üzenetek

hozzászólások


vince
(őstag)

Eddig nem is tudtam a Pana kenyérsütőiről, most viszont egy kicsit utánaolvastam és azt hiszem megvan a következő kenyérsütő gépünk (persze ehhez a mostaninak meg kell adnia magát :D)


Duree
(veterán)

Gratulálok remek a cikk,és a bemutó is jó.Nekem is volt ilyen gépem de én nem voltam elégedett a sütött kenyérrel.Persze lehet,hogy én vagyok a béna,de a gépet elraktam és maradt a bolti kenyér.


Reaper04
(aktív tag)
Blog

:) Köszi! :R


_Oscar
(aktív tag)

Megmértem a gépünk fogyasztását.

A gép egy Hausmeister 2 lapátos gép (AFK és egyéb néven is előfordul). Max. 800W-os fogyasztással. 1-es program, ami 3,5 órát jelent. Előreprogramoztam délben, hogy este 6-ra legyen kész.

Teljes fogyasztás: 0,410 kWh. 46,2 Ft/kWh áramdíjjal számolva a sütési program költsége: 18,94 Ft Nyugalmi fogyasztása a masinának 0,9-1 W.


Reaper04
(aktív tag)
Blog

Köszi az infót! Jó páran kételkedtek, hogy ilyen keveset eszik a masina. De akkor ez is egy konkrét példa, illetve alátámasztás, hogy valóban keveset eszik. :K


_Oscar
(aktív tag)

Kollégámmal számolgattunk ma. Egy normál kenyér kicsit többe kerül, mint a legolcsóbb bolti. Cserébe viszont van friss, langyos kenyered vacsorára (vagy reggelire, vagy ebédre. Megfelelő aláhuzandó!) Ha raksz bele valami extrát, akkor viszont már sokkal olcsóbb, mint a hasonló bolti.


#00809728
(addikt)

Meg hát a bolti is más szerintem...
Auchanban szokott lenni pékek kedvence kenyér.Szalonna van a belsejében szétszórva ill 10dkg sajt rászorva.
Jól néz ki fél kilo 250ft

[ Szerkesztve ]


tildy
(nagyúr)
Blog

Nekunk tobb , mint egy eve megvan, teljesen tokeletesen mukodik, es tenyleg egy ora alatt megvan. Semmi panaszunk nincs ra.


Teng
(aktív tag)

És kedves ittlévők ti mit javasoltok kenyérsütőben készített kenyér, vagy dagasztás-kelesztés a kenyérsütőgépbe és a sütés pedig rendes sütőbe?

Mert filózok én is egy ilyen' gép vételén, de az ismerőseim közül eddig aki vett áttért arra a módszerre, hogy csak keleszti-dagasztja a géppel és rendes sütőbe jénai tálba süti meg' a kenyeret...

Esetleg aki kizárólagosan a kenyérsütőre voksol az milyen gépet javasolna?


_Oscar
(aktív tag)

Jénaiban még nem sütöttük. Viszont simán sütőben igen. Sokkal szebb héja lesz a kenyérnek sütőben sütve. Ellenben macerásabb. Foglalkozni kell vele.

Ha megkened egy kis vízzel, akkor szép fényes héja lesz. Legalábbis a kalácsnak biztosan. Azt már próbáltuk.


alvaro
(senior tag)

Mi egy darabig próbálkoztunk a kenyérsütővel, nem mindig voltak sikerek ezek a próbálkozások, és nem is tűnt determinisztikusnak az eredmény. Aztán átálltunk sütőre (tepsivel), egyből sokkal jobban sikerült. Ráadásul nem is lesz kocka alakú. Úgyhogy évek óta így csináljuk, a kenyérsütő megkeveri, kel, aztán mehet a tepsibe.
Át akarunk állni villanytűzhelyre, abban még nem tudom, milyen lesz, de azt mondják, abban lehet igazán jól sütni, nem olyan "féloldalas", mint a gázos.


sutszi
(veterán)
Blog

Én is a "süssük sütőbe" opcióra szavazok.

Évek óta csináljuk így. Nagyon elégedettek vagyunk. A különbség annyi, hogy a tésztát a párom gyúrja nem a gép.


Teng
(aktív tag)

Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat. Ismerősömék ilyet javasoltak, mert ez egy univerzális gép és mindent' meg tudnánk ezzel dagasztani a kenyereket és a sütemények tésztáját;stb. , sütőnk meg van. Akkor ez alapján erre teszem a voksom.


GeoPhoto
(tag)

Ez csak simán baromi drága, és nincs opciód, hogy esetleg mégis a gépben süsd meg ha nem akarsz vacakolni.

Ha lusta vagyok, vagy időzítve csinálom akkor a géppel sütök (nálam a kalács is nagyon finom lesz benne, legolcsóbb 2 lapátos Hausmeister), ha meg ráérek akkor megy a sütőbe, de akkor inkább kiflit, vagy cipókat csinálok. Ja, és elég kevés élesztővel szoktam mindent csinálni, a 50gr-osnak csak

Ami fontos ezeknél a sütőknél, és már azt hiszem írtam is, hogy mindig ellenőrzöm a lapát forgását, mert ha besül a tömítés az galyra vágja a motort, mert nem bírja megforgatni.

Ha mégis a drága cuccot szeretnéd, akkor menj el az ismerősödhöz és kérd meg csináljatok együtt egy kenyeret, csak hogy lásd hogyan megy az egész.


alvaro
(senior tag)

>> az 50gr-osnak csak

Mennyi részét? Lemaradt a lényeg, asszem. Mi, amikor élesztőt használtunk, 1/3-ra szorítottuk le az adagot, és még mindig megkelt. Azóta már kovászt csinálunk, eleinte nagy volt a kontraszt, érdekes savanykás ízét éreztem vele a kenyérnek, utána viszont úgy megszoktam, hogy már nem is tudom, milyen volt az élesztős :F


GeoPhoto
(tag)

bocsi, tényleg lemaradt 1/4-et akartam írni, nekem azzal is teljesen jó lesz.


Attici
(őstag)

Nekünk is ilyen kenyérsütőnk van! :K
Pár éve vettem karácsonyra az asszonynak. Teljesen jól működik. Nem csak sütésre, hanem csak dagasztásra (pizza, kifli, stb) is szokta használni.


Heller2
(aktív tag)

Meg azért a lekvárfőző funkciót is jól használható, lassan jön a gyümölcs szezon .. ;)


Reaper04
(aktív tag)
Blog

Jajám!
Én is, vagy is, mi is ki akarjuk próbálni.
A házi lekvár a legfinomabb azt mondják :K

üzenetek