üzenetek

hozzászólások


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

Ilyen nekem is volt. :DD


Victoryus
(addikt)
Blog

Nem, csak sima szenior bajnokság volt. Akkor még Békésen dolgoztam, ott volt olcsón úszási lehetőség. Általában tök egyedül voltam a 25-ös medencében, vagy 1 sávban. Ideális. Mióta Csabán vagyok, nincs lehetőség edzésre, mert az 1db 50m-es medence fele mindig foglalt, este meg vízilabda van. Meg 2000 forint egy jegy, Békésen meg 800-ra jött ki.
2016-ban versenyeztem utoljára, 28.6 valamennyi lett az 50ngyorsom. Sose úsztam előtte ilyen jót. Kb. kiszámoltam előtte minden levegővételt, karcsapást, be is jött a taktika. Anno ha ezeket tudtam volna... na meg a táplálkozás részét. Egyébként mennék még versenyre, tetszett. Hiányzik. Ha minden jól megy épül külön uszoda a versenyzők számára, és akkor lesz hely edzeni végre...meg hétvégén se foglalják el a 2napos vizilabda meccsek.

[ Szerkesztve ]


GreatL
(őstag)

Én is eladtam a Mi Band 3-at... nem jók ezek semmire számomra.


sakic
(csendes tag)

Nagyon el vagy tájolva, ahogy nézem. Az elején játszod az agyad, hogy mekkora szakértő vagy GPS/GNSS témában, majd professzionális méréseket vársz el egy olyan eszköztől, ami annyiba kerül, mint egy Garmin töltőkábel(!)
Autós hasonlattal vettél egy Dacia Logant és csalódott vagy, hogy nem tudja egy versenyautó tempóját.


UnA
(Korrektor)
Blog

Lehet, hogy én látom rosszul, de ha jól tudom, akkor eleve a műholdas rendszerek nem garantálnak nagy pontosságú méréseket polgári használat esetén. Vagyis bármilyen elvárás felesleges. ;)


joghurt
(addikt)
Blog

Elég kevés köze van a GNSS-nek egy karkötőhöz, amiben nincs is ilyen vevő. Ráadásul egy fedett uszodában, ahol nem látja a műholdakat.

Nem professzionális méréseket várok - esetleg majd írhatok egy cikket arról, hogy azok milyenek (ld. az elit úszókat) -, azokat meg sem fizetném.
Megjegyzem, a Garmin sem professzionális - még a legdrágább modelljei sem -, ellenben közismert a teljesítményhez képesti erős túlárazásáról.

Hogy nem megoldhatatlanok a kívánalmaim ebben az árkategóriában sem, arról majd a most készülő tesztemben... (Mert inkább arról van szó, hogy ha veszek egy Daciát, az induljon el, és lehessen kormányozni.)


joghurt
(addikt)
Blog

Tegnap vittem magammal futni egy "polgári" vevőt, kb. 200 eurós áron. Statikus mérésnél 2-5 cm a pontossága, lombos erdőben sem rosszabb 20 centinél.

Igen, van egy külső aktív antennája. Igen, kétfrekvenciás. Igen, használ RTK korrekciós adatokat (ingyenes casterről). Tény, hogy nagyobb, mint egy karkötő.


dabadab
(titán)
Blog

Tegnap vittem magammal futni egy "polgári" vevőt, kb. 200 eurós áron. Statikus mérésnél 2-5 cm a pontossága, lombos erdőben sem rosszabb 20 centinél.

Csak így kiváncsiságból: konkrétan mi volt ez? (És honnan tudod, hogy mennyire pontos?)

[ Szerkesztve ]


szpal17
(őstag)

Én mindig elhittem a foci pályán a futott kilométeremet a Mi Band 4-el...de ezek után nem is tudom.
Van feleségemnek egy GPS-es, egyszer össze kellene hasonlítanom, biztos lenne meglepetés. :DDD


2ttitan
(csendes tag)

Amazfit Stratost vettem úszás miatt.
Ami jó benne:
-kijelzője végig aktív jól olvasható,lehet inverz nézetet is beállítani és be lehet állítani, hogy milyen hány adatot és milyet jelenítsen meg úszás közben.
- gombokkal lehet szüneteltetni az edzést, és számolja a szünetek hosszát (sajnos közben a kijelző csak a szünet idejét mutatja és az eddigi edzés adatait nem (pedig ugye az ember azt nézné).
- be lehet állítani a medence hosszát,
- be lehet állítani automata és manuális hosszámolást,
- elvileg felismeri az úszásnemeket (hosszonként),
- van gps kültéri úszáshoz,
- úszás közben csak a gombok működnek, így nincs véletlen érintés (a víz úgy is megbolondítaná az érintőkijelzőt),
- be lehet állítani, hogy milyen elért távolságnál jelezzen.
- viszonylag sok adatot mutat az alkalmazás.

Ami rossz:
- nincs pulzusmérés úszás közben.
- Pulzusmérő üvege egy év után leesett innentől már nem vízálló (azóta nem is használom)!!!!!
- az úszásnemet csak akkor tudja értelmezni, ha az egész hosszt (pl 50 m-t) ugyan abban az úszásnemben úszom végig.
- ha hosszon belül váltok úszásnemet akkor a fordulókat is mindig rosszul érzékeli.
- az edzéseim felében biztos hogy kihagyott egy fordulót (lehet hogy akkor lágyan fordultam, vagy nem tudom).
- szabadtéri nem egyenes vonalú úszásra a gps alkalmatlan. Ha oda vissza úszkálsz, össze vissza mér (gondolom ritka a mintavétel), sőt volt olyan, hogy az egyik fordulásomat vagy 100 m-rel valós fordulásomtól jelezte a térképen).

Röviden ennyi. Ez sem alkalmas úszásra (jelenlegi állapotában még zuhanyzásra sem, de korábban sem) pedig drágább kategória.
Ha valaki tud vmi jó órát ami úszásra kiváló és nem 200 eFt-os kategória, jelezhetné.


2ttitan
(csendes tag)

Ja és még annyi, hogy a magyarországi teszteken az ilyen kütyük nem tesztelve vannak, csak bemutatva.
Mert a teszt nem az, hogy felsoroljuk mit tud és meddig bírja, és még jó esetben (lsd prohardver) egy sportban (túra, vagy futás) le van tesztelve.
Ebből nem derül ki mit tud az óra.
Amúgy még síelésre is használtam a stratost. Na arra sem igazán alkalmas, pedig a sportok között szerepel.


joghurt
(addikt)
Blog

dabadab: u-blox C099-F9P. Az ebben levő vevő modult (ZED-F9P) rá lehet dugni egy Raspberry Pi-re is, ha valaki olcsóbban akarja kihozni, és szeret bütykölni.
Pl. a u-center program is kiírja a pontosságot.
A gyakorlatban persze végeztünk vele elég sok tesztelést, pl. hogy különböző napokon is ugyanazokat a koordinátákat adja-e ugyanazokra a pontokra, illetve hogy menet közben mitől veszíti el az RTK fixet.
Az a durva, hogy ez a cucc nagyjából azt tudja, mint egy geodéziai Trimble vevő (ami 5-10ezer eurónál kezdődik).

szpal17: Az Mi Band-hez a telefonodon futó Mi Fit alkalmazás a telefonodban levő GNSS vevővel mér útvonalat. Ha pl. a felkarodon van, simán lehet pontosabb egy "GPS"-es karóránál. Csodákra azért ne számíts! Egy olyan 5%-ot általában le lehet vonni a távból.


bobalazs
(nagyúr)
Blog

Milyen kiábrándító a cikk.
Miband 4et használok napi sétához, futáshoz, alváshoz. Nagyjából pontosan mér, illetve hibahatáron belül ami kb 10%.
Na jó néha mutat fals szívritmus adatokat de i don't care.
Egyébként hasznos nem csak egy progit használni, pl. master for miband a mi fit mellett.

[ Szerkesztve ]


CoroStar86
(aktív tag)

Nem olvastam el az egész írást, de nem az egész népesség adatait veszi alapul az alvásminőség mérésénél, hanem a Mi Band karkötő ill. a Mi Fit alkalmazás felhasználóit... :P Egyébként kb 10 évente bánok meg műszaki beruházást, de a Band 5 sajnos ezek közé tartozik. Van egy Polar mellkaspántos pulzusmérőm, de elég kényelmetlen használni (bevizezni, ellenőrizni a jelet telón, mire felöltözöm már nem nedves, stb.), ezért ruháztam be a kütyüre. Zsírégető aerob gyalogláshoz és súlyzós edzéshez használom (használnám...). Gyaloglás alatt még a billentyűzár ellenére is leállítja a mérést az eszköz, mert hozzáér a kabátom/pulóverem ujja. Köszi... Egyszer egy 12km-es menet alatt a hatodik km-ig már háromszor szakította meg a mérést, többször nem is indítottam újra. Súlyzós edzésnél, pólóban ugye nincs ilyen gond, de azt meg nem tudja szinkronizálni a Mi Fit-tel, mert a program összesen NÉGY aktivitásfélét ismer fel, így edzés végén kapok egy nyúlfarknyi összesítést, oszt csókolom. Pulzusmérés is eléggé rapszodikusan működik, egyszer egy 2 km-es emelkedőn gyaloglásnál állítólag a pulzusom nem ment 112 fölé, mikor kiköptem a tüdőmet és ömlött rólam a víz. Pár perc múlva egyenes terepen meg 142... :( Elképzelni sem tudom, hogy ezek után mi alapján tudja tizedcentiméterre kiszámolni a lépéstávolságot. Egy alkalommal pedig negyed órát álltam a ház előtt, mert a karkötő PONT akkor töltötte le a firmware frissítését (egyébként dícséretes, hogy szinte hetente jön egy újabb upgrade). A viselést sem érzékeli, ha véletlenül megmozdítom, folyamatosan villog az alján a két pulzusmérő LED. Sokkal többet vártam a Xiaomitól, pláne a teljes 15 rongyos kezdőáron.


SyMbioTe
(Ármester)
Blog

Kicsit azaz érzésem, hogy kellene ugye egy céleszköz, viszont van olcsóbban, ami elvileg tudja, gyakorlatban meg nem, és emiatt le lett húzva. Holott a Mi Band széria sosem a komolyabb sportolásra lett kitalálva. Tud órát mutatni, lépést számolni, értesítéseket jelezni, meg stopper, hasonlók. Kb. pont erre való a Band 5 is, többet nem érdemes elvárni tőle. Már a cikk elején érezhető volt, hogy nagyon sokat akarsz a kütyütől.

Nekem egy Band 4 van ~1,5 éve, azóta is szeretem nagyon, arra használom amit feljebb leírtam, és erre hibátlan.

#31 2ttitan
Mit vársz, teszteljenek egy okosórát mind a kilencvenakárhány sportban, amit tud? :D

[ Szerkesztve ]


CoroStar86
(aktív tag)

A Xiaomi hivatalos álláspontja szerint ez egy aktivitásmérő - erre pont az aktivitást nem tudja mérni rendesen. Azt aláírom, hogy egy wingsuite-ot, vagy sziklamászást ne ismerjen fel, de hogy egy nyamvadt sétát ne lehessen benne megtenni normálisan? Hogy a képernyőzár ellenére is önálló életre kel a Band a kabátom ujjától, meg laza 20-30%-os különbségek a valósághoz képest pulzusmérésnél? Semmi csiribirit nem csinálok én az eszközzel, csak séta meg súlyzó. Na erre a kettőre pont nem jó. És arról még nem is beszéltem, hogy a korai FW-knél még a BT-kapcsolatot is dobálta 15 percenként. Nincs baj amúgy a Band 5-tel, csak akkor hívják simán lépésszámlálónak és adják 5K-ért...

[ Szerkesztve ]


Laci.M
(senior tag)

Mint említettem nekem van egy Samsung frontier S3 okosórám isami anno több mint százezer ft volt. Teljesen egyformán mér a mibandhez képest, nekem még soha nem volt ilyen bajom, bt probléma szintén nem volt pedig eléggé korai felhasználó vagyok.

[ Szerkesztve ]


SyMbioTe
(Ármester)
Blog

Tény, aktivitásmérő, én is próbálgattam sétát, bringázást, hasonlókat, van ami nálam is előjött (pl a kabátujj kikapcsolta a mérést, pulzust-távot nekem normálisan mérte, mondjuk utóbbi a telefon érdeme). Eldobálás, meg ilyesmik nálam sose voltak.
De elnézem ezeket, mert rettentő olcsó. Én megjelenéskor vettem még 10 v 11k-ért, ma 7-8-ért megkapni a Band 4-et. (sokba nem különbözik a 4-től, ezért nem vettem meg az 5-öt)

Lépésszámlálásnál meg azért bőven többet tud. :) Pl. értesítések (messenger-whatsapp üzenetet végig lehet olvasni), időjárás, zenevezérlés, ébresztés, telefon keresés, hívás némítás-elutasítás.

[ Szerkesztve ]


dabadab
(titán)
Blog

De elnézem ezeket, mert rettentő olcsó

Szerintem ha valami alapvetően nem alkalmas arra az egyetlen dologra, amire való lenne, akkor a "de legalább olcsó" kifogás nem állja meg a helyét. Az az extra feature-öknél előjöhet, mint érv, az alapműködés hiányánál nem.
(És persze annyira azért nem is olcsó.)

[ Szerkesztve ]


CoroStar86
(aktív tag)

Sajnos nem vígasztal, hogy egy 100+K-s óra is ugyanolyan pontatlan, mint a Band 5. :)) Azért, ha letol az ember tempósan 12-13 kilométert és hazaérve derül ki, hogy az út negyedénél leállt a mérés... Nekem a zsírégetés miatt fontos a (relatíve) pontos pulzusszám. Én valami földönkívüli lehetek, mert 45 körül van a pihenési pulzusszámom, ezért nálam a 135-145-ös pulzusszám az optimális zsírétetésre (ilyen számoknál az utca embere már kiköpi a tüdejét). Szerintem bocsánatot kérek a Polar mellkaspántos mérőmtől és visszatérek hozzá. Annál pontosabbal emberi áron még nem találkoztam.

dabadab: ott a pont.

SyMbioTe: az extrák, amiket felsoroltál, azokból pl. nekem egy darab se fontos. :D A BT-nél meg lehet, hogy összeakadt a Sony BT fejesemmel.

[ Szerkesztve ]

üzenetek