Dolce Gusto - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


dabadab
(titán)
Blog

"Persze cserébe tudnod kell, hogyan őröld, tamperold, hány fokon főzd le, a gépet elő kell melegíteni, tejet kell gőzölni és tárolni, több a karbantartási ideje is (költsége attól függően milyen minőséget vettél)"

Pont ezért jók a normális minőségű kapszulás kávék, mert ott ezeket megcsinálják helyetted - akár jobban is, mert míg mondjuk egy Espresso Embassyban elhiszem, hogy minden szállítmánynál lefőznek egy tucat kávét, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat és ezeket be is tartják, addig otthoni körülmények között ez nem feltétlenül fog így sikerülni.
Az ecocafe-t konkrétan nem ismerem, de így ránézésre újhullámos helynek tűnik, gondolom azért volt ilyen markáns a különbség, mert ők nem hagyományos, olaszos pörkölésű, a keserű irányba menő kávét, hanem gyengén pörkölt, inkább savanyú* kávét árulnak, vagyis nem feltétlenül minőségi, hanem filozófiai különbségről is szó lehet. (A Dolce Gustot nem ismerem, itthon Nespresso van, az okés, előző munkahelyemen aldis Martello volt, az borzasztó.)

*: ezek inkább csak irányok, ha egy kávé tényleg keserű vagy savanyú, akkor ott elrontottak valamit

[ Szerkesztve ]

üzenetek