üzenetek

hozzászólások


snyper990
(őstag)

Találd ki, hogy mennyi pénzt szánsz rá, aztán aszerint szűrve válaszd ki azt, amelyik legjobban tetszik, és azt vedd meg. Működnie kell mindegyikkel, a BT eszközök általában visszafele kompatibilisek a régebbi szabványokkal is. Ha hívást is akarsz vele lebonyolítani, akkor ellenőrizd a leírásában, hogy headsetként is lehet-e használni. Ha igen, akkor mindenképp "át tudja venni" a hívást a füles, hívás közben ki lehet választani a telefon appban, hogy melyik kimenetet használja a hangtovábbításra, ez független a fülestől.
(Ha az airpods a minta és a kinézete a lényeges, akkor a hangzás gondolom nem annyira fontos számodra, így nehezebb mellélőni. Persze azért vásárlás előtt ajánlott elolvasni legalább néhány vásárlói értékelést.)


Winner_hun
(félisten)
Blog

Arra van lehetőség hogy a jelenlegi OxygenOS rendszert lementeni, felrakni Linage OS-t és ha az valamiért nem tetszik, akkor 100%-ban visszatérni a jelenlegi rendszerre hogy minden ugyanúgy menjen tovább, mint előtte?
Sosenem csináltam ilyet de ez a (direkt?) lassulás már szörnyű.


Csorbi
(addikt)

Én pont tegnap untam meg és cseréltem LineageOS-re. Hátőőőő.....mmmmint a rrrrakéta!!! :D :Y De ilyen lehetőség szerintem nincs, pláne root nélkül.


dbius
(veterán)
Blog

Igen, meg lehet oldani. Mivel másik rendszert akarsz rárakni, ezért először rootolnod kell, majd twrp recoveryt telepíteni. Ezután twrp recoveryben kell egy teljes rendszermentést készíteni, amit érdemes kimenteni gépre.

Ezt követően kell telepítened a LineageOS-t twrp-ből és ha nem tetszik, akkor a backupból vissza tudod rakni a mentést.

Ha még nem csináltál ilyet másik telefonon, akkor bonyolultnak és hosszúnak tűnhet, bár valójában nem az, de ebben az esetben javaslom, hogy keress Hozzád közel olyan személyt, aki jártas ebben és sör-csoki ellenében megcsinálja Neked.

[ Szerkesztve ]


Csorbi
(addikt)

Szerintem arra gondolt, hogy jelenlegi adatokkal, appokkal együtt mindent vissza lehet-e rakni, ha meggondolná magát :U Mint egy image alapú mentés PC-n.


sto1911
(veterán)
Blog

Pont ezt irta le :D


dbius
(veterán)
Blog

Telepített appok és azok adatai is átmenthetőek 99%-ban az új rendszerre. Ehhez rootolás után kell még a leírtak mellett pl. Titanium backup használatával külön mentést készíteni az appokról és azt is visszarakni az új rendszer telepítése után.

[ Szerkesztve ]


Winner_hun
(félisten)
Blog

Köszi.
Az új rendszeren ha Titanium backupot használok, akkor minden ott folytatódik ahol abbahagytam? Ilyenkor a Titanium backuppal visszaállítok mindent és az új rendszeren onnan folytatom az appokat ahol a régin abbahagytam? Kell a Play áruházból telepítgetni vagy ez megoldja és utána frissül minden ugyanúgy tovább?
Bocs a láma kérdésekért, különösebben nem érdekelt a telefonbizgerálás, öcsémmel csináltattam a főbb feladatokat eddig de most lehet nekiesek.


dbius
(veterán)
Blog

Rendszeralkalmazások adatait ne, csak általad telepített alkalmazások adatait mentsd le Titaniummal. Ezt a mentést is a rendszermenéssel együtt rakd át gépre mielőtt bármi egyebet csinálsz.

Elvileg rendszeralkalmazások és goggle fiókok adatait is tudod menteni titaniummal, de mivel teljesen más rendszert akarsz rárakni én ezt nem javaslom.

Az új rendszer telepítése után a Google fiókot kell hozzáadni, majd:

Ha előre rootolt a LineageOS (bár nem hiszem,hogy az, nem emlékszem), akkor telepíteni kell play áruházból a titaniumot és visszaállítani mentésből az appokat és adataikat, majd a készüléket újraindítani.

Ha nem rootolt a LineageOS, akkor a rendszer telepítése után először rootolni kell azt is és utána az előző bekezdésben leírtak.

Ha sikerül a Titaniummal visszaállítani az appokat és azok adatait, akkor ott folytatod kb ahol előző rendszeren abbahagytad. Most jut eszembe, hogy híváslista, sms mentésére egy másik appot, a super backupot szoktam használni azokat azzal érdemes, bár szerintem titanium is tudja. (névjegyzék remélem Google fiókba van szinkronizálva különben azt is külön kell menteni és visszaállítani)

[ Szerkesztve ]


dbius
(veterán)
Blog

Még egy jótanács: twrp alatt figyelj nehogy az "internal data" adatokat formázd, mert akkor az összes kép, videó, saját adatod is törlődik a készülékről!

Szerk: Ha még nem volt rootolva eddig a készüléked, akkor viszont mindent lett kell mentened róla, mert a folyamat során (bootloader nyitása)
minden adat törlődni fig, tehát csak körültekintően!

Itt egy angol leírás egyébként a folyamatról link

[ Szerkesztve ]


Winner_hun
(félisten)
Blog

Hétvégén tán nekiesek, addig / akkor még utánaolvasok és biztosan jövök kérdezősködni ha eljutok odáig.


UberMutant
(őstag)

rootoláshoz nem kell a bootloader nyitás?
ha kell, és neki nincs akkor , először minden adata elveszik... és csak az üres rendszert tudja lementeni.

mert a bootloader nyitás teljes gyaluval jár

[ Szerkesztve ]


dbius
(veterán)
Blog

De kell, ezért is szerkesztettem az előző hozzászólást még tegnap este. :K Köszi egyébként a kiegészítést!

Szerk: most látom a tegnap esti hozzászólásomban van pár elírás, telefonról nem megy ez olyan egyszerűen :DDD

[ Szerkesztve ]


bil
(tag)

Szia!
Nekem is nagyon lassult és melegedett a teló (OP3), de most szervízben kicserélik az akksit, remélem az helyreteszi majd. Stock legújabb SW van rajta, kiváncsi leszek az eredményre, de el vagyok szánva egy LineageOS felrakásra is. Most csináltam meg sikeresen egy Lenovo Tab3 8 Plus-on és hát k**vajó! :)
Egyébként utánanéztem az OP3 lassulások feltételezhető okainak a neten, de sajnos nem egyértelmű a dolog.
Egyrészt azt mondják, hogy szándékos a dolog és custom rommal megszűnik, másnak custom rom után is lassú maradt.
Én azt tudom elképzelni, hogy hardveresen van vmi cucc, ami az akksi egészségének függvényében visszaveszi a teljesítményt, de persze ez is csak tipp. :)


g0dl
(addikt)

Az én nem egész nap nyomkodós felhasználásom mellett az akkuidő jobb lett los 17.1-gyel.
Egyedül a volte nem megy sem digivel sem telekommal. ( de sok időt még nem szántam rá a nyomozásra)

Lenovo tabletre hol lehet los-t szerezni?


bil
(tag)

A hozzászólásod óta a volte-t nézegetem. :)
Hallottam már róla, de eddig nem néztem utána. Jó nagy kavar van ezzel, ahhoz képest, hogy mindenki nyer vele - ügyfél, szolgáltató.
Otthoni készülékek:
Mi8-on be lehet kapcsolni a gyári SW-n egy spéci kóddal. (Android 10)
Xperia XZ1 compact gyári SW-n egyáltalán nem találtam volte beállítást (Android 9).
És a szolgáltatók is összevissza támogatják. Digi-n nem láttam Xiaomit a támogatott készülékek listáján, gyakorlatilag alig támogatnak valamit a Samsungon kívül.
Oneplusom ugye most nincs, mert szervízben van, így a stock SW-t nem tudom megnézni ilyen szempontból.
Plusz érdekelne, hogy honnan tudod, hogy volte-n telefonáltál?
Kérdések, kérdések. :)
Tudom, nem megfelelő topik, szürkítettem is.


g0dl
(addikt)

Mikor gyárin használtam volte-t, akkor volt egy volte ikon a felső sávon.


bil
(tag)

Igen, közben mi8-on újraindítás után nálam is megjelent :R


sto1911
(veterán)
Blog

Lehet a OP3-at monitorra kotni valahogy kabelen? Akar custom ROM-mal?
Screen mirror mekkora lag van?

A cel RDP hasznalata nagyobb kepernyon, lag nelkul.

Tapasztalata van valakinek ezzel kapcsolatban?

[ Szerkesztve ]


SunyaMacs
(aktív tag)
Blog

ADB-n keresztül: [link]
A readmeben van róla egy elég jó leírás hozzá.

üzenetek