Akkor egy kis ízelítő abból, hogy én miket tartok a karácsony ászának. A látszólag nem összeillő fogások csak annak köszönhetők, hogy előfordulhatnak a társaságban nem húsevők meg olyanok is akik amúgy is mindent összezabálnak ami eléjük kerül.
Előétel:
- Csontvelő pirítóson
- Kacsamáj zsírjában almaszósszal
- Sajttál, pirított dióval és almaecetes rukkola salátával
Leves:
- Csontvelő leves
- Fahéjas-vaníliás almaleves
Főétel:
- Lazac citromkarikával és vajon megfuttatott zöldség körettel
- Fokhagymás tejben pácolt pulykamell birsalmás-áfonyás mártással
- Grillezett zöldséges lasagne
Desszert:
- A szokásos: Bejgli, mézes zserbó, pogácsa, stb
- Csokoládé mousse, vanília fagyival és gyümölcs kompóttal
- Forralt bor
Meg persze a megfelelően válogatott borok a fogásokhoz. Ráadásul ha az ember értelmesen csinálja és nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy (a legtöbb vendég egyébként is értékeli, ha a szokásokkal ellentétben nem tömöd őket gyomorégésig), akkor nem is kell komolyabb költségekbe verned magad, mint amikor 15 kiló csirkéből csinálsz annyi kaját, hogy nem győzöd csomagolni a távozó vendégeknek, hogy vigyék haza mert csak rád rohadna.