[Re:] [ollie:] Norbinak mégsem az egészségünk számít? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


erdoke
(titán)
Blog

Ez sajnos nem így van, óriási különbségek vannak az étcsokoládék minőségében (is). Minap hasonlítottam össze egy 72 %-os mandulás és egy 85 %-os sima Godivát (!) egy szintén 85 %-os, málnás-áfonyás, de Steviával édesített csokival. Az elsőben 26 % cukor van, a másodikban 12,6 %, míg a harmadikban 4,9.

A zsír egyébként több nagyságrenddel kevésbé problémás a diétában, ha a cukor sok. Cukorhoz értve az alacsony rost tartalmú könnyen hozzáférhető keményítőt tartalmazó cuccokat is: a legtöbb kenyér, tészta, rizs, burgonya, stb.
Ebből fakadóan a legtöbb, "light" névvel emlegetett termék kevésbé egészséges, mint az eredeti változata, mert a nem problémás (vagy bizonyos esetben kifejezetten kívánatos) zsír mennyiségét csökkentik, míg a cukrot emelik. A nép meg szó szerint eszi a mérget.

(#42) Tulipanti
"Szénhidrátot eszem, és kell is, olyan nincs, hogy valaki nem eszik ch-t."

Már hogyne lenne, és kutya baja. Keress rá az Atkins diétára, de a paleolit is erősen így működik, mert az ősök nem nagyon jutottak hozzá a kevés glikogénen és némi gyümölcsön felül. Nem véletlenül a cukor szabályozza a zsír beépítést, illetve hat narkotikumként az agyra.

[ Szerkesztve ]

üzenetek