üzenetek

hozzászólások


Gábor vitéz
(tag)

Nos, először is gratula a teszthez! És ha hiszed, ha nem, én nem röhögtem jó előre, hanem kíváncsian olvastam! (Itt is bebizonyosodott, hogy ami elsőre minél nagyobb őrültségnek tűnik, az annál inkább zseniális!)

A hozzászólások közt viszont láttam pár (már bocs a kifejezésért) de hülyeséget.
Pl. a legjobb:
"nem karamellizálódik a lekvár?"
De. Úgy kb 250 fokon. 70-80 fokon még a forráspontig sem jut el.

Ez már nem annyira baromság, de még mindig igényelt volna némi átgondolást.
"nem párolog el a lekvár víztartalma"
De. Idővel biztos. De nem egy két nap alatt. Másrészt mivel a proci és a borda közé van préselve, nincs túl sok párolgási felület. Így valószínűsthető hogy a szélétől befelé fokozatosan szárad ki. De a sűrűbb lekvárok először egy zselé majd még sűrűbb gumiszerű halmazállapotba mennek át amit nagyon sokáig (évekig) meg tudnak tartani.
(ezt tapasztalatból mondom, mert amikor a nagymamám kb 10 éve elrakott lekvárját kibontottuk kb ilyen állapotban volt: úgy kellett kivágni az üvegből de nem volt teljesen kiszáradva)

A méz viszont valóban kikristályosdhat.

Na megyek bontok egy lekvárt... :DDD

üzenetek