Nálunk a lekvárfőzés hagyományosan történik. Olyankor pihen a masina.
De a lekvárt amúgy is csak az asszony eszi.
Kolbászt meg nem lehet a masinával tölteni!
hozzászólások
Attici
(őstag)
A házi kolbászt régen szerettem, most már nem vagyok annyira oda érte. Nem tudom miért...
A lekvárt most is szeretem. A kedvenceim: Szilva, barack, eper, málna, csitkenye.
Én még nem csináltam, csak láttam a technikát Majd ezzel a gépezettel ...
Attici
(őstag)
Nálam marad a kolbász! Tegnap is azt vacsiztam.
Nem értek hozzá, de csinálom. /Szerencsére segítenek benne olyanok, akik értenek hozzá és így elég jó móka/
De lehet hozzá sütni a géppel finom kenyeret!
A kolbászt ha nagyon muszály csak kifliben, vagy zsemlében eszem meg, vajjal és sajtot rá. Úgy egész jó.
Én általában meg szoktam sütni a kenyeret (nem pirítóval), a rajta lévő feltétekkel együtt, és kolbásznál, igaz marha finom illata van, de valahogy nem bírom megenni. Elrontja a gyomrom.
Talán túl zsíros lesz a sütéstől? Nem tudom ...
Párizsi, sonka... ezek jöhetnek
Attici
(őstag)
Sütéskor a szalámikból és a kolbászból is kisül a zsír, és egy kicsit kesernyés is lesz. Ezért nem szoktam sütni, hanem csak nyersen!
Még a 8 éves lányom is imádja a kolbászt (csak úgy magában kenyér nélkül), ezért nem lehet eleget készíteni.
Pedig ha nekiállunk, akkor csak a színhús kb 110kg!
A párizsiban és a sonkában nincs is hús (vagy ki tudja mi van benne).
Jah gondoltam...
A színhús 110 kg... az a malac ?
Olvastam ezt az a sonkákról, meg a párizsi. Kettő közül is a párizsi a rosszabb. De mindkettőből van minőségibb, amibe kevesebb a felesleg.
De a szalámi se egy nagyon egészséges dolog
Attici
(őstag)
Nem, mi csak a húst vesszük nagykerben (ismerőstől). A bolti kolbász lehet, hogy olcsóbb lenne(TESCO akciós) ,de így tudjuk, hogy mi kerül bele.
A saját kolbásznak meg még az íze is jobb!
Tudom mi is eszünk felvágottakat is (főleg a gyerekek), de én akkor is szeretem tudni, hogy mit eszek.
Ja értem! Az más. És érthető is...
Tescosba... hát, semmi sem lehetetlen "Tesco gazdaságos ízű konzerv"
Hm .. érdekes
Amúgy inkább müzlis vagyok, de azt is csak reggelente. Ebédre ebédet eszem, estére vannak ezek a felvágottas dolgok. De van hogy sima sajtos kenyeret eszek sütve, rá majonéz és saláta. Az is finom
Attici
(őstag)
Én nem bírnám ki hús nélkül.
A gyerekek szokták nálunk olvasztott sajttal enni a kenyeret.
Én is húsos vagyok... mármint szeretem enni.
Akkor próbáld ki hogy ráteszed a kolbászt rá a sajtot és ráolvasztod. Na úgy milyen finom lesz!
Jah tényleg, el is felejtettem, pedig nemrég épp erről beszéltünk
Amúgy: Nemrég volt a postás, de nem hozott semmit. Start plusz csomaggal adtad fel?
Lehet majd délután kézbesítik...
Attici
(őstag)
Persze, hogy START PLUSZ--al!
Nálatok ua az leveles és csomagos postás?
Nem dolgozol?
Most épp nem dolgozom. Miért kérded?
Ilyen kis dobozt hozott már a biciklis is. A nagyobbakat zöld dobozautóval szokták hozni
Attici
(őstag)
Honnan veszed, hogy kis dobozban küldtem?
Csak azért kérdem, hogy ráérsz a postást várni.
Én meg itt "dolgozok keményen".
Én is keményem dolgozom, csak gondolom mást dolgozunk.
Meg nekem általában a péntekem szabad hétvégén meg munka van
.. mekkora dobozban küldted ? egy 40"-os TV-s dobozba ?
SZERK:
Most jött szembe szomszédhoz a postás autó. Hozzám nem hozott semmit
Tudsz írni egy csomagszámot? (a vonalkód lattit CH vagy mivel kezdődik)
[ Szerkesztve ]
Nem fogod elhinni,
Amikor itt volt kiszóltan neki, megkérdeztem hozot e valamit nekem. Nem.
Erre most jött vissza, és veszi elő a csomagot. Az eszem megáll. Kinézek, rákérdeztem azért, hogy: " Na mégis van csomagom?" (csak mert előzőleg kicsit flegma volt).
De most is csak annyit mondott, "van"
Úgy hogy megérkezett Többit priviben.
Hamarosan neki állhatok az eper lekvárnak. Kíváncsi leszek hogy sikerül
Bizony ám
Mondjuk inkább megenném, de ez van, ezzel tudom majd kipróbálni.
Érik, igen.
Párat már leszedtünk. Finom. Bár még szerintem nőni fog nagyobbra is.
Kiderül majd
Attici
(őstag)
Jó neked!
Most jön majd még csak a nagy meleg.
Olyan édes lesz, hogy cukor sem kell majd bele!
Hohóó Már várom.
Egy kicsi cukor mindig jól jön rá.
De amúgy nem vagyok nagyon édesszájú. Szeretem anélkül is
Heller2
(aktív tag)
Már lassan a szezonjának is vége...Jön a ribizli, abból is lehet gondolom...
Már rég Meg is csináltuk.
Bár lehetne mit rajta még tökéletesíteni Finom volt, de valamit szerintem elronthattunk. Nem lett az igazi.
Mind egy megettük mind
Ribizliből is lehet biztos. Kicsit keserűbb lesz gondolom, de valaki úgy szereti
mak0skalacs
(újonc)
Sziasztok,
Sajnos úgy látom ez a topik elég inaktív, de reménykedem hátha tud valaki segíteni. Bár a kérdés nem ehhez a tiposhuz kapcsolódik, elnézést az OFFért, de más topikot nem is találtam.
Moulinex OW5000 kenyérsütőm van, a napokban elkezdtem egy kenyér sütését a megszokott módon, ami egy 3+ órás program. A program utolsó 20 percében, amikor a kenyér már majdnem kész volt, a lapátok elkezdtek forogni, és a program végén sem álltak meg. Áramtalanítás után több óra elteltével próbáltam bedugni, de a lapátok azonnal elindultak, a ki-be kapcsoló és a többi gombok sem működnek. Van ötletetek hogy mit lehetne vele csinálni? (Egy reset gomb esetleg valahol?)
Előre is köszönöm a segítséget, remélem valaki tudja a választ!
Üdv,