üzenetek

hozzászólások


CoroStar86
(aktív tag)

Azt még elfelejtettem elmondani, hogy én csak és kizárólag az edzésekhez vettem. Maximum párszor mérek még vele alvásminőséget a kíváncsiság kedvéért, de napközben pl egyáltalán nincs rajtam. Így talán jobban érthető a csalódottságom. :(


szupermacs
(veterán)
Blog

Beleolvastam, de nem értem az 5 oldalas cikk létjogosultságát, miután MA is tesztelte és ótvarnak volt írva már ott is.


UnA
(Korrektor)
Blog

Azért egy valódi felhasználói tartósteszt sokkal többet ér, mint egy mobilarénás cikk. ;)


CoroStar86
(aktív tag)

Először is négy oldal. Másodszor meg vannak emberek (pl. én), akik szeretnek minél több helyről érdeklődni egy adott témában. Szerintem elfér még ez a cikk a logouton... ;)


joghurt
(addikt)
Blog

A MobilAréna tipikusan nem teszteli az úszást (kb. egynél láttam, hogy Alice ment egyet wellnessezni, de az csak "úszás", nem úszás volt). Számomra pedig ez az egyetlen, ami érdekelt volna.

A többi funkcióról hasznosnak láttam megosztani, hogy a marketing anyagok szerint mindent is tud, a gyakorlatban pedig kb. semmire sem használható.


SyMbioTe
(Ármester)
Blog

Az 5 12k, a 4 az meg 7-8-9k. Ennél hova legyen olcsóbb?

Alkalmas erre, csak nem olyan szinten, mint ahogy elvárjátok. Tud mérni, csak kb. annyit ér, mint amennyibe kerül. Arra jó, hogy az egyszerű felhasználó érdeklődését felkeltse, kipróbálja, hogy neki szüksége van-e erre. (nyilván, hogy leáll a mérés, mert birizgálja a pulcsi / kabát, az nem elfogadható)

CoroStar86
Akkor neked valóban rossz biznisz volt. :D
Nekem pont ezek az extrák voltak az elsődlegesek, a fitnesz funkciók másodlagosak.


HDR123
(tag)

Viszont akinek nem zavarja a párját, ha az éjszakai forgolódásban időről-időre belevilágít a fejébe....

Szóval nem sikerült beállítani, hogy estére automatikusan vegye vissza a fényerőt.

Nem értek egyet a review-al. Nekem 4-esem van több mint egy 1 éve, valamint páromnak is. Szerintünk best-buy.


joghurt
(addikt)
Blog

De, be van állítva a fényerő visszavétele. Attól még a feleségem zavarja.

Spoiler alert: A Galaxy Fit 2-nek van annyi esze, hogy alvó módban letiltja a kézmozdulatra történő kijelző-bekapcsolást.


HDR123
(tag)

Kézmozdulatra mi nem használjuk. Csak akkor viágít ha megnyomom. Estére az 5 fokozatból csak 1-es értéken van.


akaido
(addikt)
Blog

"5-ös levegő + tenyérellenállás" very hard, respect.

Nekem Band 3 pro GPS-em van, az sem tökéletes úszáshoz: méri a megtett távot, ha az uszoda hosszát beállítom, de alig áll le ha befejeztem, így csak szalad az idő tovább pedig már rég a parton hajszolom az oxigén molekulákat.


brd
(nagyúr)

A két karon egy-egy órával (és az adatok összevetésével és persze az órák között pontosan szinkronizált idővel) megoldható. :) De ha a célközönséget megtippeli (vagy bekéri beállításban: kezdő - élsportoló), akkor jó eséllyel egy db-bal is lehet valamennyire sejteni (főleg, miután már vannak előző adatok és közel hasonlóan úszik a delikvens a különböző úszásnemekben önmagához képest).


szenesember
(aktív tag)

Üdv! Nyilvánvalóan kevés egy ilyen eszköz, ha komolyan akar sportolni valaki, de szerintem van létjogosultsága. Én pl pont nem a sport miatt vettem (calisthenics edzésekhez nem sok értelme van). Az 5 éves fiam rosszul alszik egy ideje, és ki akartam deríteni, miért. Mióta meg van a kütyü, sokkal többet tudok az alvásminőségéről (illetve a sajátomról), és egyáltalán nem nevezném pontatlannak a cuccot. Eleinte az alvás végének idejét elszúrta, de azóta sokat finomodott. Teljesen pontosan megmondja, mikor aludt el, és mikor ébredt. Az ébredéseket is látja. Számomra jó segítségnek bizonyult a megfelelő alvási körülmények megteremtésében. A sportok követésén kívül (mivel ezeket nem használom) minden funkciója jól működik.

[ Szerkesztve ]


rep3at
(őstag)
Blog

Kicsit olyan ez mint azok a munkások akik mindenre jók (közben semmire), egy szakosodott ember meg lehet hogy kevesebb talicskát tol el, viszont a szakterületén pro, igaz az már árban is jóval több.

A legtöbb ember a minél olcsóbbra megy, aztán csodálkozik hogy szar lesz a meló. Hiába, Suzuki árban nem lehet Mercedest kapni..

Nekem Gear S3 volt, az elég pontosan mért (bár erre pont nem használtam), ám 130 ezerbe került. Később rájöttem hogy nem használom ki, azóta lett helyette egy Casio AE-1000W, nekem mindenre elég :)

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Az alapelképzelés volt a hibás, jelenleg nincs olyan eszköz ami pár ezresért tudná amit te szeretnél.


VS461
(tag)
Blog

Furcsa elvárások egy párezres cucctól. Vagy inkább fogalmazzak úgy, hogy elég mélyen "benne vagy" az úszásban, és furcsa, hogy ehhez képest egy ilyen olcsó kütyüt akarsz felhasználni intenzívnek mondható, önállóan menedzselt(nek tűnő) úszó edzésprogramhoz. Pozitív, hogy alig buktál rajta. Amúgy kíváncsi lennék, egy Garmin Swim mit tud, illetve miért lennél vele elégedetlen, az árán kívül.

A cikked alapján amúgy legalább az kiderült, hogy hasonló mélységű futóedzésekhez (amatőr versenyzéshez résztávok stb), esetleg multisport köredzésekhez sem alkalmas, ha így kezeli a megállást-újraindulást. Amióta tudják, hogy Garminom van, sokan kérdezik, milyen órát vegyenek (mint a futócipő - mire/hogyan akarod használni?), és nyilván nem ismerek minden okosakármit, de legalább ezt nem fogom ajánlani egy kicsit is elszántabb kezdőnek.

Én mondjuk a másik véglet vagyok, a 935-ösöm tudását nyilván alig használom ki (mostanában kezdtem újra többet bringázni a futrinka mellé, meg köredzés jellegű dolgokat csinálni futással), nekem nem sokat mond az elemelkedés meg a ground contact time edző nélkül. Enyhe konzumidiotizmus volt egyáltalán gondolkodni rajta :B , de túl durván volt leárazva a berlini maraton expóján :D Most várok egy újabb durva leárazást, mert enyhén pixelhibás szegénykém, leesett a zuhanyzó ablakából.

[ Szerkesztve ]


Raysen623
(addikt)

Most vettem egy ilyet és nekem nagyon tetszik. Amit eddig olvastam a cikkben az azért szerintem elég speciális igény. Én gyakorlatilag mindent bekapcsoltam rajta és szeretném majd edzéshez is használni - nem úszás jellegűekhez.

A lépésszámok és a pulzusszám is nálam hozza a kb valóságos értékeket, az alvásfigyelő is tetszik és rögtön látszik ha túl keveset alszom vagy nehezen sikerül álomba szenderülni. Szóval eddig jó, bár nekem nincsenek óriási elvárásaim. Átlag felhasználónak ennyi pénzért tökéletes választás, mert jó a design is, nincs túlbonyolítva és sok kiegészítő kapható hozzá.


kalanchoe
(senior tag)
Blog

Köszönöm a tesztet, jó látni egy másik megközelítésből is. Nyilván, úszásra nem kifejezetten való, főleg ennyi pénzért, szóval nem is voltam nagyon meglepve. A 4-ben már volt ilyesmi funkció, de szerintem ott is inkább csak egy megközelítő értéket mutat, mintsem pontosat.
Én amúgy mostanában gondolkodtam a 4 és az 5 között, mert lassan lehet ideje lenne leváltani a hármast, főleg a jobb, színes kijelző miatt, azonban a rezgőmotor meghibásodásán és a karcos kijelzőn kívül nem lenne rá különösebb okom.


bupemko
(senior tag)

Szíjjal kapcsolatban: nekem 4-es fél év után annyira kilazult, hogy utcán lekapcsolódott miközben mentem át zebrán bankba. Bankból kifelé tűnt fel, hogy nincs a csuklómon, BT LE keresővel sikerült megtalálni a zebra melletti kukában, addigra már átmentek rajta, kijelző hiányzott, de működött tovább :-) Szóval, ahogy többen írták 10k-ért csodát ne várj.


gyépés
(aktív tag)

Nekem mi band 2 volt, én is sporthoz vettem pulzust mérni. Hát, rá kellett jönnöm, hogy ez nem az az eszköz. Megkapta anyám, neki lépésszámlálós óra kellett, néha a pulzusmérést is használja, nyugodt körülmények közt, ülve. Na, erre teljesen jó. Most már az 5-öst használja, nagy elégedettséggel. Én meg vettem magamnak egy normális sportórát. Mindenki boldog.
A funkciók működnek az ilyen karpántokban, de nem elég megbízható szinten. Ezek az aktivitásmérők ennyit tudnak. Nem csak a mi band, az összes ilyen kb. ami hasonló áron/funkcionalitással van. Még a stratos sem sokkal jobb, pedig annak már illene. Sajnos a Polar/Garmin/Suunto/Coros nem véletlen olyan drágák, elég melós ezeket a funkciókat rendesen megcsinálni.
A Polar M430, a TomTom Runner/Spark vagy valamelyik olcsó Garmin Forerunner (35/45) a belépő, ha valaki a sportteljesítményét akarja monitorozni.

[ Szerkesztve ]


Elk_hound
(tag)

Ezek - a kettestől felfelé - ilyenek, átlag fél évet bírt ki a szíj, párom hármasán majd négyesén is.
Az egy(s) a legkomolyabb, annak még alumínium a patentja, nincs vele semmi bajom. (pár éve viselem karkötőként aktivitás/alvás/kontakt-hívásértesítés célból.)
Az órának pedig legyen mutatója, ha ketyeg az meg különösen kívánatossá teszi... :K
Az árproblémát a fólia vonatkozásában nem tudom átérezni, Alin filléres tétel. Mondjuk a szíj is...


tocsa
(senior tag)
Blog

A dual-band GPS chip-ek mar nem rosszak. Eloszor a telefonokba kezdett beszivarogni es mostmar fejlettebb orakban is van. Ha azt megspekelik egy kicsi gyorsulasmeros pontositasi logikaval, akkor mar eleg jo lehet.


tocsa
(senior tag)
Blog

Szeritem az a helyzet, hogy az uszas mint sport mas sportokhoz kepest mint pl a gyaloglas, futas, kerekpar alul reprezentalt. Emiatt nem fektetnek bele a firmware irasakor akkora energiat annak a csiszolasaba. Technologiailag az uszasnam felismeres siman megoldhato gyorsulas mero alapon. A tavolsag mar bajos, mert foleg ha fedett uszodaban van az ember, akkor mar egy kicsi drift is egy oras uszas vegere nagyon osszeadodhat. Ilyenkor azt lehetne csinalni (amit peldaol a Polar Verity Sense-ben lattam), hogy bekonfiguralhatom a medence meretet. Ekkor a gyorsualsmerovel lehet fogni, hogy mikor fordul az ember, es hosszankent korrigalni a drift-et.


tocsa
(senior tag)
Blog

Amit en eddig hallottam bizonyos feature-okrol:
1. Stressz: ez szerintem bor ellenallas meressel megy, ami viszont nagyon pontatlan lehet. Emberenkent pl nagyon valtozhat az ellenallas, par ember alapbol izzados, par ember nem. En ezt kb abba a kategoriaba sorolom, mikor az okos merleg bor ellenallas alapjan probal testzsir szazalekot merni. Ott szerintem minimum 10% meresi pontatlansag lehet. Szoval az ilyen szolgaltatas esetleg hosszabb tavon jelenthet hasznalhato adatot, ha pl megspekelik egy kis ML-el, es az ido elorehaladtaval megtanul egy base line-t es akkor mar jol mukodik.
2. Az alvas minoseg pedig mozgas szenzorokkal megy. Ez szerintem viszonylag pontos tud lenni. Ha nygtalanul alszol es mozogsz az eleg jol kellene tudnia a karkotonek, es meg lehet oldanni takarekosan (akku tekinteteben, mert nem kell pulzus, es pl ha csak egy nagyon takarekos mikro kontroller marad futva allandoan, es csak akkor roffen be tobb modul ha megmozdulsz).
3. Az uszas az sajnos alulreprezentalt sport szerintem a tobbihez kepest, habar ha tudsz konfiguralni medence hosszt a szoftverben az jot jelent, mert akkor valszeg a tavolsag meres jobb lesz mert remelhetoleg a firmware felismeri a fordulasokat es korrigalja a gyorsulas meresekbol felgyulemlo drift-et.

üzenetek