üzenetek

hozzászólások


Zsocy155
(őstag)

Szia!
12-es?
Idén kijött a 14-es. Annál lehet tapasztani 1-2 bugot. A 13-al nem volt gond, úgy emlékszem. Ha mégis, majd jelzi valaki itt.


Buster17
(addikt)
Blog

Igen és ezt a frissítést telepítené: [kép]

Egyébként 12/256-os a telefon

[ Szerkesztve ]


Zsocy155
(őstag)

Én frissíteném, de nem vagyunk egyformák.
Nekem a 13-al nem volt gondom. Azt hiszem ez volt fenn.


lazajnd
(tag)

Ahogy Zsocy155 is írta #5843-ban, mások a preferenciáink.
Én speciel nagyon bánom hogy lefrissült a telefon, korábbi tapasztalatok alapján nem szerettem volna (le volt tiltva, de random lefrissült egy csendes délután).
Frissítés óta akadozik rendesen, chrome különösen, app váltásoknál produkál érdekességeket, rosszabb üzemidő.
Az első 14-es frissítés után többször nem ébresztett a telefon, a második megoldotta.
A biztonsági frissítések véleményem szerint nem mérvadóak, célzott támadást leszámítva, de ez kényes téma, mindenki mérlegelje belátása szerint :D
Funkcionalitásban sem kaptam semmi pluszt amit használnék.
Gyári visszaállítást javasolnak főverzió váltásnál, de még nem vitt rá a lélek.

[ Szerkesztve ]


oba
(addikt)

Pedig nem ajánlott kategorikusan kijelenteni, hogy egy rendszer rossz amíg nem ejted meg a resetet. Gondolj arra, hogy amikor egy új készüléket veszel azt is nulláról kell belakni, és nem mennek el rá napok az életedből. Nekiülsz és hamar kész is vagy. Nem igazán értem miért "félnek" ennyire az emberek egy gyári visszaállítástól. A legtöbb adatunk már úgyis felhőben van (névjegyzék, e-mailek, esetleg fotók és videók), abba a pár applikációba meg újra bejelentkezni tényleg nem egy világvége :)


lazajnd
(tag)

Értem amit írsz, de nem vagyok hajlandó elfogadni hogy ez így normális.
Mégis minek kell elromlania egy óra alkalmazás esetén, hogy szórványos jelleggel nem ébreszt? Néztem az akku optimalizálást stb, ki be kapcsoltam, semmi.
Eleve nem szerettem volna frissíteni, nem voltam felkészülve.
Én semmilyen beállítást és adatot nem szinkronizálok felhőbe, legalábbis tudatosan nem, amit kéretlenül lenyúlnak arról természetesen nem tudok nyilatkozni :D
Az app setup nem feltétlen egy spotify bejelentkezés mindenkinél, zenelejátszó eq profilok, file kezelő ftp tárolók, van app amiből régebbi apk-t telepítek, stb ez azért nem megy automatikusan.
A fenti nyűgök ellenére természetesen élhetetlen hiba esetén megpróbálnám, vacilálok is rajta :D
A potenciális problémákat szem előtt tartva, szemben a hozzáadott funkcionalitás számomra csekélyke hozzáadott értékét mérlegve téve jutottam a fenti konklúzióra.


oba
(addikt)

Persze, nem normális, hogy anomáliák jönnek elő főverzió frissítésnél. De hát amit emberek írnak és alkotnak, abban bugok mindig is lesznek. Sokáig volt iphone-om, és ott is elő tudott fordulni olyan, hogy csak egy reset segített. Nyilván azt és úgy csinálod ahogyan akarod, de célszerű azt a módszert kipróbálni, ami minden bizonnyal megoldja a problémát. Oké, nem egy óra alatt leszel kész hanem mondjuk 3. Tényleg nem egy hatalmas tragédia :)


lazajnd
(tag)

Az anomáliák felbukkanása engem sem lepett meg, nincsenek illúzióim. Mindenesetre érdemes kalkulálni velük, könnyen lehet hogy gyári visszaállítás után is megmaradnak, az pedig nagyon nem mindegy.
A rendszer belakásának időtartamával kapcsolatos részt elengedem :D
Fiatal koromban sokat vacakoltam telefonokkal, ROM-ok próbálgatása, kernel tweaking, stb. próbáltuk a maximumot kihozni a vacak készülékekből.
Manapság inkább ragaszkodom a megvásárláskor kapott rendszerhez, máskülönben azt kockáztatom, hogy rosszabbat kapok.
Bugok, a kamera már nem olyan fürge és rosszabb képeket készít, probléma esetén factory reset, feszengeni az üzemidőt érintő placebo hatáson, nem hiányzik egyik sem.
Egyrészt hivatalosan nem lehet rollback-elni ha valami nem tetszik, másrészt nem látom a vonzó újításokat.

[ Szerkesztve ]


Moleman
(addikt)

+1, az android hajnalán én is hetente új romot raktam a Defy-re, meg kéthavonta factory reset, mert folyton szervizbe kellett hordani. :DDD
Most már nem szeretem piszkálni, használom amíg működik, aztán lecserélem. Kb 5 évente veszek új telefont, olyankor több nap, mire mindent beállítok, és átrakom a sim kártyát.

12-ről 13-ra nekem is kéretlenül frissült a telefon, sokkal jobb volt előtte, de már megszoktam, hogy ilyen, annyit nem ért, hogy újra elölről kezdjek mindent, amúgy is mindig kockázatos a rollback, ahogy mondtad is.
Akkor két "rendszerfrissítés" nevű programot lefagyasztottam Titaniumban, az új verziókról még mindig jön néha értesítés, de legalább azóta nem önállósította magát.


oba
(addikt)

Én is nagy romolgatós voltam, még ZTE Blade meg Galaxy S és S2 idején kezdtem :) Aztán a Oneplus 3 idején szoktam le róla, azóta nem vacakolok én sem már vele.


chelsi
(csendes tag)

sziasztok,

A mobilinternet eldobásának problémája már nem áll fenn senkinél? Kb 1,5 éve is pörgött ez a téma a topicban, próbáltam számos beállítást, sim kártya cserét anno, aztán meguntam, de most hogy eladtam az új telóm, a 8t-t használnám újból ideiglenesen és idegesít megint (yetteles vagyok) :D Született rá valami megoldás? Amúgy nekem wifi eldobási problémám is volt, ami szerintem továbbra is van, csak a mobilnetet napi 50x dobta el, a wifit ritkábban.

Köszi

[ Szerkesztve ]


errorcode06
(őstag)

Nem tudom hogy milyen beállításokat használsz, de nekem soha nem dobta el a mobilnetet, pláne a wifit. Vagy ha el is dobta a mobilnetet, ott másnak is problémája volt (pl a bükkben). Szintén yettel.


oba
(addikt)

Soha nem dobja el nálam sem a mobilnetet, pedig aktívan használom. Telekomos sim, legfrissebb rendszer.


vanyij
(csendes tag)

Nekem minden patch után át kell állítanom az APN-protokollt IPv6-ról IPv4-re, így nincs gond.
Mobilhálózat/SIM/Hozzáférési pontok nevei/Yettel Online (i)/APN-protokoll


chelsi
(csendes tag)

Köszi a válaszokat, az IPv6/IPv4 beállítást kipróbálom hátha segít (nem csináltam semmilyen beállítást eddig, 1 év használat után kezdődtek a gondok egy frissítést követően, de akkor olvastam, hogy köze lehetett a yettelnek hozzá és más telókon is előjött ez a probléma).


Kikike
(tag)

Igen, az ipv4 beállítás a megoldás.Nekem is hónapokat töltött a telefon a fiókban mert használhatatlan volt. Aztán kaptam ezt a tippet. Azóta nincs gond vele.
Wifit nem dobálja, szerintem az inkább router probléma.


zizidor
(senior tag)

Nagyon nagyon offtopik, de ennek most mi értelme?
RCC Day! Spin and Win! - jelzett a mobil. Pörgess és nyerj!
Három pörgetésből nyertem három semmit. :D

Eddig legalább kisebb-nagyobb kedvezményeket osztogattak, meg redcoint, amit aztán be lehet váltani kedvezményekre, lényeg hogy vásárlásra ösztönözzenek. De most ezzel?
Nem fogok a kardomba dőlni emiatt, de kicsivel sem lett szimpatikusabb a brand.


chelsi
(csendes tag)

ez az IPv4 beállítás bejött úgy néz ki, köszi mindenkinek :R
más kérdés: egy Ibywind Screen Protector 9H hardness üvegfóliát raknék a telóra, mert a gyári fólia már szarrá karcolódott, nem fogja rontani az ujjlenyomatolvasó általi feloldás sikerességét szerintetek?
Idáig egészen jól (kb. 10/9) feloldott a gyári sima fólia mellett.


icemad
(nagyúr)
Blog

Úgy emlékszem üvegnél törölni kell az ujjlenyomatokat és hozzáadni újra. Elméletileg nem okoz gondot.

[ Szerkesztve ]


_pda_
(tag)

El, voltak rá páran, végül az vitte el, aki megnézte és értékelte az állapotát.
A vakon alkudozókat lepasszoltam.

üzenetek