üzenetek

hozzászólások


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

UP az érdekes cikknek :R


#52931072
(senior tag)

Érdekes volt olvasni a kalandos költöztetés történetét.
A gépház viszont nem győzött meg, nem kaptam kedvet a beszerzéséhez. Egyáltalán nem tűnik praktikusnak a felépítése, habár láthatóan törekedtek a szerelésbarát tervezésre.
Én személy szerint agybajt kapok a világító bizbaszoktól a gépházban, de ez ízlés dolga (nem kritika). Érdekes, hogy ennyi rengeteg ventilátor kell a megfelelő (vagy inkább csak elégséges?) szellőzéshez. A konfig alapján nem gondoltam volna és a drabális procihűtő is meglepett.


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Csatlakozom. Jó az írás és élvezetes volt olvasni, de nem akartam leírni, hogy ez a ház egy hulladék. Baromi jól néz ki, nekem is tetszik, pedig nagyon nem stílusom, de ennyi problémával már félúton küldtem volna vissza a fenébe.

(#1) Kalandor: Igazad van, mert az írás jó, de tényleg nehéz volt elvonatkoztatni attól, hogy a ház nagyon macerás.

[ Szerkesztve ]


#52931072
(senior tag)

Nekem is a visszaküldés ugrott be, meg a felvágós "King Arthur" névre a szemöldök emelkedés. Inkább valamelyik "hogyishívjákacsókát?" kategóriájú lovagja Arthurnak. Ebben az árkategóriában van már házválaszték. Nevezzenek igénytelennek, de 20ezer alatt is találnék olyat, ami szebb ennél (na jó, nekem jobban tetszik) és elfér benne egy közepes konfig.


icon
(senior tag)
Blog

Köszönöm a pozitív visszajelzéseket!

Szeptemberben-októberben fogalmazódtak meg az írásom sorai, ha nem is pont ez jön le, de amúgy én megszerettem ezt a kuckót,
Reagálnék a felvetődött kérdésekre:

- számomra furán is nézne ki, ha nem lenne benne ennyi légkavaró, Egy biztos, még eddig a legnagyobb nyári melegben sem kapcsoltak magasabb fokozatba. Bár egy másik projekt miatt ki fog kerülni a legelől lévő.

- fel sem merült a visszaküldés gondolata, pláne hogy bizonyos hátrányaira megtaláltam az ellenszert - eredetileg ebben a tesztben szerettem volna bemutatni őket, csak némelyik ötlet kivitelezésével lassabban haladok, mint terveztem.
- a procihűtőt hoztam magammal előző setupomból, egyébként az volt vele a vicc, hogy a gyártó erre a lapra azt mondta, hogy nem megy fel a GPU foglalat kitakarása nélkül. Szerencsére hallgattam a fórumozóinkra.

Pár szóban az átépítésem illetve a cikk utóéletéről:
- végülis onnantól a hűtése lényegesen jobb, hogy kapott a könnyebb szerelhetőség okán egy gépház tartót, olyan 10 cm-ert emelt a dolog az asztallap síkjáról. Az előny mellett az a hátrány van, hogy a por bejutásának is könnyebb lett a dolga.

- megoldottam riser kábel rögzítését is, remek cikktéma lenne ez a folyamat is
- egy kollégám ahogy mondta, kinyitotta számomra Pandora szelencéjét azzal, hogy karácsonyra megajándékozott egy 38 pines ESP32-vel. Elektronikai műszerész múlttal betévedni a mikrokontrollerek világába, úgy hogy azért néha a programozási feladatoktól sem riadok vissza, mondhatni rámszabadítottak egy testhezálló hobbit :) Két projekt egyfajta válasszá növi ki magát a mostani gépházam jóvoltából, bár az egyik inkább azt tudná bemutatni, hogy hogyan készítünk el egyre inkább az elképzelésünkhöz hasonlító prototipusokat.

Szóval egyre inkább érzem úgy, hogy gyűlik bőven az anyag ezen cikk folytatásaihoz. ;)


#52931072
(senior tag)

Várom a folytatást, én fordított helyzetben voltam. Most szedtem össze egy frissebb konfigot, de anyagi okok miatt a gépház maradt, és egyelőre vga kártyára sem bukta (elsősorban mert amikkel néha lövök, azt bírja az r5 4600g igp-je is). Am5-el szemeztem, de végül alap am4 lett, a 8600g apu árából kijött az egész konfig 16 giga gskill 3200-as rammal. Emiatt nincs komolyabb hőforrás a házban, valszeg ezért furcsa nekem a sok ventillátor is. Nagyon időtálló volt a régi gépem 1150 foglalatú i5ös procival. Még bírta volna, mert már nem gémelek, főleg újakkal, de akartam már egy új masinát. ;)

üzenetek