üzenetek

hozzászólások


joghurt
(addikt)
Blog

Ez több szempontból is érdekes. Egyrészt ugye maga a mágnesesség. Emlékszem még azokra az időkre, amikor oda kellett rá figyelni, hogy a táskában géppel együtt átcuccolt lemezeket a villamos/metró melyik részén teszi le az ember. Másrészt pedig a 3.5"-es lemezek fizikailag sokkal jobban védett mivolta.


snake1977
(őstag)
Blog

Nem kis teljesítmény volt az már biztos! Mindemellett a hibák hada is elkerült hogy mindössze egy gépet kellett kicsit megadjusztálnod, és persze a monitor, de ettől több baj sose legyen. :))


simonzé
(addikt)
Blog

Hajrá, csináld csak újra meg újra. Egy jobb időponttal, egy kis PH-s hírveréssel sokkal több látogatód lesz.
Amikor megláttam a Plus4-es fotót, könnyes lett a szemem. Vagy tizedik éve újra meg újra keresem fateréknál a régi kis Plusimat a padláson, amivel a gyerekkorom nagy részét töltöttem, mert "ott van az valahol a lomok között".
Köszi a beszámolót, remélem jövőre én is ott tudok lenni. :R


hege8888
(aktív tag)
Blog

Köszi, tervben van, Pistivel is csiszolgatjuk a gyűjteményt, még egy kis plusz hely is van a Faluházban, van pár ötlet is, hogy bővüljön a dolog.
Ide majd blogban kirakom, meg FB-n ugye van jónéhány retro-csoport, oda is kiteszem.
Van még egy olyan, csoport, hogy "Csongrád megyei programok", még oda is ki fog kerülni.
Várunk, mert mint írtam, az is motiválgat, hogy sokan Dunántúlra, Fülére már nem tudnak a távolság miatt elutazni, úgyhogy Tiszán innen próbálunk egy kis mini-BRSZK érzést okozni..

Azt a Plus4-et pedig jó lenne mielőbb megtalálni, mert sajnos a TED-sorozat sokkal meghalósabb fajta, mint a c64-széria, akár állásukban is..


BlackJack21
(tag)

Hasonlóan jártam anno. Csak nem kell keresni, mert kidobták, pedig nem C plus4 volt, hanem egy Primo B :O :O :O

[ Szerkesztve ]


BlackJack21
(tag)

A beszámoló alapján élvezetes lehetett, meg rettenetesen sok munka.
Gratulálok!


hege8888
(aktív tag)
Blog

Köszönjük, egyszer gyere el Te is!

sajnálom...
:Y "hanem egy Primo B" :Y


WhrlpoolMind
(kezdő)
Blog

Óriási! Köszönöm, hogy megrendezted, remélem, jövőre is válladra veszed, és eljutunk a családdal. Meg a P60-nal és a 486 VLB SCSI-val :))

Az Olivetti M4 Modulo gép nagyon megdobogtatta a szívemet, mert az első számítógépünk egy Olivetti M4 Modulo P75S volt.


hege8888
(aktív tag)
Blog

Hello--hello!, Gyertek, köszi a biztatást!
Azok az olivettik ahogy néztem a netet ugyanazt a kasztnit használták.
Van eg 386-os is, de az még összerakásra vár, a bekapcsoló gombja megadta magát, és -agyvérzés!!-, de a táppal össze van applikálva.. Sajnos van velük macera, hozzájuk képest
a baby-házas megoldások maga a megváltás, pedig azok is utaálatosak a kis, szük helyeik miatt...


norbx
(aktív tag)

Ilyen Highscreen monitor volt az első színes monitorom. Használtcikkesnél vettem anno talán 99'- ben.Tényleg egyedi az az lcd kijelzős megoldás.

[ Szerkesztve ]


Victoryus
(addikt)
Blog

Gratulálok én is! No, jövőre lehet megnézzük, Mártély nincs olyan messze. NFS 3 lesz? :)
Az a durva, hogy én kb. 2 éve tudtam meg, hogy C64-es magnót lehet állítgatni. Anno hogy utáltam, amikor kaptam kölcsön kazettát, és semmit nem tudott beolvasni róla, az enyémet meg a "boltit" gond nélkül vitte. Ezek szerint havernál lehetett elállítva gondolom én. Milyen menő volt, akinek volt floppyja is, és tudott másolni a többeiknek. Jó kis Out Run, meg Giana Sisters, Pit Stop 2...


ceia
(őstag)

Szépek a gépek és jó volt a kiállítás! Az egyik PC házban ráismertem egy régi házamra, csak ez ATX, az enyém mATX volt. (a flotta.. képen jobbról a harmadik) C64 és Amigám is volt, konzol nem, de különben a Megadrive tetszett. Persze volt sok PC a 286-tól i5-ig mindenféle, és az benne a csavar, hogy nem pont sorrendben. :D Még olyan is volt, hogy két PC között újra volt C64-em amíg nem lett pénzem az új PC-re. A Half Life után újra a Giana Sisters-t játszottam és Stunt Car Racert.
Elismerésem annak, aki végigtolta a Saboteurt! :R Én egy végigjátszásomra vagyok büszke: Doom 2 csak billentyűzettel, mert a soros vezérlő elromlott, ráadásul a monitor időnként átváltott piros-zöld képre, kék jel nélkülire. De nagyon jó volt így is, és sajnáltam, amikor vége lett.

[ Szerkesztve ]


hege8888
(aktív tag)
Blog

Gyertek, Békéscsaba nem távolság, nyáron voltunk a Vasútasba a Viharsarki Hobbyelektronikain.. NFS 2 SE meg a 3 fent volt a gépeken, de tervezem, hogy ha lesz értő közönség, kirakok egy-két cd-s mappát, és lehet felpakolni ha éppen valamire kedve támad az embernek..

"Az a durva, hogy én kb. 2 éve tudtam meg, hogy C64-es magnót lehet állítgatni." Anno nem olvastál Commodore Világot? (mindig szidták benne a Programküldő Szolgálatot, és nem győzték leírni, hogy lehet/kell fejet állítani) De tény, hogy a floppyzás egy megváltás volt a magnó után... Gianát szokták tolni a fiaim..


hege8888
(aktív tag)
Blog

Köszönjük! :R


myckey
(veterán)
Blog

ez sajnos most általános, lassacskán....
Lesz ez jobb is ;)


Ed3r_X_
(nagyúr)
Blog

Ez igen :D

A sunnyogás egy szál késsel az nem véletlen az RTCW? :D


hege8888
(aktív tag)
Blog

De, jól látod! De említettem is a cikkben, igaz csak Wolfeissten-ként...


Ed3r_X_
(nagyúr)
Blog

Vak vagyok, az a bejegyzés mintha kimaradt volna, most látom :B

Imádtam, egyik kedvencem volt, betéve tudom az összes mapot... sőt.. még a tört változathoz a CD kulcsot is, mind a 16 karaktert :DDD


futo001
(senior tag)
Blog

Ez meghozta a kedvem egy kis Dune 2000-hez. :DDD


hege8888
(aktív tag)
Blog

Az is volt, asszem az asztali procis P4/Savage4-es Maxdata laptopon.

Az összekötő videókban leginkább a Gyűrűk urából (Gimli) vagy az Indiana Jones 3-ból ismert John Rhys-Davies (Sallah) kissé viccesen ripacs nekem.. :)

Mondanám, hogy gyere el legközelebb, de látom Galway (IRL)??

Hege


futo001
(senior tag)
Blog

Óóóóó, hidd el nagyon mennék, de valóban külföldön tengődöm.
Így, hogy említetted az átvezető videókat nekem is beugrott, hogy John Rhys-Davies elég színpadias volt, viszont emiatt újdonságként is hatott egy játékban számomra. Viszont Gimlinek telitalálat volt. :)

[ Szerkesztve ]


akaido
(addikt)
Blog

Enterprise géppel indult a számítógépes pályafutásom, majd az 1980-as évek végén abban az iskolában ahol fiatalként dolgoztam mi is Commodore16-osokkal és C+4-esekkel és Junoszty TV-kkel építettük fel az iskola "számtech" termét. Mennyit tekergettük a gyufaszálakkal a Junoszty potméterét, hogy az el-elugráló csatornát visszatekerjük a Commodore képernyőjéhez :) , hogy a XargonWars-t játszhassuk.

Annyira megtetszett az egész az évek alatt, hogy 97-ben elkezdtem a számtech tanárit, azóta is ezen a pályán vagyok.

Gratulálok a szervezéshez, a kitartáshoz, a lebonyolításhoz !

[ Szerkesztve ]


hege8888
(aktív tag)
Blog

Hű, most, hogy írtad a Xargon Wars-t beugrott a címe az évek távlatából.. és tényleg, ez is volt az egyik C16-os kazettán, ami volt a sulinak. Abóól a felhozatalból a Tower of Evil volt a kedvencünk aránylag hamar betöltődött, ugye ez is szempont volt), meg volt 3 Novotrade-es gyári játék: Űrpók, Viktor a Piktor, Almatúra.
Illetve egy kérdés.. Volt még egy játék, egy űrsikló rakteréből kellett egy kisebb űrhajóval kibújva lövöldözni a visszintesen több magasságban jövő ellenfeleket.. Ennek a címére nem emlékszel?

Köszi a bíztatást, ha tudsz gyere el a következőre.. :R

[ Szerkesztve ]


akaido
(addikt)
Blog

Akkora kedvem támadt, hogy így 60 évesen is tegnap Yape emulatorral újra nekiduráltam magam a Xargonnak. :)
Majd meglátjuk a következőt, mert Kerepesen élek, Mártély kissé messze van. :)


hege8888
(aktív tag)
Blog

Akkor esetleg találkozzunk a BRSZK-n, Füle már kisebb távolság... :))


atiradeon86
(csendes tag)
Blog

Ez nagyon szuper volt. Rengeteg régi emléket idézett fel bennem is. 😊


sawwy007
(csendes tag)

Nagy ötlet, gratula🙂


joghurt
(addikt)
Blog

Stílszerű zenei aláfestés: https://www.youtube.com/watch?v=EBCYvoC4muc


Ciccuka
(veterán)
Blog

Jó lehetett :C


Gynt
(újonc)

Jó, hogy egy ilyen leírás formájában megosztottad ezt az eseményt. És minden tiszteletem! Elég ritka manapság, hogy valaki a haszonszerzés vágya nélkül csinál valamit egy közösség érdekében.
Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy ez a sok hardware az év nagy részében lényegében "lomként" tengődik a padláson. Szóval becsüld meg az asszonyt, hogy még nem dobott ki velük együtt! :)


mickemoto
(senior tag)
Blog

Sajnos nem tudtam róla de jövőre ha lesz akkor megnézem.

üzenetek