[Re:] [lezso6:] A húsvásárlás az esetek többségében az emberkínzás támogatása - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"sokan félreértik a "bio" jelzést. Ez ma semmi mást nem jelent, csak a hagyományos tartást és a vegyszer- és gyógyszermentes zabát nekik."

A tartás vagy termelés módszerét ellenőrzik, ettől BIO. De a késztermék/alapanyag gyógyszer és vegyszer mentességét nem. Magyarul, ha a szomszéd permetezik és átfújja a szél a vegyszert, BIO marad a bio.

(#20) t72killer "Eddig csak arra figyeltem, hogy ne legyen fehér a héja (:F?), de erről nemrég kiderítettem, hogy teljesen lényegtelen a tojáshéj színe."

Meg fogsz lepődni, de mégsem mindegy a tojás színe.
A fehérnek vékonyabb és törékenyebb a héja. Nyáron nem, de télen előnyösebb sárgásbarna tojás. Kevésbé sérülékeny és tovább eltartható.

(#66) Cathfaern: "Leszámítva, hogy nem vághatsz le állatot emberi fogyasztásra, ha a szervezetében kimutatható antibiotikum. Hasonlóan, mint növényeknél a permetszerekkel."

Ez az elmélet, a gyakorlat ettől némileg eltér.

(#72) "bármi édes dolog amit élelmiszeripar előállít), semmilyen süteményt, (S)szinte semmilyen gyümölcsöt(/S)? Illetve nem iszol üdítőket, energiaitalokat, teát vagy kávét is csak cukor nélkül iszod? Csak hogy biztosra menjünk "

Ahogyan írod.
Én laktóz érzékeny vagyok, ezért nem áll távol tőlen a cukormentes élet. Cukrot fűszerként használunk a főzéshez. Utoljára cukrot, több mint 10 éve vettünk. Még megvan nagyjából háromnegyede.
Ezzel a hozzáállással nem könnyű az élet. Szinte minden étel ami a boltokban megtalálható egy vagy több fajta cukort tartalmaz.

(#77) Csapoati: "Semmi gond nincs a napraforgóolajjal, bár többször nem sütnék már benne (pont erről csináltam nemrég kisérletet, az olíva pl sokkal jobb sütni, egyszeri alkalommal is)"

A napraforgó olajjal valóban nincs gond. Közönséges, közepes minőségű olaj. A gond azzal van hogy túldimenzionált az étkezésben. A repceolaj és többi kapható olaj pozitív hatásait is ki lehtne használni az étkezésben. Az olívaolaj nagyon finom, de alacsony a füstölési pontja. Ezért nem ideális a sütéshez. Az avokádóolaj lenne ideális, viszont az íze nem kiemelkedő és drága.

(#79) Huha81:
Bajorországban is drágább az átlagos minőségű csirke, mint az átlagos minőségű marhahús.
Azért az is hozzátartozik a képhez, hogy a magasabban lévő helyeken a marha még jól érzi magát, viszont a tenyésztett szárnyasok csak szenvednek.

üzenetek