üzenetek

hozzászólások


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Akkor egy kis ízelítő abból, hogy én miket tartok a karácsony ászának. :D A látszólag nem összeillő fogások csak annak köszönhetők, hogy előfordulhatnak a társaságban nem húsevők meg olyanok is akik amúgy is mindent összezabálnak ami eléjük kerül. :)

Előétel:

- Csontvelő pirítóson
- Kacsamáj zsírjában almaszósszal
- Sajttál, pirított dióval és almaecetes rukkola salátával

Leves:

- Csontvelő leves
- Fahéjas-vaníliás almaleves

Főétel:

- Lazac citromkarikával és vajon megfuttatott zöldség körettel
- Fokhagymás tejben pácolt pulykamell birsalmás-áfonyás mártással
- Grillezett zöldséges lasagne

Desszert:

- A szokásos: Bejgli, mézes zserbó, pogácsa, stb
- Csokoládé mousse, vanília fagyival és gyümölcs kompóttal
- Forralt bor

Meg persze a megfelelően válogatott borok a fogásokhoz. Ráadásul ha az ember értelmesen csinálja és nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy (a legtöbb vendég egyébként is értékeli, ha a szokásokkal ellentétben nem tömöd őket gyomorégésig), akkor nem is kell komolyabb költségekbe verned magad, mint amikor 15 kiló csirkéből csinálsz annyi kaját, hogy nem győzöd csomagolni a távozó vendégeknek, hogy vigyék haza mert csak rád rohadna.

üzenetek