üzenetek

hozzászólások


tocsa
(senior tag)
Blog

A dual-band GPS chip-ek mar nem rosszak. Eloszor a telefonokba kezdett beszivarogni es mostmar fejlettebb orakban is van. Ha azt megspekelik egy kicsi gyorsulasmeros pontositasi logikaval, akkor mar eleg jo lehet.


tocsa
(senior tag)
Blog

Szeritem az a helyzet, hogy az uszas mint sport mas sportokhoz kepest mint pl a gyaloglas, futas, kerekpar alul reprezentalt. Emiatt nem fektetnek bele a firmware irasakor akkora energiat annak a csiszolasaba. Technologiailag az uszasnam felismeres siman megoldhato gyorsulas mero alapon. A tavolsag mar bajos, mert foleg ha fedett uszodaban van az ember, akkor mar egy kicsi drift is egy oras uszas vegere nagyon osszeadodhat. Ilyenkor azt lehetne csinalni (amit peldaol a Polar Verity Sense-ben lattam), hogy bekonfiguralhatom a medence meretet. Ekkor a gyorsualsmerovel lehet fogni, hogy mikor fordul az ember, es hosszankent korrigalni a drift-et.


tocsa
(senior tag)
Blog

Amit en eddig hallottam bizonyos feature-okrol:
1. Stressz: ez szerintem bor ellenallas meressel megy, ami viszont nagyon pontatlan lehet. Emberenkent pl nagyon valtozhat az ellenallas, par ember alapbol izzados, par ember nem. En ezt kb abba a kategoriaba sorolom, mikor az okos merleg bor ellenallas alapjan probal testzsir szazalekot merni. Ott szerintem minimum 10% meresi pontatlansag lehet. Szoval az ilyen szolgaltatas esetleg hosszabb tavon jelenthet hasznalhato adatot, ha pl megspekelik egy kis ML-el, es az ido elorehaladtaval megtanul egy base line-t es akkor mar jol mukodik.
2. Az alvas minoseg pedig mozgas szenzorokkal megy. Ez szerintem viszonylag pontos tud lenni. Ha nygtalanul alszol es mozogsz az eleg jol kellene tudnia a karkotonek, es meg lehet oldanni takarekosan (akku tekinteteben, mert nem kell pulzus, es pl ha csak egy nagyon takarekos mikro kontroller marad futva allandoan, es csak akkor roffen be tobb modul ha megmozdulsz).
3. Az uszas az sajnos alulreprezentalt sport szerintem a tobbihez kepest, habar ha tudsz konfiguralni medence hosszt a szoftverben az jot jelent, mert akkor valszeg a tavolsag meres jobb lesz mert remelhetoleg a firmware felismeri a fordulasokat es korrigalja a gyorsulas meresekbol felgyulemlo drift-et.

üzenetek