üzenetek

hozzászólások


mr.perfect
(tag)

akku ami a tűben van, vajon hogy bírja a sütőben lévő esetleg 150-200 fokot?


Béééla
(őstag)
Blog

Valószínűleg nem lítium akku van benne :D
Az viszont tényleg kérdés, hogy konzumer 0-60/80°C-os cuccit szigeteltek le, vagy valami komolyabb lapul a tokban.

Jópofa látni, hogy feltalálják a kereket (nem kell ide kilógó vezeték!) majd pislognak nagyokat, amikor a fém bödönből az istennek nem akar az a nyamvadt rádióhullám kitévedni :D
Több pontos szimpla léghőmérőjük nincs? Ilyesmi áron lehet inkább vennék készen egy jót.


Freiherr
(őstag)
Blog

Elsőre marhaságnak tartottam, de jobban átgondolva van ennek létjogosultsága, ha az app jól be van kalibrálva.


bitpork
(veterán)
Blog

Ezzel konkrétan a szakmát gyalázzák. Aki érti süTTés művészetét az hőmérő nélkül is el fogja találni ami kell.


joghurt
(addikt)
Blog

Analóg húshőmérőre ránézegetni egy telefon képernyője helyett már túl oldschool?


bLaCkDoGoNe
(veterán)

Aki pedig nem érti a "szakmát" (azaz nem ül az elitista Olümposz trónusán), az így járt, majd számtalan trial&error után talán megtanulja (ha nem megy el tőle a kedve)?
Szvsz van olyan réteg, akiknek egy ilyen cucc hasznos lehet. És ez a réteg jóval nagyobb, mint az ezzel megélhetésszerűen foglalatoskodók – más kérdés, hogy hajlandóak-e ennyit áldozni egy ilyen cuccra.

(#5) joghurt: Nyilván nem létfontosságú cucc, de az értelmesebb okoseszközök közül való. Persze van más használható módszer is, de miért ne használja ki az ember a technikai lehetőségeket, ha van rá lehetőség? (Gondolom te még mindig egy Nokia 3310-ről, vagy egy Win98-at futtató Pentium 233MHz-es gépről kommentelsz, 14.4-es betárcsázós nettel. ;])

[ Szerkesztve ]


Astrolagoon
(junior tag)

Ne haragudj ekkora badarságot...A legnagyobb BBQ szakik is használnak hőmérőt,Pl Franklin ,stb..Pedig ő a BBQ egyik apostola....
Ajánlott hazai oldal: [link] :R

[ Szerkesztve ]


osztraksajt
(őstag)

És aki nem érti? Az égesse össze az értékes húst? Eleve valahogy meg kell tanulni, és nem mindenkinek célja hogy ennek szentelje az életét hogy a "süTTés művésze" legyen. Én még nem nagyon láttam olyan komolyabb BBQ helyet (nem csak itthon hanem USA-ban is ami ennek az őshazája) hogy ne használtak volna maghőmérőt.

Amúgy meg szerintem abban is hasznos hogy itthon mindent rommá sütünk (ez valami magyar sajátosság hogy ami nem sül egy órát az nyers) egy kicsit hátha nevelne arra hogy nem kell mindent kiszárítani meg összeégetni.


tédroberto87
(csendes tag)

Ez nem művészet, ez technológia. Hőmérő nélkül lehet, hogy eltalálod, ami kell, hőmérővel meg nem kell találgatnod és 627. alkalommal is pont ugyanolyan lesz, mint amilyennek szántad.


bitblueduck
(senior tag)
Blog

már kezdett megtetszeni, úgy voltam vele, hogy 4-5ezret rászánnék. aztán megláttam az árát :DDD
léhet teljesen reális de annyira ritkán sütök-főzök - olyat meg mégkevésbé amihez ez jól jönne -, hogy nehezen tudnám ezt elkönyvelni ésszerű vásárlásnak.


Gusztáv
(addikt)
Blog

Az is megoldás, ha látod a hőmérőt. De pl a komolyabb grilleknek van fém teteje, azon nem nagyon látsz át, vagy egy sütőben sem mindig látsz jól rá a hőmérőre. Ha meg nyitogatod, akkor azzal az egyenletes hőmérsékletet nyírod ki. Szóvla szerintem maximálisan van értelme a dolognak, persze az áron lehet vitatkozni. 40$ körül lehet kapni olyat amin a szonák kábelesen csatlakoznak egy kis kijelzős külső egységhez, az meg BT-n a telefonhoz.


#Morcosmedve
(veterán)

Pont akartam venni valami jó mérőt, igaz, hogy drágának hat (89€+10€ postával), de a cikk alapján is elég hasznos. Egyébként abból a szempontból nem drága, hogy tényleg mindig jól fogod megsütni, ezáltal nem dobálod ki a drága húsokat...

[ Szerkesztve ]


Astrolagoon
(junior tag)

Egy 5000 hufos simán megteszei.Ez szerintem teljesen felesleges árkategória


atike
(nagyúr)

A párom imád sütni / főzni... Lehet meglepem egy ilyennel... :)


joghurt
(addikt)
Blog

Ugye a teljesen zárt fém grillsütő (amin annyi ablak sincs, mint az otthoni tűzhelyén) biztosan jót tesz a Bluetooth átvitelnek.

De olyanból elég sok van, ahol drót köti össze a bent levő szondát a dobozra szerelt mutatóval. Már 16 dollárért kapsz olyan "grill station" készletet, amihez négy érzékelő jár.
A 100 dolláros árat én mindenképp a túlárazott és felesleges kategóriába helyezném. De nyilván megvan ennek is a célközönsége, mint a háromnegyedmillióba kerülő telefonnak.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Szar ügy lehet a gasztronómia még a csúcsok közlében is manapság, ha a top séfek is maghőmérőkkel gyalázzák a szakmát. Mondjuk cserébe ez nekik Michelin csillagokat jelent, így nem szégyellnek doppingolni. :)

Ez a kis kütyü az önmagukban bizonytalan, tapasztalatlan szakácsoknak tud komoly segítség lenni, de látom értelmét például szakács képzéseken és ha tényleg olyan minőségű, mint amire a cikkből következtetni lehet, akkor nem látom be hol van ebben a gyalázás még rendes konyhákon is. A meló pörög, nyolc dolgot csinálsz párhuzamosan, a vendég meg nem szeret cipőtalpat enni.


henrik1
(tag)

butaságot beszélsz.


adlersson
(aktív tag)
Blog

Tudhatnád, hogy a top séfek csak a mosogatógépnek "főznek". Az igazi gasztronómia a bográcsos rántott húsba töltött velőspacalnál kezdődik, amihez puszta kézzel ölték le és dolgozták fel a borjút.:U

Egyébként kicsit rádoboo, s ennyiért veszek egy "sous-vide" cirkulátort, abban megfőzöm a húst, ahogy tetszik, aztán serpenyőben kérgesítem.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

De a sous-vide már egy másik konyhatechnológia. :) Ugyanakkor tökéletes példa arra, hogyan változik a technikai kütyük hatására a főzés.


fogtunder
(nagyúr)
Blog

most komolyan azon megy a sírás, hogy meg kellene tanulni steaket sütni, de erre nem vagyunk hajlandóak és inkább veszünk 270€-ért egy ilyen marhaságot? ennyiből azért meg lehet venni némi bélszínt, amin tud az ember kísérletezgetni, és attól, hogy nem pont olyan lesz, még nem lesz ehetetlen. igen, a főzés ilyen, tanulni kell, próbálkozni és nem jön össze mindig.
és még mielőtt, nem a húshőmérőkre gondolok összességében, hanem erre a szettre.

üzenetek