[Re:] [olloczky:] Zajos szomszédok - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


updog
(senior tag)
Blog

Mindamellett hogy többször leírtam, ha beledöglök is, társasházban többször nem fogok élni a jelenlegi után (még ikerben sem, az is társasház), és leírtam hogy agyvérzés határán vagyok most a panelban, azt látni kell hogy sokaknak ez (volt, amíg nem lett egy szutyok panel is 40M) az egyetlen lehetősége, függetlenül attól hogy az említett kockázatok okozója vagy elszenvedője.

Mi nem keresünk szarul, nem is élünk szarul mióta magunkat látjuk el, de 2015-ben leültünk gondolkozni feleségemmel, és kerestük a lehetőségeink határát. Felelősen a panel volt az...

Felelőtlenül meg... a ""család""támogatások"" (ne politizáljunk, de nem véletlen hogy családos emberként is csak idézőjelben írom) már-már visszaélésszerű kihasználásával és erőn felüli hitel segítségével simán mehettünk volna családi házba, valószínűleg meg is mentettek volna saját magunktól, és mai napig grillezhetnék a teraszomon, és szaladgálhatnának a gyerekek a kertben, de egész egyszerűen hülye vagyok, de elvekkel nem voltam képes a bizonytalanság mellett dönteni.

Én is laknék Pilisszentivánon saját telken kétszintes medencés családi házban, és ha csak a döntésemen múlna, ott dőlhetne össze az összes panel, csak ez nem így működik, hogy eldöntöm hogy "nem akarok panelban lakni és kész" :)

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Pontosan így vagyok vele én is. Nem akarok az X hitelemből 4X-et...


gzbotii
(veterán)
Blog

Én ezt eldöntöttem, elköltöztem BP-ről, és most folyamatban van a saját házam építése, december elején födték a mesterek. Amúgy is sok volt már 10 év nagyváros, így 29 évesen, úgy gondolom, hogy a nyugalom miatt belefér az, ha kicsit többet is kell ingáznom majd. Jelenleg +10p autóval bejárni nekem 50km munkába, mint volt a két kerülettel arrébb BKK-val.
+eszem ágában sincs adni 50+ milliót egy jobb (helyen lévő) panelért. Vagy még annál is többet. Közben meg későn este hazaérve nincs hol parkolni, ha gyerek (ha lesz) ki akar menni, akkor el kell kisérni a közeli parkba, az udvar helyett, etc.
Mi másképp döntöttük, eddig (több mint egy éve) nem bántuk meg.

[ Szerkesztve ]


DeltaPower
(őstag)

Ó, a boldog paneles évek. Nekünk Németországban sikerült megtapasztalni.
A ház közepes faluban, főútvonal mellett volt, reggel-este irdatlan forgalom. Az egyik szoba ablaka a főútra nyílt, a másiké a két ház közti légfolyosóra, ahol összevissza verődött minden hang.
"Ki tud hangosabban dugni" rangadóra csak pár alkalommal került sor.
A szomszéd lakás airbnb-szerű kulcsos lakás volt, többnyire vendégmunkásokkal. Lengyelek (déltől estig az erkélyen ülve ittak, latopon meccset néztek max hangerőn, kiabálva telefonáltak 10 perc alatt 28-szor elmondva hogy "kurwa"), ukránok (ők csak ittak, bt hangszórón zenét hallgattak és üvöltöztek), néha magyarok is (ők csendben voltak, de állandóan mirelit panírt ettek és odaégették az olajat). A tulajok is néha több-kevesebb időt ott töltöttek, igazi fásult, zsémbes, kötekedő 50-es pár, egyszer felhívták a főbérlőnket pofázni hogy délután 2-kor merészelünk kint telefonálni az erkélyen és őt ez nagyon zavarja, mert nem tud nyitott ablaknál dolgozni. Aztán becsöngettünk hozzájuk és elküldtük az anyjába, főleg mert nem nekünk szólt, hanem egyből a főbérlőnknél spicliskedett.
Felettünk valahol volt egy pár kisbabával, persze külön szobában altatták. Általában hajnal 1 körül meghallottuk a hüppögést, akkor lehetett visszaszámolni, mert max 1 perc múlva már üvöltött a gyerek, és beletartott 5 percbe, mire a szülők átértek a másik szobából. Addig a légfolyosóra nyíló mind a 10 lakásban élvezhették.
A felettünk lakó imádta a rántott húst, olyan hangerővel klopfolt mintha a falat bontaná.
Alattunk valamelyik lakásban volt egy elfelejtett vekker, ami 13:10-kor kezdett csipogni, kitartóan 10 percen át. Soha nem derült ki, hogy kié volt, 2 éven át hallottuk (a 90+ éves mami a földszintről volt a fő gyanúsított).
Vasárnapra abszolút csendet szabott meg a házirend, még porszívózni se lett volna szabad. Persze volt egy delikvens, aki rendszeresen vasárnap reggel 7-kor vagy hétköznap este 10-kor kezdett fúrni valamit.
Mindezek mellett a ház mögött kb 50m-re levő játszótér már említésre se nagyon érdemes.
Még valami, a szag. A negyediken lakott egy közel-keleti fiatal fickó, annyi parfümöt locsolt magára, hogy meg lehetett fulladni ha utána szálltunk be a liftbe.
Most ismét kertes házban lakom, egy kocsma a szomszédom, de összességében jóval csendesebb minden, mint a német panel (a 60 centis vályogfal elég hatékonyan hangszigetel).

[ Szerkesztve ]


updog
(senior tag)
Blog

Gratulálok, cinizmus nélkül :) Én is elkezdtem nézelődni mostanában, azért eléggé bax már a mostani szituáció.... túlóra, megtakarítás, pár éven belül mennék azért most már, főleg a gyerekekkel.

Szerintem ahogy írtam, ha anno fejest ugrottunk volna feleségemmel, nekünk is összejöhetett volna egy ház (legalábbis 2015-ben amikor a lakásba költöztünk, még máshogy állt a házak piaca is), csak mindketten kockázatkerülők vagyunk. Most meg már megint más, a gyerekekkel még kevésbé riszkírozunk.

(lakásvásárlós topicban írtam azt hiszem: 4M hitelelengedés jár a 3. gyerek után - nekünk már alig volt 2M a hitelünk amikor kértük ezt - és nem használhattuk fel másra a maradék támogatást, az simán elveszett...csak azért buktunk 2M ingyenpénzt mert felelősen vettük fel anno a hitelt :((( Néha azért bánom a mentalitásunkat... :D )

Szóval nem azt mondom, hogy nincs akinek tényleg csak döntés kérdése, csak hogy van akinek viszont 100% hogy kb. egyetlen lehetősége marad a panel, (és még az is erőn felüli, az utóbbi időket nézve) függetlenül attól hogy mit szeretne.


y@g4n
(tag)
Blog

Ah, panel, pár éve költöztek felénk drága népek, a gyermek iszonyat hangosan játszik amikor tud, vonyít mint egy sakál éjjel is, az anyja ordibált vele sokat, próbáltunk kiabálással, plafon ütlegelésével, felmenni szólni, semmi nem használt. Amikor felmentünk szólni, nem történt semmi, másnap hajnalban "valaki" becsengetett, amikor kimentünk természetesen senki nem volt ott.
Csak a hozzászokás volt az opció, azóta valamennyire lecsökkent a folyamatos őrület. ?Belakták a helyet?
Néha szoktak veszett hangosan mulatós zenét hallgatni, rendesen beszédhangerőnél hangosabban hallatszik nálunk, ekkor a kedvenc szomszédnevelő számomat be szoktam tenni elég hangosan: GoaTree - Oblivion Planet
Általában hatékony módszer, szegény alsó szomszédot meg a macskát sajnálom ilyenkor.


mephi666
(nagyúr)
Blog

nálunk felső szomszédnál a gyerek karácsonyra dobfelszerelést kapott... szerencsére gyorsan megunta... mondjuk felírtam magamnak listára egy erősítőt, mert pár éve szereztem egy elektromos jazzgitárt :D ideje lenne elkezdeni megtanulni rajta... vagy ha a mi fiunk kicsit nagyobb lesz, lehet ő áll neki :) (ukulele-t szeret pengetni, az viszont halk jószág)

ui: ja meg holnap megyek lidlibe gérvágóért :) azzal az erkélyen fogok barkácsolni, ha jó lesz az idő (úgy tudom azon sincs "néma mód")

[ Szerkesztve ]


dugo_
(veterán)

Nekem ez volt a szomszédűzőm:
Panasonic - Osasto EP

Sosem kellett végig lemennie a számnak...


mephi666
(nagyúr)
Blog

Régen amikor bulizni jártunk és alapozni akartunk, volt egy törzshelyünk... ha nem volt szabad asztal, elég volt a sok mulatós közé betennem a slipknot - new abortion-t (más nem volt a gépben hasonló stílusból) és garantáltan 1 percen belül lett szabad asztalunk :D


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Én szerencsésnek ítélem meg a szomszédaimat mert alig vagyok otthon. :DDD


Redneck
(veterán)
Blog

Szép lehetett...

Az alattam lakó dorbézoló suttyók mellé, van azért még kellemetlen szomszédom. A fölöttem lakó, hetente két-három alkalommal, idegbeteg módon takarító is megérne egy misét. Imádom, amikor random időpontokban húzgálja a bútorokat, és harminckétszer nekibassza porszívó fejét a radiátornak . Vasárnap is. :((

doeeg:
Én is rajta vagyok a témán, de kerülöm a hitelt, úgyhogy a családi ház, még kicsit várat magára.


Soderes
(aktív tag)
Blog

Kúrj te is a barátnőddel. :D


szabonagyur
(félisten)
Blog

Felettunk levo csaj egyedul lakik de minden nap mos. Rendszerint 10 utan es reggel 6 elott, hetvegen egesznap. Es nem muszakba jar... Ja es ajtot nem nyit, hogy megbeszeljuk a dolgot.

[ Szerkesztve ]


gzbotii
(veterán)
Blog

Én tényleg nagyon sokféle zenét hallgatok, Parkway Drivetól a Robin Schulzon át Csík zenekarig, de a mulatóssal ki lehet kergetni a világból engem. :(
Falun van egy haverom, akinek a szomszédja nyáron rendszeresen azt játsza, hogy kirak két hangfalat a nyitott ablakba és reggeltől estig megy a mulatós rajta. Mondjuk én nem kezelném olyan lazán, mint ő, hogy csak mérgelődik...


y@g4n
(tag)
Blog

#68 érthető hogy nem bírta sokáig :DDD
#74 mulatóssal ugyanígy érzek, a tudatlanság megtestesülése zenei formában


mephi666
(nagyúr)
Blog

egyedül lakik és egész nap mos? küldd rá a navot, mert lehet feketén mosodát üzemeltet :DDD


szabonagyur
(félisten)
Blog

Aha, ilyen 25 körüli csaj, tanár általánosban. Reggel 7 körül lelép de este már itt van. Egész este nem mos, hanem ilyen 10-11 után kezd el mosni van, hogy hajnal 1-kor még megy a mosás, ami nem is lenne gond ha nem zúgna a mosógépe centrifuga közben mint állat (gondolom nincs kiegyensúlyozva rendesen).

Vagy ugyanezt reggel csinálja és erre kelünk... hétvégén reggeltől estig mos, amikor felmegyek, hogy beszéljünk erről csengetek de sehol senki. :D

Már én is erre gondoltam, hogy mosodája van vagy minden nap minden ruhás kimos magáról egyesével.

(Mondjuk nekem az is fura, hogy fél éve egyedül fizeti kezdő ált sulis tanárként az albérletet.. de ez másik kérdés, lehet a mosásból :D)


mephi666
(nagyúr)
Blog

vagy "másféle" munkát is végez és a mosás csak álca, hogy elnyomja az egyéb hangokat :DDD


refrigerator
(csendes tag)
Blog

Én is összetűzésbe kerültem párszor a szomszéddal, ritka nagy paraszt. Viszont mindez kertes házban. Az a szerencse, hogy nem közvetlenül mellettünk, hanem velünk szemben lakik, így elválaszt tőle egy út :) nekem ez volt az, amivel kordában tartottam, és ő meg is értette az üzenetet. Nyáron figyeltem, mikor volt lehúzva a roló ( ilyenkor aludt általában délután), be lett üzemelve a hifi, én meg messze hátul a kertben dolgoztam :D https://youtu.be/Rjdvthd6pF0


Redneck
(veterán)
Blog

Az derék... Lehet van a toronyban, valami kényszeres kattanat. Persze sem nála, sem a felettem lakónál nem zárnám ki, hogy valami nem pszichés eredetű kórság miatt van a nagy tisztaságmánia.

#69 mephi666:
Pedig az egy jó kis közösségi, családbarát track. Meg is hallgattam gyorsan. :D

üzenetek