üzenetek

hozzászólások


fi:zi'k
(nagyúr)
Blog

Hát ez nagyon komoly! :C
Én is magam csinálom, csak épp sütőben, a kenyeret.


Zirowe
(nagyúr)
Blog

Jó, összefoglalt cikk.

Viszont egy megjegyzés a képen látható kenyérhez.

Nekem is volt régen pár évig kenyérsütő gépem, és az elején nekem is ilyen "tömzsi" kenyereket csinált, ami belül sűrű és tömény volt (legalább is képről ez jön le nekem).

Aztán elkezdtem tovább kelni hagyni, és a végeredmény sokkal jobban emlékeztetett már a rendes kenyérhez, belül a megszokott puha, és magasabb is lett, a tálból púposan kiemelkedve.

Ízre kellemesebb, kevésbé telítős volt.


Robez88
(tag)
Blog

De jó! Kell egy ilyen nekem is :Y


zoli03
(őstag)

"Nekem ezzel csak annyi bajom volt, hogy a háttere nem áttetsző, hanem fehér, így ha ráragasztottam volna, elcsúfítottam volna a külsejét, ezért meghagytuk franciának."

Ha átlátszó lett volna a matrica, és ráragasztod, akkor szerintem nem sok mindent látsz belőle.

Ez a 650W-os fogyasztás hogy van? Átlagban mennyit fogyaszt? Mert ha a 3 órás sütés alatt végig ennyi fogyaszt, az már egész sok áram.


vivike77
(tag)
Blog

Nem gyenge csak sokáig tart és hol a kovász??? Anélkül nincs igazi finom kenyér :D Üdv: A PÉK xD
UI: Ha nálam eddig tartana a kenyérsütés reggelre meglincselnének :D:D:D


mokus1
(addikt)
Blog

Pontosan nálam is nagy probléma volt hogy borzasztó tömör volt.Én nem találtam rá megoldást, így vissza is szoktam a finom kis franciakenyérhez :)


theartofdota
(tag)

100% nem finomabb mint egy nagyüzemi minőségi kenyér


FlekkeN
(aktív tag)

Az igazi kenyér kemencében sül, nem egy gépben és nem is nagyüzemben.
Ha olyat ettek, sose felejtitek.

[ Szerkesztve ]


Zirowe
(nagyúr)
Blog

Ha jól emlékszem annyi volt a trükkje, hogy hagyni kell kelni pár órát.
Nem tudom pontosan, a tésztát nem én készítettem, hanem anyu.
Meg azt hiszem az élesztőt langyos tejben kell elkeverni megcukrozva, meg hasonló dolgok. :)

Mi most átszoktunk a házi ciabattára, baromi könnyen elkészül a tészta, nem kell sokáig állnia, és 35perc alatt készen van normál sütőben.


DemonDani
(addikt)
Blog

a költség sem egy szinten mozognak :D bemegyek veszek egy kemencét majd elfér a polcon ha nem kell :DDD

persze ok, hogy igazad van, csak hát na :P


vince
(őstag)

A kenyérsütőgép egy remek találmány! Az elején mi is rendeltetésszerűen használtuk, abban sütöttük a kenyeret (egyszer lemértem, a kenyér elkészítése összesen 0,4 kWh villamos energiát fogyasztott a mi gépünkön) Aztán persze találkoztunk a tömzsi kenyér problematikájával, bár annál szerintem sokkal rosszabb, mikor túlkel és összeesik. Ennek orvoslására néhány éve a kenyérsütőgépet már csak dagasztásra használjuk, keleszteni és sütni egy nagyobb kerámia edényben (pataki tál vagy római tál) szoktuk. Azóta nincs elrontott kenyér, igény szerint keleszthető, süthető, nincs luk (lapátnyom) a kenyér aljában, és szerintem a cseréptáltól még az íze is finomabb + rendes kenyér formája van :)

A kenyéren kívül persze minden más tészta (pizza, kalács, bukta, fánk, akármi) is készíthető a gépben!

[ Szerkesztve ]


FlekkeN
(aktív tag)

Gránitlapot teszel a sütőbe és azon sütöd meg a kenyeret és olyan mintha a kemencében sült volna. Ezt alkalmazhatod otthoni megoldásként. Sokkal ropogósabb és omlósabb lesz a kenyér és még nem is beszéltünk a bagettekről, kifliről, zsemléről ...

[ Szerkesztve ]


Skodry
(aktív tag)

Ügyes kis gépek ezek!!!

Nekünk a fekete tescos van katt (10K-s)12 program jó kenyeret csinál ,illetve kiválló pizzatésztát.
Ha kenyeret csinálsz megszórod kis sonkadarabkákkal az valami tuti!

[ Szerkesztve ]


sanzi89
(addikt)
Blog

Nekünk is van valami olcsóbb, egyszerűbb szerkezetünk, de nem az igazi. Egyszer ismerőséknél egy Bosch géppel és valami speckó recepttel azonban olyan kenyeret ettem, mint az álom. Én hülye nem írtam fel a gép pontos típusát, és nem kértem el a receptet. :W


Narxis
(nagyúr)
Blog

Nekünk is van, örülök, hogy egyre többen próbálják ki a házi kenyérsütést! :)


mrlt
(tag)

Nagybátyáméktől kaptunk mi is pár éve karácsonyra kenyér sütőt, de 70dkg-s kenyeret süt, az meg nálunk lepkefing, na meg sokáig is tart a sütés viszont tényleg finom kenyeret lehet vele sütni. Akkor kb. 3 alkalommal használtuk, azóta a dobozában pihen a spájzban.


Chosen
(addikt)
Blog

Nagyon jók ezek a gépek, csak az a baj, hogy iszonyat kicsi kenyereket lehet csak sütni vele. 4-5-6 órát vesz igénybe a sütés és az előkészítés, utána egy 4 személyes család a vacsora felénél már 10 perc alatt elfogyasztja és még nem lakott jól senki.


danih
(addikt)
Blog

Az árakról lehet tudni valamit? Mennyire jön ki egy ilyen kenyér (alapanyagok + villany)? Megéri?
(#19) TheChos3nOne: mi ketten vagyunk csak

[ Szerkesztve ]


Chosen
(addikt)
Blog

Tapasztalatom szerint nem éri meg egy családnál, mivel annyi kenyeret kell sütni egy étkezéshez ami alapanyagban és áramfogyasztásban már a bolti áránál tart kb, ha mindenki jól akar lakni.

Ha valaki 1-2 embernek csinálja akkor még megérheti.

[ Szerkesztve ]


JetiRulez
(őstag)
Blog

Érdekes. A kenyérsütő gépekről megoszlik a vélemény.

Ősök vettek egyet. Fogalmam sincs már a márkáról. 2-3 éve lehetett és a legolcsóbb modellt választották, ami 25000 Ft-ba került a Madaras Teszkóban. Nem jött be a dolog. Tömérdek praktikával, módszerrel, recepttel próbálkoztak, de mindig egy lett a vége. "Gumis" kenyér. A héja meg valami veszett mód kemény volt. Pedig ott is ugyanilyen bőséges beállítási lehetőség volt. Ugyanezek a programok.

Több ismerőst, rokont megkérdeztünk, akiknek van / volt kenyérsütő gépe. Mint mondtam megoszlottak a vélemények. Egyesek gépe hibátlan kenyeret sütött. Mások addig ugyanebben a csónakban eveztek, mint mi. Szintén, amennyi ötletet hallottak, olvastak máshonnan, hiába próbálkoztak, egyik se vált be és gumis állagú kenyér lett a vége.

Egyikük se lett megkérdezve arról, hogy milyen árkategóriában választott készüléket vagy milyen márkát. Lehet ennek köze mindehhez?

[ Szerkesztve ]

üzenetek