[Re:] [Kalandor:] Nagy tál finom leves egy ezresért - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


adlersson
(aktív tag)
Blog

Ilyet én is szoktam "főzni" néha, mikor lusta vagyok. :DDD Van egy jóféle, szingapúri instant laksa, majdnem 1400 forint egy zacskó (tudom, ennyi pénzért miért nem veszek normális kaját?), de ez olyan, hogy önmagában is élvezetes, és viszonylag autentikus is. Na, ebbe szoktam még beletolni egy-két lágytojást, meg az itthon lévő zöldségekből valamennyit.


Freiherr
(őstag)
Blog

Ezt a tojásos trükköt nem ismertem, ki fogom próbálni.


fatpingvin
(őstag)
Blog

hibátlan. sokan fújolnak ezekre az instant ramenekre, aláírom magában leginkább csak a fájdalmas másnap esetén vonzóak, ellenben kiváló levesalap. egy bajom van csak velük, hogy rendkívül sósak, pont emiatt a fűszertasaknak általában csak a felét szoktam felhasználni, az olajat meg egyáltalán nem.


joghurt
(addikt)
Blog

+1.

Jobb kínaisoknál (vagy az Ázsia Centerben) öccáé van a 130-150 g-os csomag. Már csak a csípősség miatt sem szoktam a felénél többet belerakni a porból.

Az autentikusból a koleszos irányba elmenve egy fél pohár tejföl is sokat lágyít rajta.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Nem vagyok szákács, de a tojásnak nem sütötted meg mindkét oldalát. :)

Bár mikor a Rokyt néztem ahogy a nyers tojást megissza futás előtt, én is kipróbáltam eleinte rossz volt de megszoktam.

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

De rég volt Kalandor blogbejegyzés

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Nem vagyok szákács, de a tojásnak nem sütötted meg mindkét oldalát."

A szakács nem süti meg a tojás minkét oldalát.

A tükörtojást, ami tyúktojásból készül, egy oldalról sütik. A sütés célja a fehérje megszilárdulása, a sárgája folyékonyan tartása. Az ízeket javítja, ha a tyúktojás sütése közben alulról kap egy hősokkot és egy kicsit megpörkölődik a fehérje. Extra aromát kap a tükörtojás.
Más szárnyasok esetében a fehérje pörkölődése kerülendő, mivel a kellemetlen ízt ad a tükörtojásnak.

A kétoldalas sütés csak elvesz a tükörtojás sárgájának zamatából.
A mesterszakácsok szoktak trükközni a tojás készítésével. A céljuk az, hogy a tojás sárgájának folyékony tartása mellett, a fehérje kicsapódjon, ám maradjon nagyon lágy a textúrája.


pusszycat
(nagyúr)
Blog

Mikor katona voltam, egy pincér mellé kerültem a konyhán, az mutatta, h úgy is lehet.

[ Szerkesztve ]


Freiherr
(őstag)
Blog

Szó sem volt sütésről. Beleönti a nyers tojást, és az szépen megfő a levesben.


kenwood3
(őstag)
Blog

Nuncs az a penz amiert megennem ugy, hogy nincs megsutve rendesen mind a 2 oldalan.....mar a nyers sargaja gondolattol is hanyingerem van

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

Magyar specialitás.
A tésztát agyon szoktuk főzni. A húsokat keményre sütni. Kulináris katasztrófa a magyar konyha. :DD


UnA
(Korrektor)
Blog

Bezzeg a német! ;)


Somatom
(veterán)
Blog

Ez komoly? Imádom, amikor a tükörtojás sárgája ráfolyik a sült sonkára. Kenyérrel is tunkolom.

UNA:
Na, az ultragáz. A rántotthúst leöntik barnamártással. Nemááá... Alig várom, hogy hazamenjek rendes kaját enni.

[ Szerkesztve ]


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én se szerettem sokáig, de csak mert így lettem szocializálva. Aztán megszerettem, mert tényleg finom a folyós. Ebbe a levesbe különösen jó a folyós, mert besűríti a levet és tompítja a csípősséget is.


ergoGnomik
(tag)

Ha nincs kedvem főzni

Sütsz, pirítasz, forralsz, főzöl, pihentetsz, tálaláshoz előkészítesz. Én ezt főzésnek nevezném...


ergoGnomik
(tag)

Folyékonyról beszélt, nem nyersről. Lágytojásról nem hallottál még?

Ha rosszindulatú lennék megkérdezném: Elosztotta valaki az eszedet egy egynél nagyobb egésszel? De nem vagyok, így a felmerült gondolatért is bocsánatot kérek! Sorry. :(


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez csak egy készétel némi extrával, ez nem főzés :)


Flashback
(addikt)
Blog

Huh hol lehet ilyet beszerezni? :)

Kalandor: Samyang tésztákkal hogy állsz? A light pl még ehetö fél adag szósszal és zöldségekkel.

[ Szerkesztve ]


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Van mindenféle :)


Geri Bátyó
(őstag)
Blog

Én is szoktam hasonlót, csak teljesen házi készítésűt. Amikor húslevest, vagy nagy adag zöldséglevest főzök, mindig fagyasztok le a levéből 1-2 litert és azt használom ilyen célra. Gyömbér, fokhagyma, fűszerek, esetleg szójaszósz. Valami alkalmas tészta mindig van itthon, aztán megnézem, hogy mi van a hűtőben és azt beleteszem. Csináltam már borjúmájjal is, amit pont aznap vettem a hentesnél későbbi felhasználásra. Így is kész van 15 perc alatt.

üzenetek