üzenetek

hozzászólások


icon
(senior tag)
Blog

Köszönöm a pozitív visszajelzéseket!

Szeptemberben-októberben fogalmazódtak meg az írásom sorai, ha nem is pont ez jön le, de amúgy én megszerettem ezt a kuckót,
Reagálnék a felvetődött kérdésekre:

- számomra furán is nézne ki, ha nem lenne benne ennyi légkavaró, Egy biztos, még eddig a legnagyobb nyári melegben sem kapcsoltak magasabb fokozatba. Bár egy másik projekt miatt ki fog kerülni a legelől lévő.

- fel sem merült a visszaküldés gondolata, pláne hogy bizonyos hátrányaira megtaláltam az ellenszert - eredetileg ebben a tesztben szerettem volna bemutatni őket, csak némelyik ötlet kivitelezésével lassabban haladok, mint terveztem.
- a procihűtőt hoztam magammal előző setupomból, egyébként az volt vele a vicc, hogy a gyártó erre a lapra azt mondta, hogy nem megy fel a GPU foglalat kitakarása nélkül. Szerencsére hallgattam a fórumozóinkra.

Pár szóban az átépítésem illetve a cikk utóéletéről:
- végülis onnantól a hűtése lényegesen jobb, hogy kapott a könnyebb szerelhetőség okán egy gépház tartót, olyan 10 cm-ert emelt a dolog az asztallap síkjáról. Az előny mellett az a hátrány van, hogy a por bejutásának is könnyebb lett a dolga.

- megoldottam riser kábel rögzítését is, remek cikktéma lenne ez a folyamat is
- egy kollégám ahogy mondta, kinyitotta számomra Pandora szelencéjét azzal, hogy karácsonyra megajándékozott egy 38 pines ESP32-vel. Elektronikai műszerész múlttal betévedni a mikrokontrollerek világába, úgy hogy azért néha a programozási feladatoktól sem riadok vissza, mondhatni rámszabadítottak egy testhezálló hobbit :) Két projekt egyfajta válasszá növi ki magát a mostani gépházam jóvoltából, bár az egyik inkább azt tudná bemutatni, hogy hogyan készítünk el egyre inkább az elképzelésünkhöz hasonlító prototipusokat.

Szóval egyre inkább érzem úgy, hogy gyűlik bőven az anyag ezen cikk folytatásaihoz. ;)

üzenetek