simától? Vagy miért szempont, hogy Wigo-s?

[ Szerkesztve ]


koby11h
(aktív tag)

Ismerős járt úgy, hogy gyes-en lévő vezető beosztású anyuka bejött megbeszélni a visszatérést és a már majdnem ovis gyermekét otthagyta nála, hogy "vigyázzon már rá addig a pár percig"...
A gyermeknek kb. 15 mp kellett, hogy odamenjen a patron csere miatt ép nyitott fedelű HP Inkjet nyomtatóhoz, benyúljon a nyomtatóba és alaposan meghúzza a "pozicionáló szalagot" (Encoder strip). Épp csak egy kicsit nyúlott meg, de már cserélni kellett. 1 hét és párezer forint. Köszönjük anyuka!!!

üzenetek