üzenetek

hozzászólások


updog
(senior tag)
Blog

Jobbulást, kitartást mindenkinek!

Én most épp kínlódok hogy mit csináljak, mert a refluxom miatt alá kéne polcolnom a fejemet, a nyakam miatt pedig pont nem jó a párna... egyelőre választhatok hogy reggel ne tudjak mozdulni amikor felkelek, vagy inkább egész nap kaparjon a torkom a gyomorsav miatt és néha fuldokolva riadok emiatt éjjel...


Stieve
(csendes tag)

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket nektek is!!
Ne is mond ez a hideg nekem is gáz, nagyon megérzem...
Alig várom, hogy tavasz legyen de hol van az még :U

Vigyázzatok magatokra!

Egy sokkal jobb évet kívánok mindannyiunknak!!!

Stieve


ImACeltic
(őstag)

Üdv!

Nekem nem gerincsérvem volt, hanem köldök, de lenne egy kérdésem és nem találtam erre élő topikot.

Ismerősök kérdezték a minap, hogy ment a diéta? Én meg néztem hülyén. Elvileg diétáznom kellett volna a köldöksérv műtét után? Mert nekem ezt sem az orvos, sem más ápoló, stb nem mondta a kórházban való létem alatt.


biker
(nagyúr)
Blog

Nem kifejezetten, max azért, hogy gyomorkímélő legyen, ne kelljen hasgörcsökkel "szülni" reggel, ne terheld a sebet


ImACeltic
(őstag)

Trónolással nem volt gond, óvatosba toltam és eredményesen. :D Tehát az, hogy híztam nem nehezítette meg a hasfalam gyógyulását? A több zsír esetleg nem okozhat gondot ebben a fázisban, a hálónak se?


biker
(nagyúr)
Blog

de, a zsírpárna problémás, műtétkor is, utána is.


Simi2018
(újonc)

Sziasztok! 2,5 éve műtöttek, kb 1,5 éve voltam itt. Csak azt tudom mondani: JÓL vagyok. És tény. Persze senkit ne szeretnék megbántani, de itt annyira "hozzáértők" vannak. már kijelenthetem. A gyógyulásom abszolult NEM az itteni praktikák, csoda ketyeréknek ,varázsló ötleteknek tudhatom be. Nekem is bénulás, vizelettartási problémák voltak műtét előtt. ( Mielőtt vki kioktat hogy nem volt nagy gondom). Kezdettől fogva magam alakítottam a napjaimat m( otthoni nyújtásokkal fekve, apró mozdulatokkal. még több, rengeteg sétával 2-3 hétig, ezután kerékpározás, heti 2-3 alkalommal esti torna, reggeli ágyól kelés előtt minden alkalommal kinyújtások az izmoknak,hátnak.. Zsibbadásom, lábfejem lüktetése 1,5 évig volt meg. jelen pillanatban is előfordul lábujjaimba hasgató fájás. DEEE!! Mindenki maga találja meg mit, mennyit bír, és türelemmel, kitartással építse, erősítse magát, ne a sok sok itteni "professzor", kuruzslóra hallgasson. Én is majdnem beleestem az itteni okos tanácsok fergetegébe, sokszor pénzkido bással járó kezelésekbe. Ja és azóta bányában dolgozom!!!!!!


biker
(nagyúr)
Blog

[ Szerkesztve ]


Fuvaros
(senior tag)

Denevérpadot használjatok orvosok helyett


ant7517
(csendes tag)

Sziasztok,
Akit műtöttek , le tudja írni hogy a műtét után mi fájt mi nem és hogyan javult ?

10 napja műtöttek, de azóta a másik lábamban van kisugarzo fájdalom.

Sajnos az orvossal nem tudok beszélni mert amikor szóltam neki akkor a nem csináltam semmit et hajtogatta, majd a zarojelentesbol kiderült hogy komplikáció miatt szetvagta a kisizuleti nyulvanyomat így nagy eséllyel újabb műtét elé nézek ahol már kivasaljak a gerincemet.

Szóval most para van hogy mi történt velem, infó semmi csak várok , és rohadtul fáj az a lábam ami panaszmentes volt. Ja meg a derekam.


biker
(nagyúr)
Blog

"Sajnos az orvossal nem tudok beszélni mert amikor szóltam neki akkor a nem csináltam semmit et hajtogatta, majd a zarojelentesbol kiderült hogy komplikáció miatt szetvagta a kisizuleti nyulvanyomat így nagy eséllyel újabb műtét elé nézek ahol már kivasaljak a gerincemet."

Bocs, de ez butaság, vagy nagyon félreértettél valamit. mikrodiszkektómia esetén (kis feltárásból végzett műtét) mindig lefaragják a kisizületi nyúlványt, mivel máshogy nem férnek hozzá a területhez. Az összes izom és szalag leválasztásra kerül a csigolyákról. Csak laparoszkópos és lézeres esetben nem nyúlnak, de ekkor utólag sem tudnak faragni.

Ami egyedül igaz, hogy ha két egymás feletti kisizületi nyúlvány is sérült, (pl nekem L4-L5 és L5-Si is operált) akkor ha újra panaszok lépnek fel, és instabilitás merül fel, akkor nem lehet normál műtéttel megoldani, csak a fixálás jöhet szóba.
De nem az orvos hibája mert levágta a......

Ha a másik oldalon van most gond, lehet hogy átterhelsz a másik oldalra, rosszul mozdultál, gyulladásban van, stb Olyan is van akinek a láb panaszai rosszabbak eleinte.
10 nap szinte semmi, eleve kb 4-5 napig bent voltál, most otthon ágynyugalom kellene, kis sétákkal, fekvő mozgató gyógytorna, gyulladáscsökkentők és még nyugodtan fájdalom csillapító és izomlazító, ne húzza el a másik oldali egészséges izom a sérült műtött oldali izmokat.

[ Szerkesztve ]


Norberto008
(tag)

Nekem a fúróval betaláltak a durazsákba, utána a jobb lábam egyből lebénult.. Inkább fája nekem is mint ez :( :( :(


Eastman
(őstag)
Blog

Te hogy' vagy? Milyenek a napjaid?


biker
(nagyúr)
Blog

Szia, én köszi megvagyok, általában jó, dolgozok, elvagyok, de sokszor van 1-2 napos becsípődés, tök random esetekkel.
Feléd?


Eastman
(őstag)
Blog

Az szuper.

Jól karban tartom. Ha ideges vagyok, befeszül és fájdogál.
Amúgy ok.


ant7517
(csendes tag)

Elnézést a kései valaszert de addig nem akartam írni ameddig nincs szakvélemény. Ma lett, tehát a kisizuleti nyulvanyt úgymond megszuntettek, így féloldalas lett a gerincem. A szakember nem kívánta véleményezni , de mondjuk úgy hogy igaz fogalmazott hogy nem szokott ilyen törtenni, ellenben régen normális volt ez az eljárás és van akinek nem okozott gondot így bármi lehet a jövőben.

Kb ennyi, végülis nincs gond, vagyis van mert nem örülök hogy egy magán szolgáltatónál ilyen lehetséges, bár az ügyfél kezelésük is eléggé az alja, de ez már mas téma


biker
(nagyúr)
Blog

Nekem két csigolyán is ugyanezt csinálták, ez volt akkor a normál


ant7517
(csendes tag)

Hát, igazából nem nyugtat meg, azért még szeretnék úgy ahogy normális életet élni . Bár meglepo módon ugye ma vagyok 14 napos, 2 órát fozocskeztem , 1 órat sétáltam 2 órat vártam a másik dokira, és teljesen fájdalom csillapito nélkül vagyok 4. Napja. Nem azt mondom hogy nem éreztem de ennyi terhelés nem volt problémás, így nem tunik vészesnek .


biker
(nagyúr)
Blog

Fogsz is, amint megerősödnek az izmok!


graver40
(csendes tag)

Sziasztok! MR vizsgálatra kéne mennem, mert nagyon úgy néz ki, hogy "megnyertem" a harmadik sérvet is (lumbális). :( Újbuda Medical Centernél van valakinek tapasztalata? Nyitott gépük van.
Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

üzenetek