üzenetek

hozzászólások


bitpork
(veterán)
Blog

Amit fogtündér leírt - gondolom átolvastad- minden ilyen felvetésedre válasz. A főzést nem csillagért és nem étteremben mérhetően kell csinálni, hanem elégedett barátok és családtagok kedvére és saját megelégedésre. Persze lehet kirakatot csinálni belőle, de ne tegyünk már úgy mintha ezek a dolgok a mindennapok részei lennének - pláne nem szükséges részei. Édesanyád vagy nagyanyád talán rosszul csinálta sült csirkét ezek nélkül?
A főzés öröme meg az hogy nem kezdek el patikamérlegen öl-per-miatyánkot kimérni mert az van leírva, hanem intuitíven és érzéssel csináljuk. Ebben persze az is benne van ha az ember több sört iszik a kelleténél és nem figyel akkor teljesen átsüt valamit (netán brikettet gyárt) , de pont ez a sava borsa.
Lassan 15 éve dolgozok azon hogy minél jobb grillt tudjak a nekem fontos emberek elé tenni, és soha nem volt szándékomban (pedig megvan a Weber könyvtől kezdve az atya Úr Isten grill -bibliája is) a papírforma. Hála az égnek a párom is érzésre főz.

üzenetek