üzenetek

hozzászólások


dabadab
(titán)
Blog

Tehát a mozgásérzékelő és pulzusmérő karkötő nem tud megbízhatóan mozgástérzékelni és pulzust mérni - és ez valószínűleg nem csak erre a darabra igaz, hanem a komplett termékkategóriára.

Fasza :)

És ami még vicessebb, hogy ez a "hivatalos" review-kból kb. egyáltalán nem derül ki, ott minden nagyon szép :)

[ Szerkesztve ]


Sordoran
(addikt)
Blog

Nem olvastam el egész tesztet, lévén ahogy látom specifikus feladatra kellett. Erre pedig látatlanban is várható sajna, hogy egy ilyen olcsó eszköz nem megfelelő. Úgy teljesen bármi komolyabb testmozgás figyelésre alkalmatlanok ezek, inkább csak nesze valamennyire pontos/pontatlan adatok, tegyél velük amit akarsz. Nem hiába olyan drágák az igazi sporteszközök.
Nekem Mi Band 4-em van már másfél éve és én tökéletesen elégedett vagyok vele. Persze nem is sportolok nagyon, szóval ezt nekem nem is elvárás. Viszont telefonos értesítéseket jelzi, ha mosdóban vagyok mikor hívnak azonnal le tudom némítani ne zavarjon másikat a telefon csörgés stb. Amúgy ezen beállítható és gondolom 5-n is, hogy éjszaka (megadható mettől meddig) legyen minimális fényerőn, és ne kapcsoljon be a kijelző mozgásra.
Tényleg ezekre jó csak, illetve hobbi sportolóknak valamennyi adatot tud szolgáltatni. De többet nem lehet elvárni sajnos ennyiért.


daninet
(veterán)
Blog

Azért egy gyorsulásmérővel megkülönböztetni a három karlendítéses úszásnemet (gyors, hát, pille) nem egy egyszerű programozói feladatnak tűnik. Még amatőröknél a karlendítés sebessége és a vízbecsapódás lehet valami támpont, de ahogy mész a haladók/profik irányába a tempók nagyon hasonlóan gyorsak és nagyon erősek.
Ezt csak valami tanítós algoritmussal lehetne elérni amihez nagyobb számítási kapacitás meg potenciálisan hálózati kapcsolat kellene a vízben.
Sokkal inkább ahogyan írtad a távúszók és a triatlonisták eszköze lehet ez.

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(veterán)

Amazfit karórám dettó. A fals pulzus mérésből kifolyólag bármilyen adat, ami ebből következik (kb minden) erősen tájékoztató jellegű.
De ha megnyugtat, állítólag a 200 ezres garmin karórák is pontatlanok, ez egy ilyen technológia, még forrnia kell. Mellkaspánt kell sajna, ha pontos eredményt akar az ember.

[ Szerkesztve ]


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Na most azt az eszközt még nem találták fel, ami az én úszásnememet felismerné... ;]
De most komolyan... Darnyinak ki számolta és figyelte, hogy milyen nemben mennyit úszik? Valamire mégis vitte a srác...
Kicsit irreálisak manapság az elvárások... :(


dabadab
(titán)
Blog

Mi a fene lenne irreális abban, hogy egy kütyü alkalmas legyen arra az egyetlen egy feladatra, amiért egyáltalán létezik?

Egyébként meg Darnyi esetében (mint minden élsportolónál) teljesen nyilvánvalóan komoly edzésterv volt, ahol ezeket számolta és számontartotta az edző vagy a segédedző vagy valaki.


Eastman
(őstag)
Blog

...hanem hogy az uszodában hozzon olyan adatokat, amiket a futók megkapnak a szárazföldön.

Létezik olyan karkötő amely felismeri a futásnemeket? :U

[ Szerkesztve ]


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

"Az elsődleges célközönség nem olyanokból áll, akik komolyan edzenek valamit, hanem akiket most kell rávenni bármiféle testmozgásra."

Ez egy jó meglátás, nekem is pl ilyen alap dolgokra kell, illetve nagyon szeretem benne a rezgéses ébresztés kíméletességét. Pulzus meg egyebek nem komolyan vehetők, bár nekem 3-as egész pontosan mér vérnyomásmérővel összevetve.

Abban is igaza van, hogy a szoftver sajnos egyre rosszabb, kikerült a magyar nyelv, újabban eldobálja a BT-t, mérések elég hektikusak és a Xiaomi egyáltalán nem reagál se a Play-es értékelésekre se a visszajelzésekre. :((( :U

Ezzel együtt kíváncsi leszek mit tud az 5, már úton van Kínából, nekem egy akcióban sikerült behúznom 9.600 Forintért. :)


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Írd meg az algoritmust rá... ;)


XuChi
(addikt)
Blog

Nálam Band 4 és 5 is van. Mindkettő kb órának jó, meg lépésszámlálónak. Ezt a két funkciót úgy ahogy teljesíti. De még ezeket is képes rosszul csinálni. Nálam kuka kategória mind a kettő. Arról nem is beszélve, hogy a kijelzők is karcosodnak.


Laci.M
(senior tag)

Sajnálom, hogy neked nem jött be, de nem értem mit vársz el egy 8500Ft-os karkötőtől. Én 2-es óta használom, nekem megvolt mindegyik széria. Úszásra nem jó, de a lépésszámlálója egy 100ezer Ft-os Samsungéval megegyező pontosságú. Úszásra nem használtam, nekem az a lényeg, hogy munkaközben a termelésben megkapjak minden értesítést, hívást és észre is vegyem őket.

Az úszást nem próbáltam, azokkal nem vitatkozom.

A kijelzőt be lehet állítani, hogy éjjel vegye le a fényerőt, így a párod nem fog panaszkodni (nekem az elmúlt 3 évben egyszer se jött rá panasz)

PAI és ilyen hülyeségek engem sem érdekelnek, de az teljesen jogos, hogy ha már egyzser belerakják akkor működjön is.

A szíjjal mi a baj? Kényelmes, nem szokott kikapcsolódni magától, teljesen rendben van.

Szerintem bőven megéri a 8500 Ft-os árat, bár az tény, hogy mindenki másra használja. Nekem mindent tud amit kell, és semmit amit nem kéne.


UnA
(Korrektor)
Blog

Az eszközt nem minősítem, mert ennek is megvan a maga helye, de a cím tetszett :)

De volt a cikkben egy félmondat, ami megragadta a fantáziámat: "mert a feleségem nyomott" – de inkább nem kérdezek semmit...


bloggiold
(aktív tag)
Blog

9.600 forintért teljesen jó, mondjon valaki jobbatt ennyi pénzért.


joghurt
(addikt)
Blog

A karomat az állával. Amivel rajta feküdt.


Victoryus
(addikt)
Blog

Régen ment a nagy stopper a medence felett, ahhoz viszonyítva edzettünk. Plusz az edző is stopperelt...
A hosszok számolása 1500m gyorsnál gáz, mert könnyen elgondolkodik az ember, és elveszti a fonalat 25-ös medencében. Rövidebb távoknál inkább a részidők lennének fontosak... Anno 20x100 gyors, aki 1:20 alatt úszott 10x, mehetett a termálba :) aki nem, az szívott. Én 4 éve sima stopperrel készültem a szenior versenyre, bevált. Jobb lenne-e korrekt kütyüvel, nem tudom. 50m-es sprintekhez elég volt, hosszabb távhoz nem elég úgy se a heti 2 edzés. Sajnos mostmár heti 1 se jön már össze.
Valószínűleg le lehetne az úszásnemeket programozni, hiszen mell, hát tök különböző, gyors, pille nem annyira, de a csapásszámból, a test hullámzó mozgásából kalkulálható lehet. Az irányváltás meg... Egy sportoló egy civilnèl sokkal nagyobb erővel indul/fordul. Brutál lassan úszkálnak a 'civilek'.
Az amazfit Bipem sajnos nem volt vízálló, de majd a Stratost kipróbálom, mit mér.


dabadab
(titán)
Blog

A Samsung Fit 2 topikjában a hozzászólásokból úgy tűnt, hogy ez a koreaiaknak sikerült.


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Megnézném, hogy a pillangóúszást és a hátúszást hogyan különbözteti meg...


kuntics
(aktív tag)

10000ft-ért nem fog csúcs eszközt kapni az ember. Én a 4. szériát használom,alap funkciók (óra,értesítés,ébresztés) rendben vannak,többet nem is várok el. A lépésszámláló “csodás”, volt,hogy vonaton ülve értem el a napi aktivitást...


joghurt
(addikt)
Blog

Victoryus: Ahová általában járok, ott is van négyágú úszó óra. Csak épp rövidlátóként, félig párás szemüveggel semmit nem látok belőle. (Az üzemeltetőnek meg nincs annyi esze, hogy átrakja a rajtköves indulási oldalhoz.)
A hullámzó testmozgás detektálását felejtsd el egy karkötőn! :)
Abban egyetértünk, hogy az irányváltást kb. mindig jól kellene tudnia érzékelnie egy ilyen eszköznek, úszásnemtől és fordulótól függetlenül.
A budapesti vizes VB-re készültél?
(Tipp hosszútávok számolására: Az ember elég egyenletes tempóban úszik. Egy sima órával el tudod dönteni, elszámoltad-e egy fordulóval. Mondjuk 1:40 körüli 100-akkal tolod, ez 50 méterenként kb. 0:50-et jelent. Ennyit nem ingadozik a tempód +/-, pláne hogy 4-500 méterenként amúgy is nézünk részidőt. Nálam a táv 2/3-a körül szokott elmenni a kép, és ha bizonytalan vagyok, akkor fejben visszaosztok az utolsó részidő óta eltelt időből.)

dabadab: Már készülődik egy írás a Galaxy Fit 2-ről is...

philoxenia: Tök könnyen. Eleve a G-szenzor érzi, hogy a csuklód lefelé vagy felfelé áll (azaz hason vagy háton úszol). Pillénél egy nagy oldalsó lendítéssel hozod előre a karod (a vízfelszínhez minél közelebb) és lopótök alakban húzol le magad alatt, függőleges alkarral. Háton kb. függőleges síkban megy előre a kar, és magad mellett tolsz le, vízszintes alkarral.
Nem alaptalanul írtam, hogy ezt kb. egy diplomamunkás egyetemista is meg tudná csinálni.

kuntics: A bajom az, hogy a "csúcs" eszközök sem igazán jobbak úszásra. Hidd el, az úszó- és futótársak között a teljes paletta megtalálható - még az olyan óra is, aminek az árából autót kapni.
Amiket te írtál, azok hasznos funkciók, de nem ezektől nem lesz fitnesz/sport karkötő.


bollokcs80
(Korrektor)
Blog

Így van. Kic'i, óc'ó, kínyai. :))

üzenetek