[Re:] [Kalandor:] Nagy tál finom leves egy ezresért - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Nem vagyok szákács, de a tojásnak nem sütötted meg mindkét oldalát."

A szakács nem süti meg a tojás minkét oldalát.

A tükörtojást, ami tyúktojásból készül, egy oldalról sütik. A sütés célja a fehérje megszilárdulása, a sárgája folyékonyan tartása. Az ízeket javítja, ha a tyúktojás sütése közben alulról kap egy hősokkot és egy kicsit megpörkölődik a fehérje. Extra aromát kap a tükörtojás.
Más szárnyasok esetében a fehérje pörkölődése kerülendő, mivel a kellemetlen ízt ad a tükörtojásnak.

A kétoldalas sütés csak elvesz a tükörtojás sárgájának zamatából.
A mesterszakácsok szoktak trükközni a tojás készítésével. A céljuk az, hogy a tojás sárgájának folyékony tartása mellett, a fehérje kicsapódjon, ám maradjon nagyon lágy a textúrája.

üzenetek