üzenetek

hozzászólások


Chaser
(titán)

én ezt is megértem gond nélkül, az ennél sokkal csúnyábbakat is, ettől független ez nem helyes formája annak, amit az emberke közölni akart ( :
mertfan etyelato teflon hipátlanálapotpa semibaja cserre értekel engemt egyterrásra meg ramkitt is értekel min dent mek halgatok -én az ilyet simán értem, de a magyar nyelv megcsúfolása ettől függetlenül, meg a magyar állam szégyene, h ilyeneknek nem vágták le a kezét ( :


UnA
(Korrektor)
Blog

A túlzás sohasem helyettesíti az érvelést. Meg tudom érteni, ha neked fáj a "cin" (miért ne), de a többi akkor sem ide tartozó információ.


Chaser
(titán)

nem fáj, nem helyes forma
arról beszéltél, amit megértünk az jó, az állítás nem igaz, ezért volt pár példa, ahogy a flexet is megérti legtöbbünk, attól az még helytelen marad


RBJ
(addikt)

Azért nem semmi egy 100Ft os órába ennyi energiát beletenni. :C


rankesz
(veterán)

Ott a láncfűrész az "druzsba", (mint nálunk a Stihl) a tabletta kijelzője megvan csikarva, ezért mondd meg mennyit hagysz le belőle... persze ő még abból is alkuszik... :U


atike
(nagyúr)

Tényleg nem semmi ennyi energiát beleölni egy ilyen projektbe... Gyárilag nincs olyan "filléres" kínai, ami tudja ezeket a dolgokat alapból...? :U


simonzé
(addikt)
Blog

De van, csak az Japán.
És drága.


Chaser
(titán)

sztanozs
(veterán)
Blog

Gondolom epret se szoksz venni a picon, csak szamócát...


Chaser
(titán)

ez egy aranyos mese:)
valójában a földieper mint olyan nem létezik, valaki valamikor kitalálta, úriasabban' hangzik mint a szamóca, és azért földi, mert az eperfa termése volt a standard eper
az erdei vad szamócából tenyésztették ki, amit földieper néven emlegetnek sokan, bár helyesen szamóca lenne - én úgy hívtam mindig, gyerekkoromtól -, de ez ma már olyan szintű, h teljesen beépült a köztudatba, majd valamikor valaki le is okézza valószínűleg


sztanozs
(veterán)
Blog

ezértírtam


Chaser
(titán)

Nem mindenki ismeri a meset, sot,.legtobben nem ismerik, ha olvassak akkor orvosolva:)


Viktor S
(csendes tag)

https://en.wikipedia.org/wiki/Casio_F-91W

Imádok mókolni, de a fenti klasszikus Casio könnyű, lapos, valóban vízálló és évekig bírja egy elemmel. Mindezt ~4000 forintért.

[ Szerkesztve ]


kovy79
(őstag)

Magyarul akkor szerinted semmi szükség korrektorra, míg "magyarközelien" (érthetően) kommunikál valaki.
Mondjuk a ma cikkek színvonalán is sokszor látszik, hogy errefelé nem sokat számít a helyesírás...
Akárhogy csűröd-csavarod, a cikkben a "cin" helytelen kifejezés! Ennyi erővel ólmot is írhatna...

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

;]


Chaser
(titán)

a pajkos monitorját neki ;] ( :


freeknight
(őstag)
Blog

Azért te is beláthatod, ha valaki keveri a forrasztóón helyett a cin kifejezést használja, annak a helyesíráshoz nem sok köze van.

Van ilyen. Itt borsodban mindenki tudja, ha valaki megkínál kólával, akkor az lehet, hogy a valóságban fanta lesz, mégse sértődik meg senki.
Ahogy én is tudom, mire gondol a kedves megrendelő, amikor térmikrofont emleget.
Ahogy te is tudod, mire gondolt a cin alatt.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

Tartalmilag helytelen, az sem jobb


CoolBoy323
(nagyúr)
Blog

Ez kb olyan, mint hogy az ország 99,9%-a ujjlenyomat olvasónak hívja a telefonján lévő ujjnyomat olvasót.

Ujjlenyomat = fingerroll (roll = forgat, azaz a 180fokos lenyomata az ujjnak, amit pl rabosításkor vesznek)
Ujjnyomat = fingerprint


BoB
(veterán)
Blog

Nem vagyok rendőr, de szerintem rolled fingerprint van, és nincs olyan hogy fingerroll.


CoolBoy323
(nagyúr)
Blog

Nekem az egyetemen úgy tanították ahogy írtam... Biztonságtechnikai mérnök szak


BoB
(veterán)
Blog

Van valami jegyzet amiben le van ez írva?

Mert ilyet hogy fingerroll nem ismer pl. az FBI sem... [link]

Szerintem ez valami szleng lehet amit szoktak - helytelenül - alkalmazni.


CoolBoy323
(nagyúr)
Blog

Van persze. De meg nem keresem :)

A lenyeg, h ujjnyomat =! Ujjlenyomat ;)


Chaser
(titán)

Ez erdekes, ujjnyomat olvasorol meg nem hallottam eddig, de most h mondod lehet az anhelyesebb formaja, majd olvasgatok, talalok-e errol valamit


rushty
(senior tag)

Alapból használható az óra tartósan?


-Skylake-
(addikt)

A G-Shock orak olyan 30korul indulnak el, az ertelmesebb darabok olyan 150-250ezer forint kore esnek es nagyjabol 1,5-2millio forintnal van a g-shockok vege. Szoval igazad van, valoban jo, valoban vizallo csak relaitve nem olcsok. Inkabb dragak. Azok azert igencsak rendes orak, nyilvan nem egy luxusora kategoria es nem is presztizs marka, de jo orak.

[ Szerkesztve ]


balazs1022
(őstag)
Blog

Sziasztok!

Nem sok időm volt mostanában fórumozni. Igyekszem megválaszolni a kérdéseket:

(#1) w.miki: Ment PÜ

(#3) Roaming: Valóban ez a legjobb/ legokosabb óra. És persze a tudásához képest a legolcsóbb. De strandra nem járnék vele.

(#7) Yodafon: Sajna igen, De ha azt nézed 2 simán el fog ketyegni. :)

(#10) arnyekxxx: Írtam a cikk elején, hogy miért ilyen külsejűt szerettem volna. :)

(#12) dugesz77: Nekem csak móka volt. Nem hiszem, hogy kb az a 700 ft kidobott pénz lenne. Itthon elemet lehet ennyiért kapni :D

(#14) orsib78: : Javítom. Sajnos nem vagyok jó elektronikából. Inkább gépész vagyok (és a munkám is az)

(#24) RBJ: Mint írtam, nem került energiámba. Inkább kikapcsolódás volt. Szeretek ezt-azt bütykölni.

(#26) atike: Olyan nincs. Ha lett volna, akkor megtaláltam volna :D

(#33) Viktor S: Ismerem a Casio F-91W-t. Volt is anno. De nagyon bugyután néz. Vagy legalább nekem pont nem áll jól.

(#37) freeknight : : Tényleg mindjárt kijavítom a "cin"-t :D

(#45) rushty: : Most már elég sok idő eltelt. Voltam benne vízben, kb 1 órát úsztam. Azt bírta. Viszont elkezdett késni. A kezdetek óta 5 perc az eltérés. Szerencsére könnyű előretekerni. (Visszafele nehezebb, mert csak előre lehet állítani)

(#46) -Skylake- : Ismétlem magam. Csak egy gagyi úszós órát kerestem, amiről nem mondja meg senki, hogy óra. Emellett persze van rendes analóg órám is (ami valóban vízálló) a hétköznapokra. De ezt nyilván nem vinném magammal uszodába vagy strandra. :)


DraXoN
(addikt)
Blog

mi band 2, nyáron többször megjárta a karomon a Balatonban úszást ... semmi baja nem lett.. lecserélhetném 3ra, de nem igazán ad az többet, hogy megérné miatta eldobni egy működő 2est...több is van a családban belőle, az anyám pl. a munkahelyén végig hordja és mosogatás közben is rajta van.. ez pedig kb. napi 1-2 óra mosószeres vízben ázást jelent hétköznaponként (már több mint 1 éve, csak a szíjak halnak 2-3 havonta miatta, a gyári szíj fél évet bírt, az után gyártottak meg annyit se)...

szórakozásnak jó egy ilyen projekt, de ezen olcsó kínai órákban nem hiszek, nem egyet próbáltam és a legtöbb egy hónap alatt összeszed valamilyen irányban 1-5 perces eltérést (bár a rekordom valami 1 óra/hónap volt az egyik modell esetében..) ...
a tavaly előtti black friday akcióban vettem magamnak egy miband2-őt .. (előtte volt egy kijelző nélküli 1esem, az mondjuk szintén megvan még, elrakva a dobozában), majd mikor rokonok látták és megtudták, hogy 20-40 napot eltud menni egy töltéssel (érdesítés használat függvényében), még 4 másikat is vennem kellett a soron következő karácsonyi akcióban ... :DDD tudom akkor már létezett a 3mas is, de ezek jó áron mentek épp talán 15$/darab áron?

[ Szerkesztve ]


Fall-N
(veterán)

Pedig valahol mégis helyes az ujjlenyomat. Amikor a telefonnal rögzíted a mintát akkor bizony minden szögből kell, mert különben nem biztos, hogy felismeri az ujjat. Így már simán lehet 180°-os az a minta.


TheFeni
(csendes tag)

A vékony karomra tökéletes! Az óra nagyon vékonyka, igaz drágább de megéri


orsib78
(tag)

Hát nem gondoltam, hogy a cinezés ekkora vihart kavar. Mea culpa. Bár valóban volt benne némi kötözködés a részemről, de a véleményem az, hogy a beszélt nyelvben mindent szabad, amíg értjük egymást, de az “újságírás” épüljön inkább a sztenderd magyar nyelvre és az újságíró vegye a fáradságot a megfelelő szakmai nyelv használatára, ahol ez szükséges. Ettől lesz egy cikk értékes szerintem és a Story magazin nyelvezeténél magadabb színvonalú. Nem kell az embereket hülyének nézni, ha valami nagyon szakmai kifejezés, akkor vegye már a fáradtságot a paraszt és guglizza ki. Sőt amióta feltalálták a linket az online újságíró ezt maga is megteheti segítségként.


orsib78
(tag)

A harmincezres már teljesíti az összes feltételt. Pl. 100m-ig vízálló. Az bőven több, mint amire a legtöbb embernek valaha szüksége lesz. Ezen felül Multiband 6, ébresztő (szundival), stopper, visszaszámláló. Lehet, hozzá venni speckó szíj-adaptert és egyéb csicsákat (pl. Bullbart), amivel egyedivé lehet varázsolni. Konrétan a GW-M5610-1ER beszélek. A sima 5600-as meg olcsóbb, de ua. a minőség, csak kevesebbet tud. Szumma szummárum így valami egyedit tudunk csinálni, de nem kell sokat mókolnunk és az eredmény is garantált.

[ Szerkesztve ]

üzenetek