üzenetek

hozzászólások


joghurt
(addikt)
Blog

A molino valami bambusz izé, olyan OBI-s árnyékolónak tűnik.

A kiállításhoz gratulálok, nagyon komoly!

Korosztályból fakadóan a táboros gyerekeknek nyilván elsősorban játékterem volt, bár közben biztos lehetne őket fertőzni olyan megjegyzésekkel, hogy "A zsebedben levő telefon kb. ezerszer gyorsabb, mint az ebben levő proci." vagy "Mennyi memória is van a telódban, ami mindig kevés? 4 GB? Ebben itt 16 kilobyte. A két egység között mennyi is a váltószám?"


DanielLong
(senior tag)
Blog

Gratu, komoly munka volt!


myckey
(veterán)
Blog

az szép volt ! :R :R

Jó látni, hogy erre is van még kereslet, igény, érdeklődés.
Ráadásul lenn, faluvégen.

Well Done


Иван
(őstag)
Blog

Nagyon aranyos és jó látni hogy mennyi gyerek élvezte. Elértünk abba a korba hogy ez ma már múzeumnak számít és bizonyos szempontból a gyerekek a múlt kultúráját, technológiáját ismerték meg. Szóval van ennek edukációs értéke is!

Itt pesten volt kb egy éve hasonló kiállítás és jó volt látni ahogy a gyerekek mennyire bele tudtak merülni egy Wizard of Worlukba vagy akár egy split screen haloba OG Xboxon... Az idő vasfoga minket kikezd, de a jó játékokat nem :)


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

"A régi játékoknál még úgyse számít a válaszidő, meg a képfrissítés fontossága, a képernyő mérete miatt még szemnek se túl bántó, ha egy régi játék 640x480-ban megy (pl. Doom)."

Sikerült felhozni pont egy olyan játékot, aminél nagyon is számít. :DDD

Egyébként a vanilla DOS executable 320 x 200, Doom95-tel lehetett 640 x 400-at belőni. Sok source porttal meg játszhasz akár 720p/1080p/1440p/2160p-ben is, de ez már másik történet.

640 x 480 for lyfe. A vertikális 400 pixel igen ritka natívan. Jó lenne, ha a következő DSDA-Doom release-ben benne lenne, esetleg a 356 x 200-zal egyetemben.

Amúgy jó kis gyűjtemény, legszívesebben én is berendeznék egy múzeumot itthon, de a legtöbb régi vas sajna már elkerült innen. Egy C-64/II, egy Monster V1-re vágyó P233 MMX, egy Monster Sound MX300-ra áhítozó, Tualatinos V3 Voodoo box, meg egy szétszedett HP 486 maradt csak. Az utóbbi abból a szempontból kemény, hogy '91-es, de már PS/2 van rajta, amikor csak ~8 évvel később kezdett elterjedni.

[ Szerkesztve ]


AssAssynn
(őstag)

"meg 19-20 évesen más nyomkodni valókon is már járt az eszem" XD


Erunosta
(tag)
Blog

Minden tiszteletem a tiéd! :R
Nem semmi egy ilyet összehozni. Szerintem fontos dolog megismertetni a mostani mobilon nőtt gyerekekkel hol is kezdődött minden. Sokáig emlékezni fognak rá és mesélni róla másoknak.
Sok sikert a következőhöz!

[ Szerkesztve ]


hege8888
(aktív tag)
Blog

Háát, oké, a felbontás számított a Doomban, (főleg ha lassab géped volt) de a response time szerintem kilencven-akárhányban még egyikünket se aggasztott, azt se tudtuk, hogy van ilyen.. Erre értettem azt a részt, hogy 15" TFT-k..


hege8888
(aktív tag)
Blog

Köszi minendkinek a méltató szavakat!

A molinó az egy lakásból már kiebrudalt bambusz-szőnyeg, amit anno félretettem, hogy ha jön vendégkisgyerek, stb, és kint vagyunk, akkor ne a hideg betonon négykézlábazzon.. Aztán csak állt a sarokban, és pakolászás közben jött az isteni szikra, hogy né, ezt kipixelezzük.. :) TESA-szalaggal lett kimaszkolva a felirat.

Egy-két srácnak magyaráztunk, technikai oldalról is, de annyira nem izgatta őket a dolog.. Kb, mint Martyt, hogy "Mi az a Gigawatt?"

[ Szerkesztve ]


Plazmacucci
(félisten)
Blog

:R


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

A response time-ról beszélek és a képfrissítésről, a felbontást csak korrekciónak írtam. : >

Mondjuk tény, hogy az eredeti DOS executable fix 35 fps-os korláttal rendelkezik, így egészen játszható gagyi monitorokon is, bár akkoriban ugye CRT volt, effektíve nulla input laggal, ami nem nagyon hasonlítható az első LCD-k lassúságához.

tl;dr: Játszható a dolog sub-par LCD-vel, de ettől függetlenül eléggé számít. : > Akkoriban azért nem foglalkoztunk ilyennel, mert CRT-nél nincs ez a probléma.

Nem kötekszem amúgy. :DDD


hege8888
(aktív tag)
Blog

Nem baj, nem is zavar.. legalább pörög a fórum.. :D


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Amúgy én is csípem a régi 4:3-as/5:4-es LCD-ket. Nem játszani, de pl. amikor anno lapossal dolgoztam, és az volt a másodagos kijelző, kifejezetten szerettem. Lehet, kéne szerezni egy kulturált, 75 Hz-es darabot Discordhoz/Thunderbirdhöz harmadiknak.

[ Szerkesztve ]


turbulencia8
(őstag)

Gratulálok én is! :R


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

De tök jó volt a felvezetés, ezekről nem is beszéltünk szóban egyszer sem :)
Riszpekt mégegyszer a kiállításhoz, ez már simán volt egy BRSZK2.0 szint :C


snake1977
(őstag)
Blog

A molinó nagyon ötletes és a "karakter készlet" is kifogástalan. :D
Respect! Szépen összehoztad/összehoztátok! :R


joghurt
(addikt)
Blog

Egy dolog jutott még eszembe: A PC-s vonalon a CD még hagyján, de a C64-es floppyk hogy bírják az idő vasfogát? Pár évente újra kell írni a tartalmukat? Egyáltalán, a mágneses hordozó hogy bírja?


hege8888
(aktív tag)
Blog

5.25"-ök jobban, simán átvészeltek 10-20 évnyi "kallódást" mint az amigás 3.5"-ösök...


hege8888
(aktív tag)
Blog

Köszi, fönők, igyekszem... :B

snake1977: Én igazából annak a részének örülök, hogy a bepakolás-beüzemelés részét plusz 1-1 emberrel, két nap alatt ezt összehoztam.

[ Szerkesztve ]


Apika
(Közösségépítő)

Gratulálok a kiállításhoz! :C
Nagy élmény volt olvasni, és nézni a képeket!

üzenetek