üzenetek

hozzászólások


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Hát én nem említeném hogy mi volt az étlap, mert rosszul vagyok már az evéstől... :DDD


mrhitoshi
(veterán)
Blog

Ez nem késett kicsit el ? ;]

Egyébként Szenteste narancsos kacsát ettem, kicsit másképpen elkészítve, de isteni volt. :C


schawo
(titán)
Blog

Hmm, méteres kalács, ez az ünnepi sütemények királya :)


Honkydoo
(őstag)
Blog

Köszönöm a cikket! :R

Már a képeket elnézve is megjött az étvágyam.. :))


#49155328
(őstag)

Húsleves tyúkból, halászlé vegyesen ponty, kárász, keszeg az alap és szürke harcsa szeletekből.
Rántott-hal ponty és szürke harcsa szeletekből.
Tömött kacsa májával együtt párolt káposztával és zsírban sült krumplival. ;)


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Akkor egy kis ízelítő abból, hogy én miket tartok a karácsony ászának. :D A látszólag nem összeillő fogások csak annak köszönhetők, hogy előfordulhatnak a társaságban nem húsevők meg olyanok is akik amúgy is mindent összezabálnak ami eléjük kerül. :)

Előétel:

- Csontvelő pirítóson
- Kacsamáj zsírjában almaszósszal
- Sajttál, pirított dióval és almaecetes rukkola salátával

Leves:

- Csontvelő leves
- Fahéjas-vaníliás almaleves

Főétel:

- Lazac citromkarikával és vajon megfuttatott zöldség körettel
- Fokhagymás tejben pácolt pulykamell birsalmás-áfonyás mártással
- Grillezett zöldséges lasagne

Desszert:

- A szokásos: Bejgli, mézes zserbó, pogácsa, stb
- Csokoládé mousse, vanília fagyival és gyümölcs kompóttal
- Forralt bor

Meg persze a megfelelően válogatott borok a fogásokhoz. Ráadásul ha az ember értelmesen csinálja és nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy (a legtöbb vendég egyébként is értékeli, ha a szokásokkal ellentétben nem tömöd őket gyomorégésig), akkor nem is kell komolyabb költségekbe verned magad, mint amikor 15 kiló csirkéből csinálsz annyi kaját, hogy nem győzöd csomagolni a távozó vendégeknek, hogy vigyék haza mert csak rád rohadna.


schawo
(titán)
Blog

Ponty és harcsa vegyes halászlé, székelykáposzta lapockával és füstölt dagadóval.
Fácánleves, szarvasbélszínsült aszalt szilva mártással, krokettel.
Borjúhátszín pörkölt jázmin rizzsel.

És a lényeg: Teapuncs Bacardi Oakheart rummal.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Na az ilyenek miatt utálom a karácsonyi ebédeket-vacsorákat. Imádom egyébként a jó zsíros cupákos oldalast párolt lila káposztával, de amikor az ember csak zsíros húst eszik zsíros hússal, rá pedig leküldi a legkeményebb köreteket, akkor elkerülhetetlen az émelygős gyomorégés... :D


schawo
(titán)
Blog

Ó, az én listámon csak a székelykáposzta zsíros valamennyire, minden más szinte teljesen zsírmentes. Meglepően "fitnesszre" sikerült az idei karácsonyi menü. :DD


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nekem semmi bajom a zsírral, csak jól kell társítani a fogásokat meg a köreteket. :)

Nekem inkább azzal van gondom ha túl sok lassan emészthető étel kerül egyetlen étkezésbe. Aztán ha ennek tetejébe a nagyanyád szolgálja fel és úgy töm vele mint a libát, akkor aznap már lefeküdni sem érdemes este. :D


schawo
(titán)
Blog

Jó részének én voltam az elkövetője. :DD


mrhyper
(csendes tag)

Abszolute vállalható a menü, viszont azt a hekk baromságot felejtse már el mindenki, olyan, mint a pangasius filé, egy trágya "hal" mindkettő!
Ha már annyira gond a szálka, akkor tudom ajánlani a süllőt rántva. Drágább, de össze sem hasonlítható az előző kettővel..vagy olcsóbban a ponty halfilé, bőr nélkül, az is nagyon finom!


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Pangasius... az egyik legundorítóbb dolog amit csak vásárolni lehet. Meg azt sem értem miért jó ha a halnak nincs hal íze. Aki nem szereti a halat, ne egyen halat.


schawo
(titán)
Blog

Fehér húsú import halak közül a tilápia a nyerő. (Ami nem tengeri, hanem trópusi tavi hal.)

Sötét húsúak közül meg a vadlazac.

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Hú. Ez a cikk nagyon tetszett.

Amit megkritizálnék, avagy "miért nem 100%-os" :D :
- 1% levonás a húslevesbe rakott erős pista miatt, mert az könnyen korrigálható. Én inkább őrölt borsot javasolnék hozzá.
- 10% levonás a hekk miatt! Az egy szemét. A szemetet ne terjesszétek. Legyen ponty, harcsa, süllő, kecsege, csak ne hekk. Amellett, hogy nem is őshonos hazai hal, ráadásul tényleg hulladék kategória a fentiek mellett.

Igazából a hekk miatt többet vontam volna le (az nagyon felbosszantott) de a lila káposztás kacsa és a saláta pluszos lett :DDD


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Amellett, hogy nem is őshonos hazai hal..."

A paradicsom, kukorica meg nem is őshonos zöldség. Azt se együnk? :D Az érv nagy részével egyetértek, csak azzal nem, hogy valami pocsék csak azért mert nem őshonos magyar... :)


e=mc²
(őstag)
Blog

Az Eros Pistat csak en fogyasztom itthon, egyebkent van jo par fele szaritott csipospaprika is. Bors pedig van kello mennyisegu a levesben.

A hekket en nem gondolom szemetnek, es mivel a fo kitetel az volt, hogy "szalkamentes" hal legyen, igy ez lett. Szemely szerint en jobban orultem volna tonhalnak, vagy mondjuk harcsanak, iden ezt dobta a gep.


CaNNa3IS
(senior tag)
Blog

Halászlé hol maradt? :DDD
Rántott ponty?

Izgatott lennék ha nem lenne karácsonykor.

[ Szerkesztve ]


schawo
(titán)
Blog

+1 Erős Pista, azaz a "paprikás só" az egyik legádázabb ellenségem. A Vegetával egy szinten van.


rayoliviero
(veterán)

Fácánleves, szarvasbélszínsült aszalt szilva mártással, krokettel.

Komoly kaja, én is nagyon szeretem a vadat. :K Amit Te ettél, azon kívül az őzet áfonya mártással és krokettel, vaddisznó pörköltet, vadnyúl pástétomot is nagyon szeretem.

De ezeket mi nem karácsonykor szoktuk, karácsonykor kb. hasonlót, mint a cikkben is van.

[ Szerkesztve ]

üzenetek