[Re:] [olloczky:] Zajos szomszédok - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Eastman
(őstag)
Blog

Az életét próbálja kisuvickolni. Jól ismerem a karaktert.
Nyolcféle öblítőt használ - az a drogjuk -, amiktől meg úgy összezavarodik a világa, hogy naponta elme gy önmaga mellett.


Somatom
(addikt)
Blog

A mosás pszichológiája.
Írta: dr. Eastman
:DDD


Eastman
(őstag)
Blog

...A túlmosás pszichológiája. ;)

(Ki lehet találni újra a világot, de az ember alapvetően szagokkal üzemel. Most, és száz meg ezer év múlva is.)

[ Szerkesztve ]


mephi666
(veterán)
Blog

Nem Ágnes a nő keresztneve? :)

"Ágnes asszony a patakban
Fehér lepedõjét mossa;
Fehér leplét, véres leplét…"


Ghoosty
(őstag)

Szerintem simán túltolta a kovidot. A neten terjengenek olyan ajánlások, hogy ha tömegben voltál, azonnal mosd ki minden viselt ruhádat. Egy tanár meg minden nap rengeteg diákkal találkozik. Egy mosási program meg simán van 2-3 óra, tehát, ha 10-kor elindul a mosás, az pont 1 körül végez.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Jó nagy hülyeség pont a Covidra húzni ezt, hiszen az akkora vírus (80nm-es), hogy magától leesik a felületekről rezgés hatására.


szabonagyur
(félisten)
Blog

Tudjátok mi a durva? Tavaly nyár közepéig ketten laktak felettünk. Volt egy hasonló korú csaj, meg ez aki maradt. Kb. egészen amíg el nem költözött a másik, ez a csaj mintha sosem lett volna itt és akkor meg nem mosott kb. senki, de amint kiköltözött a csaj itt beindult a mosoda :D

F@sznak vagyok HO-n március 15 óta, ezeket nem volt időm megfigyelni korábban. :D
Szerencsére ajtót behajtjuk akkor nem hallani.

A másik szomszéd néha idegesítőbb tud lenni. Oda átmentem többször is, hogy hajnali kettő van de minket nem érdekel a Barátok közt. Erre mondja, hogy ő a másik szobában van nem is ami mellettünk van. Én meg mondom neki, hogy pont ez a baj a másikból hallgatod azt a sz@rt.

ui.: 2 hónap és költözünk :D


Ghoosty
(őstag)

Nem ez az első hülyeség, ami terjed a neten. Először anyósom mesélte, hogy hazaért és gyorsan kimosott mindent, mert kovid. Aztán sikerült megbeszélni, hogy ne folytassa, mert hülyeség.


Eastman
(őstag)
Blog

Pont nem. E, J, D, válassz! Minden utcában van ilyen karakter.


gzbotii
(veterán)
Blog

Tudsz erre forrást linkelni? Nekem is van rokon, aki mindent is átmos, ruhákat is karanténba helyezi.


szabonagyur
(félisten)
Blog

Felőlem mosson, de miért este 11-kor? Szeret a párában üldögélni egész éjszaka? Vagy ha reggel mos akkor meg egész nap rohad a ruha a lakásban.

Biztos nem 2-3 órás programot tol, kb 30 percenként zúg a centrifuga és kb. hallod ahogy kész a mosás.


mephi666
(veterán)
Blog

én a fertőzőképességét is kicsit megkérdőjelezném a vírusnak: asszonyék 4en dolgoztak novemberben 1 kis irodában... kicsit betegnek érezte magát, de dolgozott, 1 kolléganője szintén, de ő orvoshoz is ment: hétfőn letesztelték covidra és pozitív lett... hárman végignyomták azt a napot, mert "úgyis mindegy már akkor, sürgős munkát tudják le, nincsenek olyan rosszul" ...következő naptól nem mentek már be, mert el lettek mind küldve tesztre... de hétfőn még együtt dolgoztak hárman egész nap (maszk nélkül), egyik kolléganőjével utána együtt utazott oda-vissza a városban kocsival, akkor sem viseltek maszkot... végül az lett, hogy csak feleségemnek lett pozitív a tesztje, másik kettőnek negatív... (annak is, akivel együtt kocsikázott) ...innentől hülyeségnek tartom én is, hogy "mossunk azonnal minden ruhát, amiben kimozdult a lakásból" (ennyi erővel szereltessen fel fertőtlenítős légzsilipet a bejáratához, belépés előtt pedig egy hordóban égesse el az összes ruháját, ami csak rajta volt)


Ghoosty
(őstag)

Nem tudok linkelni, leginkább azért, mert inkább gyakorlati szempontból tartom csak hülyeségnek. Maga a vírus életképes tud maradni, 1-2 napig, ha a ruházatnak pont olyan helyére kerül, ahogy ott is tud maradni. Tehát elméletben nem hülyeség. Viszont úgy gondolom, hogy ha olyan közegben voltam, ahol a ruhámra rákerült, akkor rám is rámkerült, akkor már mindegy, hogy a ruhámon még maradt-e valahol pár vírus.
Ha hazavittem, akkor otthon is rákerülhet bármire, attól a pillanattól fogva, hogy hazaértem. Egy gyorsabb mozdulattal elrepülhet bárhová. Ezek után csak akkor van értelme karanténozni a ruhát, ha mellett azonnal végig fertőtlenítem a belépési helyiséget.
Ezek meg már olyan másod harmadlagos fertőzési lehetőségek, amiknek a kiküszöbölése már túlzás, mert az fertőzés esélye hasonló a mindennapos élet veszélyeivel. (Pl járdán sétálva pont elüt egy autó, ráesik a fejedre egy vakolatdarab stb.)

szabonagyur

Nem tudom, milyen épületről van szó, de panelek jellemzően túl szárazak, így párában üldögélés nehezen elképzelhető.
Az egész nap rohad a lakásban részt sem értem, ha kiteregeted, akkor mindegy, hogy otthon vagy-e, milyen időszak van. Akkor gond az egész, ha ettől túl magas lesz a páratartalom.

"Biztos nem 2-3 órás programot tol, kb 30 percenként zúg a centrifuga és kb. hallod ahogy kész a mosás."

A mi mosógépünk centrifuga programja önmagában 20-30 perc. (Pörgeti, leállítja, kicsit forgatgatja csak, majd megint megpörgeti.) Így látatlanban tényleg nincs ötletem, hogy mi lehet.
Persze illene nem éjjel csinálni.


bkercso
(nagyúr)
Blog

A telefonját is mossa? Mert arra a zsír miatt ráragadhat.


bkercso
(nagyúr)
Blog

innentől hülyeségnek tartom
1 mérés nem mérés. Amilyen tartós károsodásokat okozhat (tüdőkárosodás, szív~, valamint mentális~), én nem venném lazán; bár apám sem kapta el öcsémtől, akivel együtt élnek.


szabonagyur
(félisten)
Blog

A felettünk levő lakás mondjuk 40 nm. Nem panel, tégla régebbi társas.

Illetve azt a részét, hogy nem nyit ajtót végképp nem értem.

Voltam már fent más miatt is, lyukon látom kinéz majd elmegy.


kenwood
(veterán)
Blog

A mellettem levo (onkormanyzati) lakas lassan 3 eve ures.
A heten elkezdtek melozni,ujjitjak fel a kovetkezo berlonek.
Egyik reggel arra keltem, hogy hallom " 2 ide, 2 oda"
En nem tudom,milyen fal van koztunk,de emlekszem,hogy az elozo lakonak sokszor a csorgo mobiljat is hallottam,es normal hangereju beszelgetesbol gyakran ilyen 30-40% ertheto volt :Y

Akarmikor rogtizteni akarok valamit arra a kozos falra, a furo ugy megy bele,mint a vajba,es tagul a lyuk magatol.
Szerintem nincs is tegla,csak valami malter,vagy vajog,vagy nemtom.
Most gyorsan el kell kezdenem felkeszulni ra, hogy kelleni fog oda egy gipszkarton + 10 centi ilyesmi : [link]
Az a kisebbik gond,hogy igy kozel 15 centivelk ozelebb kerulnek a dolgok arrol a falrol, lesz vagy 150k a muvelet.
En attol tartok,hogy a masik oldalra is kellene valami, mert ha lesz siro gyerek,kutya, vagy valami balhesabb csalad jon, akkor ez se sokat fog segiteni.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Akkor így már 300k lesz a költséged, ha beleegyeznek... :P


Eastman
(őstag)
Blog

Az egyik nagybetűs kolléga már végigjárta ezeket a stációkat. Ha érdekel, megkérdezem tőle az okosságot.


kenwood
(veterán)
Blog

Jah,bar mondjuk a Pioneer S-W110s-K nak is van egyfajta meggyozo ereje :D

#99
Van mar nemi tapasztalat. A masik fal egy olcsobb Knauff gyapottal le van szigetelve, es eleg jol megszurte a duhongo herbalos/alkoholista sracot.
Szerencsere o mar elkoltozott :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek