üzenetek

hozzászólások


tordaitibi
(veterán)
Blog

Röviden próbálom az én sztorimat.

15 éve vettem a putrimat, szó értelmében az, 1927-ben épült sárház amihez 2x toldottak, egyik kisméretű tégla, a másik ytong. A belmagaság 2,25-2,35 méter közötti, nem kell sámli hogy égőt cseréljak a plafonon vagy a föggönyök feltételéhez.
Első évben, ez 2008 azaz nem ennyi volt a gáz ára!! 480ezer FT volt a fűtésem.
Mellbevágott, így kb. 6 év alatt és sacc. 5-6millió Ft beruházással próbáltam valamit helyrehozni.
Nyílászárócserék, 10cm Dryvit, aljzat hőszigetelése, vizesedés salétrom megszüntetése, padlásfödém hőszigetelés, kondenzációs gázkazán beépítése, a teljes fűtésrendszer cseréje.
Ezzel az ingatlant Z energiaosztályból felhoztam valahova F, G szintre és kész, itt a pózna teteje, továbbmászni nem lehet, ebből jobbat lehetetlen.

8 éve beszereztem egy használt vegyeskazánt és ez életem egyik legjobb döntésének bizonyult, azóta a kondenzációs cirkó dísz a falon.
Mert mindig tudtam annyi FÁT, nem gumicsizmát! ​összeszedni hogy kifűtsem a teleket.
Nem tudom mennyi lenne most gázból, 250ezer felett biztos. Marad a vegyes az tuti, pedig én ultrazöld vagyok amúgy. És az a meleg amit egy vegyeskazán csinál, a gázfűtés a lába nyomába nem ér.

Viszont az ingatlannak annyira eltér akár helyiségenként is a fűtésigénye hogy csak a zónázás maradt.
3 zóna, 3 szobatermosztát, ez képes a cirkót vezérelni, elsőbbségi vegyeskazán prioritás, a vegyes teljesen leautomatikázva, nő gyerek és bolondbiztos és ez megfejelve egy saját építésű UPS ami 2 napig elviszi a rendszert atomvillanás esetén is.
Az egész analóg, sajnos nekem a mikrokontroller nem megy de teszi a dolgát 8 éve a rendszer hiba nélkül.

A cikk szerzőjének gratula, amíg az ember elhobbizgat és ennek ráadásul nem kevés gyakorlati és komfort haszna is van addig így tovább.

üzenetek