üzenetek

hozzászólások


vince
(őstag)

A kenyérsütőgép egy remek találmány! Az elején mi is rendeltetésszerűen használtuk, abban sütöttük a kenyeret (egyszer lemértem, a kenyér elkészítése összesen 0,4 kWh villamos energiát fogyasztott a mi gépünkön) Aztán persze találkoztunk a tömzsi kenyér problematikájával, bár annál szerintem sokkal rosszabb, mikor túlkel és összeesik. Ennek orvoslására néhány éve a kenyérsütőgépet már csak dagasztásra használjuk, keleszteni és sütni egy nagyobb kerámia edényben (pataki tál vagy római tál) szoktuk. Azóta nincs elrontott kenyér, igény szerint keleszthető, süthető, nincs luk (lapátnyom) a kenyér aljában, és szerintem a cseréptáltól még az íze is finomabb + rendes kenyér formája van :)

A kenyéren kívül persze minden más tészta (pizza, kalács, bukta, fánk, akármi) is készíthető a gépben!

[ Szerkesztve ]

üzenetek