üzenetek

hozzászólások


gzbotii
(PH! kedvence)
Blog

Székelykent kicsit szégyellem, hogy csak egyszer jártam arra. Remélhetőleg hamarosan potolom majd.


Zigur
(senior tag)

Hoppá, nagyon szépe hely, és még csak nem is hallottam róla eddig.


nicu71
(PH! addikt)

hála a Jó Istennek ezúttal nem csak szégyenkezek meg áhitozok hogy de jo lenne ide elmenne hu ha,hanem itt valóban voltam már ,megmásztuk az emelkedőt és élveztük minden pillanatát ennek a csodálaatos helynek :R


Raymond
(PH! félisten)
Blog

A kepek utnek megint! :)


Alper
(újonc)

Gyönyörű. :K


myckey
(PH! addikt)
Blog

Remek hely !

Kellemes merengeni egy picit, ilyen atmoszférában.

:R :)


kenwood
(PH! addikt)
Blog

Mar pont akartam irni,hogy a fogalmazas erosen a logout szintje feletti,de latom,nem sajat :)


gzbotii
(PH! kedvence)
Blog

De saját, csak épp:
"Mi Szatmárnémetiben (Románia) élünk , itt az egyetlen magyar nyelvű napilapnál dolgozunk. Ennek a lapnak készülnek elsősorban a cikkek. Miután a lap leközli őket , kerülnek fel a netre (többek között a Logout-ra)."
Forrás: [link]

"Szöveg: Habarics Ilona
Fotó: Habarics Ilona és Zsolt"

[ Szerkesztve ]


Bluerainbow
(Közösségépítő)
Blog

Kettesben járjuk a természetet a feleségemmel. Én fotózok drónozok , ő írja meg a szöveget. Neki nincs a logout-on fiókja ezért kerülnek fel a cikkek az én fiókomra.


Bogyó bá'
(PH! kedvence)

Imádom Erdélyt, imádom Székelyföldet: családdal-barátokkal kocsival, illetve az utóbbi pár évben motorral (teljesen egyedül is) is sokat járok arrafelé túrázni. Egy kis 125-ös motorral természetesen Torockószentgyörgy is "meg volt". Képek, ha valakit érdekel: motoros autós


UnA
(Korrektor)
Blog

"Ám miután támogatták a Rákóczi-féle felkelést, összetűzésbe keveredtek az osztrákokkal, akik 1703-ban nem csak szétlőtték, de fel is robbantották a várat. "

A várak felrobbantása nem függött össze azzal, hogy a milyen "színekben" vett részt a tulajdonos a Rákóczi-szabadságharcban, ez egyszerűen egy döntés volt, hogy megelőzzék egy lehetséges későbbi, elhúzódó felkelés hosszadalmas ostromait.


Freiherr
(őstag)
Blog

Tehát ha nincs a felkelés, akkor is legyalulták volna a várakat?
Sokszor gondolkodtam már ennek a hátteréről, mikor, mi alapján döntöttek a labancok. Legendákat hagyjuk, irattári anyag biztos van erről, de nem ástam bele magam ennyire.


UnA
(Korrektor)
Blog

"A törökök kiűzése után a várak jelentősége megszűnt, és nehogy a királyi házzal szembeni ellenállás fészkei lehessenek, 1699-ben elpusztításukat rendelték el Bécsben. Ez a Dél-Dunántúlon meg is történt, de az északi részeken a Rákóczi-szabadságharc lelassította ezt a folyamatot, sőt Várpalota, Csesznek, Sümeg, Pápa, Csobánc vára fontos szerepet kapott a labancok elleni harcban.
A szatmári béke (1711) után a császári hadvezetés ezeket is vesztésre ítélte, és a 18. század elején folytatódott a még álló várak és városfalak bontása, valamint a vizesárkok beépítése, de arra is volt példa, hogy a várakat – tulajdonosaik igényei szerinti – lakóhellyé alakították át."

[link]


Freiherr
(őstag)
Blog

Ez mindent megmagyaráz, tehát a felkelés nélkül is pusztulásra voltak ítélve a váraink, sájsze.

üzenetek