üzenetek

hozzászólások


Sza_Sa
(senior tag)

Már vártam a tesztet, egy tényleg csúcs tablet kellett már androidra is.

Azért az ára több, mint horror.

[ Szerkesztve ]


#72042496
(félisten)

"Őszintén szólva relatív gyakran találkozom egy Tab S6-tal, ezért amikor a Tab S7+ kimászott a dobozból, akkor meg voltam rökönyödve, hogy mennyivel nagyobb."

Én is meglepődtem rajta, amikor élőben láttam.
A 8/256-os egyébként nem kapható nálunk? A 6/128-at spórolósnak tartom 2020-ban, pontosabban az árával nem tudom összeegyeztetni.

[ Szerkesztve ]


Divinity
(őstag)
Blog

Egy SES-ben kérdeztem ugyanezt, ott az volt a válasz, hogy hivatalosan nincs és nem lesz itthon a 8/256-os verza.
Kicsit karcsúnak érzem én is a 6/128-at, megy a filózás már jó ideje, hogy ez vagy iPad Pro de egyszerűen nem tudok dönteni :(((


#72042496
(félisten)

Hasonló helyzetbe kerültem, aztán úgy döntöttem, hogy nem veszem meg egyiket se. :D

Olyan hatalmas szükségem nincs is rájuk, csak több helyzetben praktikus lenne egy, főleg most HO alatt.

Szintén kérdeztem a SES-ben, még a megjelenéskor. Nekem is azt mondták, hogy Magyarországra a 6/128-as modell jön. Illetve hogy az 5G verzió 8/256-os, de jóval drágább. (Megjegyeztem, hogy ebből a jóval drágább igaz csak, aztán ennyiben maradtunk.)

[ Szerkesztve ]


BabMester
(senior tag)

Pedig nem nehéz, ha főleg videozni akarsz, böngészni meg cloud game-ing akkor a Samsung.

Ha ‘helyben’ szeretnél játszani, produktív munkára akarod főleg használni vagy Apple ökoszisztéma van, akkor iPad.


arn
(félisten)

Basszus... 6g ram van benne alapbol? :( most mindenkepp veszek vmit az ipad air2 helyett, az uj airnel ok lenne a 6g (mar ha belekerul ennyi) ennyiert itt androidon mar keves, ha tobb evre veszem. Az s6ot is felveszem a listara, azt tuti akciozni fogjak blackfriday korul.

a lassan ket eves telomban van 8.


AxBattler
(félisten)

Faja kis készülék, deee...

Ha egy iPad mellé teszem, akkor korrekt az ára.
Ha egy érintős/kifordítós Chromebook/-tab mellé teszem, akkor értelmetlen az egész.

A DeX "asztala" egyébként kísértetiesen hasonlít a Chrome OS felületéhez, nem?


Yodafon
(senior tag)
Blog

S7.... :'( Bárcsak a sima Samsung S7-et is frissítenék... :S


AS
(félisten)
Blog

Hát igen, én sem gondoltam, hogy a Tab S6-ot lecseréljem erre. Amugy is Samsung eddigi egyik legjobb készüléke az :) Persze ha nem lenne tab S6 az már más kérdés lenne :) Nagyon komoly gép lett. Ami a legjobb, hogy a Samsung itt nem szórakozik exynos baromságokkal ...


Hieronymus
(addikt)
Blog

Nagyon komoly gép, csak legalább a 4G támogatás ne hiányozna.
Így félkarú óriás. Az árába bele férhetett volna,


gusthy
(veterán)

Azon gondolkodom, hogy az S6-tal való összehasonlítás elég értelmetlennek tűnik, annyira másra való ez az eszköz.


janeszgol
(félisten)

Ami nekem bejon, az a kamera. Pontosabban a szinvilaga. Vegre realis kepet fest... marmint fotoz. Illetve a mikrofont baromi jonak hallom. Webchatre kivalo.
De tetszik a tablet, ahogy az S6, illetve a sima S7. A Samsung odatette magat megint.


*Mukeey*
(addikt)
Blog

Én most akarok egy S4-et venni. Nem látom a szokásos felhasználási területeken (netflix, videózás, böngészés) értelmét egy ilyen drága cuccnak. Amúgy biztos patent, aki ilyet vesz, az elégedett lesz tuti!


AS
(félisten)
Blog

Kicsit off de ha már laptop akkor inkább ez :)
[link] Laptop meg Note kombinációja :D
Kár, hogy már nem forgalmaz nálunk laptopot a Samsung.


mackoman
(tag)

iPad pro....arra akkor is kapsz még frissítést amikor ez már csak papír nehezéknek lesz jó ....


benczeb
(aktív tag)

Igen, ez az én észrevételem is. S6 már csak pár év támogatás, ez +1, így az S6 gyakorlatilag kiesett. iPad Air lesz a versenytárs kb 5 év támogatással.


doooo
(veterán)

Drága, de tökéletes utóda lesz a jelenlegi tabomnak. És mivel amúgy is csak jövőre terveztem váltani, lesz esélye olcsóbbá válni.


whatwhatwhat
(aktív tag)

Ugye tudod, hogy attól ha valami már nem kap rendszerfrissítést, még használható marad?


Divinity
(őstag)
Blog

Na épp itt lesz bonyolult a dolog.

Mac-et használok de ennyiben kimerül az apple ökoszisztéma nálam, minden más Android, Google Home, Chromebook etc.

Két felhasználási irányom van. Egy sima hétköznapi böngészős, videózós sima tartalom fogyasztós.
Valamint egy pro irány de nem olyan szokványos hanem szoftver fejlesztői, Android alatt natívan megoldható egy Ubuntu és code-server kombóval Termux alól, ellenben van egy szerverem is amin simán megoldható ez a kombó az iPad-el is csak ha gebasz van remote kell managelni a szervert, hogy tudjak dolgozni adott esetben.
Ami az apple felé mozdítja a dolgot az az alkalmazások optimalizáltsága (azért Androidon ez annyira nincs meg az meg, hogy Dex-en lógjon az ember egész nap hát non-sense) valamint az új ARM irány a mac-ekben ami azt implikálhatja, hogy hosszabb távon mint pro felhasználás lehet optimális lesz iPad-eken is, plusz ugye az end of life, ekkora összeget 3-4 évre terveznék a Samsung pedig térdelt már le ilyen helyzetben.

Játszani nem igen játszom

Na szóval ezért vagyok dilemmában :DDD


t72killer
(titán)
Blog

Ekkora tepsire igazán ráfért volna már 4k-nyi pixel, illetve ha egy talicskányi pénzt kérnek érte, egy IP68 védelem. Nemcsak szobában üldögélve használnak tabletet az emberek.

#18: erősen amatőr vonalra kerül. Választhatsz, hogy a hardveres inkompatibilitási problémákat reszkírozva teszel rá egy LineageOS-t, vagy lesz.rod a frissítést és várod, mikor nyúlják le a céges VPN-elérésed, netbanki adataid, stb. Vállalati környezetben mind2 opció bukta.

[ Szerkesztve ]


Schuler888
(senior tag)

En ajanlom, android10et is megkapta, biztonsagi patchek is erkeznek, massziv, NAGYON MASSZIV! Gyonyoru kijelzo, 4hangszoros AKG dolby atmos-szal, gyors, jatekra meg munkara hasznalom, es ehhez meg rendes kerek tollat adnak nem ilyen kenyelmetlen lapitottat :)


arn
(félisten)

jah, de milyet... egyre lassabb lesz. jobb, ha meghagyjak egy gyors verzion.


_flamer
(aktív tag)

Az ára nagyon dúrva..


Hallosz
(senior tag)

B/-\szki, ez a cucc besza-behu, ilyen kellene nekem is!


doooo
(veterán)

"vagy lesz.rod a frissítést és várod, mikor nyúlják le a céges VPN-elérésed, netbanki adataid, stb. Vállalati környezetben mind2 opció bukta."

És ilyen logikával ez abszolút igaz minden nem-Apple termékre is az elmúlt 10 évből, jól mondom? Mert ha nem, akkor semmi értelme ezt pont itt és most felhozni valami deal-breaker dolognak, főleg úgy, hogy a biztonsági frissítéseket legalább 4 évig kapják a régebbi csúcskészülékek is, és most, hogy a Samsung kitolta a frissítési intervallumot a tavalyi csúcskészülékeiktől kezdődően, ez nyilván még legalább egy évvel bővül. Mostantól számítva 4 évig (amíg a TabS6 elvileg jogosult a frissítésekre) meg úgysem lesznek sokan, akik még mindig azt fogják használni, főleg nem "vállalati környezetben".
Ja amúgy van egy olyan dolog, hogy Knox... nem véletlenül engedélyezett a Samsung csúcstermékek használata a legmagasabb biztonsági szinteken is a különböző hírszerzési, állami, vagy védelmi körökben (az Apple termékek mellett).


t72killer
(titán)
Blog

Ez így van, csak ugye a termék árát leosztod a támogatott évek számával: amennyiben nem emészthető összeget kapsz, tolod tovább a bevásárlókocsit. A samu 4év támogatása szép dolog, de a félmilla irányába indult összeget kell ezzel leosztani az előd kb 200ezres árával, az elég meredek különbség.

A knox-ra azért nem bíznám magam biztonsági foltok hiányában.


whatwhatwhat
(aktív tag)

Vállalati környezetben valószínűleg a cég szolgáltatja az eszközt, ami azt jelenti hogy pár éven belül lecserélik. Nem látok a jövőbe, de feltételezem hogy legalább 5 évig fog biztonsági frissítést kapni ez a tablet, abból kiindulva, hogy a galaxy S7(a telefon) 4 évig kapott, és nemrég kicsit jobban ráfeküdtek a frissítésekre samsungéknál.

Egyébként pedig személyes véleményem az, hogy az utolsó biztonsági frissítés után is van élet. Attól, hogy egyes biztonsági kockázatot jelentő hibákra a javítást nem kapja meg egy készülék, az nem azt jelenti, hogy holnap már el is lopják a banki adatainkat. Magánszemélyként nem félnék olyan eszközt használni, ami egy éve kapott utoljára frissítést. Ráadásul rengetegen teszik is ezt, akár androidot akár ios-t használnak, de nem igazán hallok security update hiányára visszavezethető visszaélésekről.


joey04
(titán)
Blog

akkor a sima s6-nak nincs utódja amoled panellel. plusz a 6gb ram kevés lehet, ha valóban kihasználja valaki a dexet. de kb mindegy mit tud milyen áron, mert nincs másik ilyen erős droidos tab.


doooo
(veterán)

A ár már más... Persze azért ne túlozzunk, a Tab S6 LTE verziója is legalább 270k-n nyitott, ami nem 400k, de nem is 200k. Tudásban (az AMOLED-et kivéve nyilván, ami sokaknak kétségtelenül fájó pont), meg méretben inkább a sima S7 az utód, az pedig nagyjából ugyanazon az áron nyitott, mint tavaly az S6. Az 5G-s Plus viszont valóban nagyon drága. Főleg a felára a Wifi-is verzióhoz képest, ami 70k-val olcsóbb (és úgy még elég emészthető). Nem is értem, hogy miért számoltak fel ennyit rá, főleg úgy, hogy az alap ott is 6/128GB-os kiszerelés... Egy 5G modul+antenna nem ér 70k-t, főleg nem úgy, hogy mennyire kihasználhatatlan jelenleg a legtöbb helyen.
Én speciel LTE-s tabot használok, de lehet, hogy ilyen árkülönbségek mellett majd lemondok erről a Tab S7 Plus esetén...


Schuler888
(senior tag)

"Attól, hogy egyes biztonsági kockázatot jelentő hibákra a javítást nem kapja meg egy készülék, az nem azt jelenti, hogy holnap már el is lopják a banki adatainkat."
Mi sem bizonyitja egyebkent ezt jobban, hogy rengeteg atlagembert ismerek akik leszarjak, es kinyomjak a frissitesi ertesiteseket...


Noukoum
(veterán)

A tab s6 utóda a tab s7 egyértelműen.
A plusz verzió sok szempontból a jelenlegi legjobb tablet, de sok pénzbe kerül. Bár ha a laptopokhoz hasonlítjuk akkor már nem annyira vészes a helyzet, és ott vannak az elszállt okostelefon árak is.
Nincs nagy igény a tabletekre még most, a xiaomi nem is próbálkozik, huaweit kinyírta trump. Nem csoda ha pici a verseny.


Memmaao
(addikt)

Én megvettem az előrendelés során. Egy első generációs Tab S-t váltott. Igazából Tab s6ot terveztem venni, de belefért a keretbe ez is, így vártam másfél hónapot, mire megjelent ez. Nem bántam meg, hogy megvettem. Iszonyat jó a kijelző! Igen, igaz, hogy nehéz és nem is kényelmes az élesre vágott alumínium ház, a gyári book cover, ami járt hozzá, meg úgy sz@r, ahogy van. Semmit nem véd. A táskámban volt , leverték a táskám, és a tablet egyik sarka sajnos meg is nyomódott, semmit nem védett a gyári tok. Bosszantó 335e forintnyi alumíniumon egy horpadás. Rendeltem hozzá UAG metropolis tokot, fotó alapján az ad neki vastagságot, remélem jobb lesz a fogása, és legalább takarja majd a sérülést.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(félisten)

Engem egyes notikban a silany kijelzo zavar. Neha olyanokat tesznek be 200-300 ezerert is akar, hogy fajdalmas. Akkor mar inkabb egy tablet. De 300-350 ezer felett se telo, se tablet, csak noti.


t72killer
(titán)
Blog

Részvét a pörcintés miatt :(. Én mondjuk olcsó tabbal nyomom egyelőre, de az első rendelésem hozzá egy gumitok, amennyit ütöm-vágom szerencsétlent... Eddig 2 védőüveget törtem, szerencsére a kijelző full megúszta.

Most legalább tudjuk, hogy tuti fémvázas ;] :R


Schuler888
(senior tag)

Grat a gephez, reszvetem a serules miatt :(


Memmaao
(addikt)

Nekem is az első dolgom volt ütésálló tokot rendelni, de még csak most jelent meg hozzá. Iszonyat prémium minőségű a tablet, még tényleg gyönyörű ez a szálcsiszolt alumínium ház. De pl a jegygyűrű is simán megkarcolja :(( .


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Na igen, ennyiért inkább veszek egy Surface tabletet munkára. A feleségemnek Surface Go van, és imádja, mindenben elég a munkájához (persze office-on és browseren kívül nem nagyon kell neki másra).


benczeb
(aktív tag)

Éppen ezt a kérdést akartam bedobni. 385k-ért lehet venni Surface Pro 7-et 8GB RAM 128GB SSD társaságában Windows 10-zel. No persze, kell egy ceruza még hozzá. Sőt, 240k-ért Go 2 is vásárolható, igaz a gyengébb procival.


Noukoum
(veterán)

Meg egy billentyűzet is, mert windows periféria nélkül halál. És akkor sem lesz 120hz amoled kijelző benne. Persze értem hogy az már asztali os, de sokaknak nincs szüksége rá ezért nem hogy előny hanem inkább hátrány nekik.
Surface go pedig egy nagyon jó cucc, de az erősebb procival az sem olcsó. És specben nagyon elmarad a galaxyval szemben.


benczeb
(aktív tag)

Jogos!


Divinity
(őstag)
Blog

Plusz engem pl ráz a hideg a Windowstól :DDD


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Én a Surface-t választanám, mert azon minden windows-os program fut, mivel windows van rajta. A feleségemnek még a Surface Go első kiadása van meg, és az is nagyon gyors office szintű programok használatához.


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Ha meglátod a Surface kijelzőjét, nem fog hiányozni az amoled, ezt garantálom. Némely modellekhez meg alapból adnak billentyűzetet is.


smc
(addikt)
Blog

Surface ceruzája sajnos gyengébben muzsikál mint az s-pen, nem egy kategória sajnos. Office-hoz meg nem tök mindegy? Kijelzőik meg addig jók míg nem kezdenek sárgulni, de amúgy sem egy szint egy oled kijelzővel ezt garantálom. :U


#72042496
(félisten)

Illetve a Surface kijelzője 60 Hz ha nem tévedek (ezért húztam ki a Tab S6-ot is). Számomra az is kérdés, hogy Surface-en mennyire áll kézre egy Netflix például. Mert nem érintős W10 desktopon semennyire, ha az Androidhoz hasonlítom.

Klassz gép amúgy a Surface, nekem nagyon bejön.


GSP
(aktív tag)

Ez már egy korrekt méret. :K


Snowy_owl
(őstag)
Blog

Madaraknak jó lesz ennyiért. :DDD


*Mukeey*
(addikt)
Blog

Kb hányok tőle. Magamnak otthoni használatra az életben nem vennék semmilyen windowsos gépet. Bnőmnek Surface pro4 van, utálom használni.


Memmaao
(addikt)

Mindenhova is kell egy troll rovatunkat hallották. :C :U


jUUh
(addikt)

Baromi jól néz ki.

üzenetek