üzenetek

hozzászólások


kovisoft
(őstag)

Remek írás, köszi szépen! Nem tudom, észrevetted-e, de a csillagos képeiden ott virít a 46P/Wirtanen üstökös egy elmosódott pacaként a Fiastyúktól jobbra és egy kicsit le (kb. a két jobboldali fa teteje között).


Haka_peszi
(újonc)
Blog

Köszi a cikket, jó ötleteket adtál!

Kár volt elrontani azzal a marhasággal, hogy "1x-es nagyításnál 27 mm-t kapunk, 2x-es nagyításnál ez a duplája, tehát 54 mm".
:F
Fix lencséje van (és természetesen fix szenzora), a 2x nagyítás tehát csak egy "digitális zoom", azaz képkivágás. Szó sincs gyújtótávolság változásról.

[ Szerkesztve ]


kovisoft
(őstag)

Nem szimpla digitális zoom, mert két kamera képéből állít össze szoftveresen egy nagyított képet. Hybrid zoomnak nevezik, és természetesen nem ér fel az optikai zoommal, de a szimplán kivágott, felnagyított és interpolált képnél valamivel jobb eredményt ad.

Ami a gyújtótávolságot illeti, a 27 mm sem igazi 27 mm, hiszen ez csak full frame-re vonatkoztatott ekvivalens gyújtótávolság, és az objektív tényleges fizikai gyújtótávolsága ennél jóval kisebb. Ha meg ekv. 27 mm-ről beszélünk, ami lényegében a látószöget definiálja, akkor a 2x akármilyen zoom esetében keletkező szűkebb látószöget definiálhatjuk ekv. 54 mm-rel, vélhetőleg senki sem fog arra gondolni, hogy ilyenkor 5.4 cm-re kilógna az optika a telefonból.

[ Szerkesztve ]


Bensid
(tag)
Blog

Ezt te hogyan magyaráznád el mindenki számára közérthető nyelven?
Persze, hogy a mélységről van szó.. :)


Bensid
(tag)
Blog

Örülök, hogy tetszett, jó kísérletezgetést! :)


Bensid
(tag)
Blog

Hatalmas köszönet neked ezért, hogy leírtad. Tisztában voltam vele, hogy ekkor zajlik az esemény, de különösebben nem foglalkoztam vele, mégis sikerült megörökítenem a tudtom nélkül. :D
Hálás köszönet mégegyszer! :)

[ Szerkesztve ]


Bensid
(tag)
Blog

Köszi!
Annyira azért ne ostobaság ám.. :)

Természeteaen az igazi gyújtávja még ennék is kisebb, mindössze 3.95mm


kiraly.andra
(aktív tag)

Ja, bocs. Annál a mondatnál nem volt ábra, így nem derült ki számomra, miről van szó. Írhattad volna hogy "a (valamilyennevű) csúszkát told el teljesen balra", vagy akár azt, hogy a fókusztávolság legyen minimális.


Th3Ac3
(aktív tag)
Blog

Na szuper egy győri kolléga, az óriáskereket nem lehet eltéveszteni :D Nekem is Mate 10 Prom van és gondolkodtam rajta hogy majd kicsit turbózok a képeimen, lehet ezzel kezdek mielőtt izzítom a 750D-m.


musicboy
(csendes tag)

Remek írás köszönet érte.... :R :R :R :C


Akula
(őstag)

Bravó! :C


Bensid
(tag)
Blog

Kezdéshez bőven elég már egy csúcskategóriás telefon kamerája. Hajrá! :)


Bensid
(tag)
Blog

Köszönöm! :)


Bensid
(tag)
Blog

Köszi neked is! :)


himpulator
(tag)

Köszi a cikket, nagyon jó lett! Mobilos képszerkesztőt használsz? Ha igen melyiket! :R


Bensid
(tag)
Blog

Köszönöm!
Nem, a mobilosakat hanyagolni kell. Pc-n liggtroom mindent visz :)


MikeWazowski
(addikt)

Korrekt!! :R


Bensid
(tag)
Blog

Köszi! ;)


repvez
(addikt)
Blog

köszi jó leirás, pont ilyen dolgokat szeretnék fotozni, de egyenlöre nem találtam meg azt a softvert amivel ez mehet, a cikkben nem irtad, hogy melyik appot használtad a telefonodon ahol mindent tudsz manuálisan állitani.
Nekem xiaomi Mix2s em van miui10es OS van most rajta, de még nem találtam rá, jó appot, aminek jó képet is csinál, meg enged mindent manuálba, zársebességet, ISO-t, F értéket , fokusztávolságot állitani, valami mindig hiányzik vagy autómata marad.

és a softverek között is elég nagy a szórás, mert a Gcamnak van éjszakai modja, de a legtöbbnek nincs meg nem lehet akár perces záridöt sem állitani a csillagos égbolthoz.

tehát jó hogy leirod, hogy mit , hogyan, de nem minden szoftverrel és nem minden telefonnal lehet ezeket megoldani.
a régebbi huawei p7esemhez az cam2api-t támogató appokat nem is ehetett használni, mert nem volt kompatibilis ezzel a megoldással.


punky10
(addikt)

A cikk címe:Huawei Mate 10 Pro professzionális fotózás.
A cikkben talán a 2. bekezdés(de mindenképp még az elején):
"Először is szeretném azt kiemelni, hogy legfőképpen a Mate 10 Pro készülékre lesznek érvényesek ezek a tesztek, viszont mivel a P9-től a Mate 20 Pro-ig hasonlóak a kamerás szoftverek, így minden Leica kamerás Huawei tulajdonos olvasgathatja ezeket az írásokat."

:)

[ Szerkesztve ]


repvez
(addikt)
Blog

Ettöl még ugyan ugy lehet ugyan azt a szoftvert használni más telefonokon is amin android megfeleloo verziója fut.
Max nem lesz olyan a végeredmény mint a mate10 pronál, de a beállitások ott is ugyan azok mint akár egy DSLR gép esetében.


punky10
(addikt)

Ez nem teljesen igaz.A legtöbb gyártó,amelyik nem stock androidot rak a telefonjára,saját kameraszoftvert használ.A Xiaomi is,és a Huawei is.


repvez
(addikt)
Blog

persze , de a képeket elnézve ez se a gyári kamera alkalmazása a mate10 pronak.
Erre irtam, hogy a gyári mellé még fel lehet tenni másik alkalmazást és az már fuggetlen a telefon tipusátol, de a beállitások menete már megegyezhet, csak az eltérő kamera értékek miatt változtatni kell a beállitásokon és nem lesz ugyan az a végeredmény sem teljesen, de azért megközelitöleg igen, de mindenképp jobb mintha automatán csak nyomkodnád a gombot.


punky10
(addikt)

Pedig a képeket elnézve az jön le,hogy ez a Huawei fényképező alkalmazásának a kezelőfelülete...Legalábbis az én telefonomon is ugyanígy néz ki,leszámítva a navigációs sávot,amit én nem használok... :)


Bensid
(tag)
Blog

Sziasztok!

Pontosan ezért írtam le, hogy ez a Huawei készülékekre érvényes.
Ha más appot használtam volna, akkor azt írtam volna, hogy az androidos telefonokra érvényes.
Igen, ez a Huawei kameraszoftvere és ebben mindent úgy állítasz be, ahogy akarod. Ajánlom neked is a Huaweieket, ha komolyabban érdekel a fotózás! ;)


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

A P20 Pro-t kifejezetten csak a fotós képességei miatt vettem meg. Amúgy a P9 még teljesen megfelelt volna...
Más kérdés, hogy mindig halogatom a kameraszoftver teljes elemzését és a kezelés begyakorlását, meg a képességek kimaxolását... :O


himpulator
(tag)

Snapcamera (csak fizetős)? Nekem a korábbi Xiaomi telefonjaimon jó szolgálatot tett, de a mate 10 pro-n nem az igazi sajnos.


TheFeni
(csendes tag)

Hatalmas! :R Nagyon jó cikk lett :C


TheFeni
(csendes tag)

Profi képek!


Pedy1225
(tag)

Kedves Bensid (Bence)! Először is én is köszönöm ezt az ismertetőt, elismerésem! Biztos rengeteget dolgoztál vele, nagy munka volt, de ha még egy apróságot lehet kérni, teljesen laikusként, hogy esetleg amikor olyat írsz, hogy "fókuszpont", vagy "mélység", vagy bármi más kifejezés, ami nem úgy van feltüntetve a telefonban, akkor esetleg oda lehetne írni ezen szavak mellé zárójelben, hogy ez a telefonon hogy van feltüntetve? Pl. "S", "EV", "AF", "AWB", hogy hol találom azt a beállítást, amit írsz, mert nem mindenki tudja, hol keresse. De lehet, hogy csak én vagyok egy túl lelkes amatőr. Szeretnék én is szép képeket csinálni, de sajna nem igazán tudom, hogy mi mire való, de azért lelkesen próbálkozom :DD Köszönöm, ha esetleg még energiád engedne ilyet pluszban, a következő ilyen munkád során! :R

[ Szerkesztve ]


toronyhaz
(aktív tag)

Tegnap picit fotóztam barátom P20Pro-jával.Ugyan azon az értékeken manuális módban sokkal jobb volt az övé mint az én Mate10Pro-m.Igaz csak a csillagos eget fényképeztem. Tudom nem egyezik meg teljesen.Sőt hardveresen talán 1 optika lehet ugyanaz. De ezek szerint a szoftver is sokban különbözik. Lehet direkt is butítják az eggyel előtti modelleket minimálisan hogy azt hidd az új sokkal jobb. Sajnos vannak erre példák.

üzenetek