üzenetek

hozzászólások


helixP
(nagyúr)
Blog

Ezzel a koncepcióval kezdték a kínai SIM kártyás okosórák. Nem jött be. Egy csomó dolgot NEM akarsz óráról intézni.


beastars
(tag)

Köszönöm a tesztet , az óra nagyon szép nekem tetszik. Csak az ár ,ami valahogy nem odaillő 😅. Sebaj a gt2 pro ára akkor csak csökkeni fog.


moleculez
(veterán)
Blog

Ez most nagyon kínai lett :N Nagy, látványos, azt annyi. (de nem úgy, mint egy Playmate, ők legalább szépek ;] )Most hirtelen a BMW ugrott be, milyen ocsmány autókat gyártanak, hogy a kínai piacnak tetszen. Szvsz ennek nem mi vagyunk a célközönsége.

[ Szerkesztve ]


repvez
(addikt)
Blog

de ugy is nézhetjuk, hogy a gyártók már eleve igy kezdték tervezni és az emberek csak igy használhatják.
De ha eleve különválasztva a telefontol kezdték volna el fejleszteni a orákat akkor az emberek is a telefon nélkül kezdték volna el használni öket , mint egy hagyományos órát csak mint kiegészitőt, de nem mint egy telefon kiegészitőt.


Noukoum
(veterán)

Apple watch-nál van e-sim, vannak alkalmazások, működik telefon nélkül is. De senki nem akar egy ilyen pici kijelzőn bohóckodni a mindennapokban, arra ott van a telefon.


moleculez
(veterán)
Blog

Ezzel vitatkoznék, most rá voltam kényszerülve, hogy hogy iPadon + Watchon éljem az életem, ugyanis az iPhone kijelzője meghalt (bár a teló amúgy működött). Meglepően sok mindenre tudtam használni az órát, igaz a teló a zsebemben volt, de igazából semmit nem tudtam vele/rajta csinálni.

(azóta van új teló egy 12 Pro Max, XS Maxot váltott, bár nem akartam, dehát na' üsse kavics :DDD )


Noukoum
(veterán)

Vitatkozz. Mostantól ne használd a telefont, legyen a zsebedben és maradjon is ott. Tehát mindent amit eddig telefonon csináltál azt csináld az órán (fontos hogy ne a tableten vagy macen). Otthon is természetesen. Negyedévente számolj be milyenek a tapasztalataid. :D


repvez
(addikt)
Blog

senki sem mondta, azt, hogy onnantolmindent csak és kizárólag az orán kelljen csinálni.
DE ha akarja az ember, akkor sportolás közben vagy melóban, tudd ugy használni, hogy ne legyen a telefon a közeledben.
Futás bringázás vagy uszás közben , attól, hogy nem használod a telót és nincs a közeledben, még hallagathatnál zenét és kaphatnál értesítést a hivásokrol üzenetekről.

Mert ha most elmész ugy sportolni, hogy nem viszed magaddal a telót, akkor esetleg egy órás futás után lehet volt pár nemfogadott hivásod.

És nem mindenkinek van olyan munkája sem, hogy a telefont elö akarja venni vagy elö tudja venni, a nem irodai munkások például .


UnA
(Korrektor)
Blog

De van egy sokkal egyszerűbb megoldás is, ha nem gondoljuk magunkat olyan fontosnak, hogy megáll az élet, ha néhány óráig nem a mobilt paskoljuk ;)


szami777
(addikt)

Még most is tolják. Én is kipróbáltam egy ilyet, de szörnyű volt. Nekem már a hangszóró is egy kicsit sok, watch active 2-m van, de sosem telefonalok azon.


repvez
(addikt)
Blog

mond ezt a fönöknek is, ha dolgozni akarsz egy cégnél, ahol van készenlét is és egy orán belül be kell érned .
Ilyenkor ugye te sem akarnál otthon ülni csak azért , hogy nehogy lemaradj egy hívásról ?


Noukoum
(veterán)

Onnan kezdődött az egész hogy miért nem elsődleges eszközként csinálják ezeket az órákat. Nyilvánvalóan azért csinálnák elsődleges eszköznek ha a felhasználók úgy szeretnék alkalmazni. A munkahelyen a zsebedben van a telefon, a sportolás meg az óra használatának jóindulattal maximum 1%-át teszi ki átlagban (és akkor feltételeztük hogy sportolás közben sosincs nálunk a telefonunk). A munkára pedig, most sem kell elővenni a telefont mert ott van az óra. De attól még a zsebedben ott van. Tehát azért nem arra tervezik mert nincs rá igény.


repvez
(addikt)
Blog

Igen, de nekem, pont az az 1% addná azt a pluszt ami miatt megérné kifizetni érte plusz pénzt.
Mert most csak azért fizessek ki 100-150k-t, hogy ne kelljen belenyulnom a zsebembe elövenni a telefont ha jön üzenet vagy hivnak?
Az azért nagy luxus, ez a két mozdulat miatt elkölteni pénzt. Nem látom értelmét jelenleg ennek az okosorának, hogy mit tud olyat nyuljani amit egy telefonnal a zsebemben nem.


Noukoum
(veterán)

Az hogy mire jó egy okosóra szerintem nem ide tartozik. Valaki imádja, valaki szerint a világ legfeleslegesebb dolga. Ellenben nekem semmit nem adna az hogy telefon nékül tudnám használni, akkor semmi értelme annak a funkciónak? :N A felhasználók döntik el, meglehet venni az e-simes modellt. A gyártók sem hülyék, látni fogják ha arra van igény. Buta dolog a saját igényeidből kiindulva nem érteni egy egész piacot.


repvez
(addikt)
Blog

leszarom a piacot, de hogy nincs olyan verzio ami ezeket az igényt is kieléghitené az már inkább.
Gondolom nem egyedül vagyok a világon aki egy okosorát uigy is akarna használni mint egy hagyományos orát, hogy nem kell hozzá telefonos kapcsolat, méf akár esim sem, ha van wifi a környéken, ami az esetek nagy százalékában amugy is adott.
De mégha nem is leht hivást fogadni vagy csak értesitést kapni, akkor is, elég kicsi azon orák köre, amikkel csak zenét is lehet hallgatni telefon nélkül és nem csak 1 napig birják, ha GPS és HR is használva van futás közben.


UnA
(Korrektor)
Blog

Azért azt talán te is érzed, hogy alapvetően nem erre használják a mobilt az emberek :) Persze megértem, hogy van olyan eset is, mint a tiéd.


Essentials
(aktív tag)

A Huawei-nél fordítva ülnek a lovon megint. Csináltak egy szerintük prémium okosórát, ami a tavalyi prémiumnál 40k-val többe kerül, de egy edzőtermi géppel sem képes kapcsolódni, és alapvetően ugyanúgy elmaradott funkciókban mint az előző, és az azt megelőző. Nem hiszem el h 160 ezernél még mindig itt tartanak. Az áraik meredeken emelkednek, a tudás meg utcahosszal marad el a konkurenciától. A Galaxy Watch 4 hasonló áron fog nyitni hasonló külcsínnel, megpakolva friss technológiákkal.


Essentials
(aktív tag)

Amúgy azt sem értem, h azt mondjuk hogy "verseny", állandóan hasonlítgatjuk a konkurencia termékeit a többihez, és ugyanezt teszi pld a Huawei is, hiszen a sajtóeseményeiken jelentős időt szentelnek arra, hogy hasonlítgassák a telefonjaikat más gyártók termékeivel. Itt miért nincs meg nekik ez az indíttatás? Nyilván látják, hogy nincs pariban a tudáslista, és ez az ő vehemenciájukkal biztos hogy javítandó problémaként van elkönyvelve. Gyakorlatilag évek telnek el úgy, hogy nem tudják felzárkóztatni ezt a termékkategóriát. Nem tudtak elegendő nyugati mérnököt felvásárolni ehhez a szekcióhoz, vagy hol lehet a kutya elásva? Mert a fejlesztésre fordítható pénz biztos h nem a szűk keresztmetszet a történetben. :F

[ Szerkesztve ]


Bathorypeter
(tag)

Tetszene nagyon,de az ára miatt felejtős


Decske
(aktív tag)

Amúgy erre pont használható bármelyik esimes óra amit írsz. Telefonálni, üzenetet váltani, zenét hallgatni telefon nélkül. Sőt még böngészni is lehet.

[ Szerkesztve ]

üzenetek