Hehh minden évben van bejgli de senki sem eszik belőle
hozzászólások
Ez így van, de idén elhatároztam, hogy szakítok a szokásokkal, legyen idén kicsit más és különleges, stílusában mégis hagyományos a karácsonyi menü. (töltött kápszta helyett székely káposzta, kacsa helyett vad, csirkeleves helyett fácánleves) Osztatlan siker volt. Viszont a halászlé szent és sérthetetlen.
[ Szerkesztve ]
húsleves, babgulyás, töltött káposzta, hekk"pörkölt" krumplisalátával,stefánia vagdalt, bejgli, pápaszem,zserbó,kokusztekercs...ez így 4 napig különféle kombinációkban elég szerintem.....napi 3x. ....ugy érzem a tömegnövelés megvolt. ....a kacsát nem szeretem de lehetett volna... a fantaszelet most kimaradt.de ismerős szeretős.
[ Szerkesztve ]
Jeanne d'Arc
(addikt)
Jó lett.
Én már nem is idegesítem magamat a kalórián... Amennyit mi ettünk az eszméletlen.
Huha jó kaják! mondjuk még ott töltött pulyka dagadó stb na ezek is nagyon finomak! jövőre valamit ezekből is kipróbálok!
igaz nem karácsonyi, de a tepsi füles, vagy borba főt nyuszi is nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
Drone86
(tag)
A hekket én nem mondanám trágya halnak, azért mert olcsó még nem kell lenézni. Számomra a ponty és társai értékelhetetlenek, a szálka mellett a pocsolya iz ami zavar bennük.
A pangasiusnak elég rossz a sajtója, de ott ugye az olcsó az amitől óvakodni kell, szeméten nevelt, antibiotikumokkal kezelt "halgyárból" származnak. Ugyanakkor lehet kapni majdnem kétszer annyiért friss pangasiust is, az semmivel sem rosszabb, mint a többi hasonló árkategóriájú hal.
Nálam az új hazai kedvenc a pisztráng, de ott is bele lehet futni gyengébb minőségűbe. (a múltkor egyszerre sütöttem két különböző forrásból származó pisztrángot, ég és föld volt a kettő :S )
Fogas még ami itthoni és jó minőségű, a balatoni köröket ver a viktória tavira...
kéne valami jó kis ph-s gasztro eszmecsere topic.
nemrég el kezdtem gyűjtögetni a képeket néhány főzésemről.
érdemes lenne némi eszmecsere, hátha tudunk jó ötleteket nyerni egymástól.
mert némely kockák is tudnak főzni, nemcsak a pizzarendelés a tudományuk....
csak 2 pl.
fokhagymás, kápiás, répás karaj, petrezselymes rizzsel.
(most már lisztes szűzérmével készítem.)
0.25-ös dobozokban jól fagyasztható.
****
óriás kagylótésztába töltött, "carbonara típusú" szósz.
sorrendben: bacon, füstölt-főtt tarja, zöldpalrika, reszelt sárgarépa, póréhagyma a zöldjével, cukkini, füstölt krém és kockázott sajt, tejszín.
fűszerek: só, őrölt színes bors, kapor, sok petrezselyem, lestyán,
tálaláskor reszelt parmezán.
folyamtképek egy régebbi verzióról készültek, de itt a legújabbról a végeredmény:
a régebbit sült mellkockákkal készítettem, de tarjával jobb.
ez a szósz is jól fagyasztható.
[ Módosította: bnss ]
na igen
látom elég sokan adtak az érzésnek....
a ph.s gazstróba benen avgyok lenne is pár kép egyből feldobni.
szerintem a hekk és a tőkehal totál okés.na mega riomare.aki szálkanélküli megoldást akar.én is utálom a normál halat egy értelmeset nem lehet beleharapni.
pamngasiut eddig se vettem ezután se fogok miután a cikkeket olvastam.
Nyiss ilyen topikot ha még nincs. De szerintem ne csak főzésről szóljon, hanem jó éttermekről, borokról, meg ami még a témához kapcsolható.
Ha esetleg megirod onallo cikkent/blogbejegyzeskent, akkor akar a PH! hivatalos receptgyujtemenyebe is bekerulhet.
****
nem is tudtam, hogy van már hasonló.
de elég halott a topikja...
Ez az Főzős kocka topikot (de inkább tényleg egy Gastro topikot ha nincs még. Kaja Pia élet. !
Pár Itteni :
[ Szerkesztve ]
Az első fent van más helyen is de saját
djgeg (#34)
megérdeztem Kalandor kollégát, (házigazdász), hátha összeütünk valamit...
****
(akár ki is nőhetné magát egy kaja + életmód lapnak is a lapcsaládban. antinorbi... )
*****
1x egy filben láttam, hallottam ezt a szöveget. valahogy így szólt:
- tudod mi a koleszterin?
- ???
- az az az izé, ami az ételek ízét adja....
[ Szerkesztve ]
"1x egy filben láttam, hallottam ezt a szöveget. valahogy így szólt:
- tudod mi a koleszterin?
- ???
- az az az izé, ami az ételek ízét adja...."
a két sütemény, a bejgli és a másik, természetesen nem kalács, egyrészt azért, mert a kalácstészta sokkal édesebb, másrészt sokkal lazábbra kelesztik.
töltöttkáposztába meg nem szokás (ennyi) paradicsomlevet rakni.
tegnap készítettem egy 5 adagos, instant halászlét.
előregyártott, (sűrítmény + kocka), alapokból, mirelit halfiléből. stb.
tesco-ban jártam, szirt-szart összevásároltam.
de kb. csak 35-40 perc volt a főzés. tésztával, krumplival, hallal.
fényképek megvannak, és igen jó lett, 2 napig ezt zabáltam, +1 adag lefagyasztva.
recept később...
[ Szerkesztve ]
FFairlane
(csendes tag)
Sziasztok!
Nekem volt lehetőségem megkóstolni az eredeti cikkből pár dolgot (főleg a sütiket), és állíthatom, hogy valami fenomenális volt minden A kalács, a méteres, a diós süti, minden
Biztattam e=mc2 kollégát, hogy a szilveszteri menüről is gyártson cikket, mert amit a malacsülttel műveltek... Valami fergeteges volt
BÚÉK mindenkinek utólag is