üzenetek

hozzászólások


pgonzy
(tag)

Tegnap újra túráztam, most megnéztem a w5p merülését. 4,5 óra volt a túra 88%-ról indult,és a végén 32% volt a töltöttség. A túra alatt az órával navigáltam, felváltva egy garminnal összehasonlításképoen, szóval többször nézegettem a kijelzőt, ezekkel együtt volt ilyen a fogyasztás. Navigáció nélkül, ha csak a tevékenységet méred, akkor biztos hogy kevesebbet fogyaszt. Olyan helyen voltam, ahol sokszor nem volt térerő, ilyenkor csak a gpx vonalvezetésére lehetett hagyatkozni, a kornyezet nem látszik, mivel a térkép maga online, én nem jöttem rá, hogy lehet-e offline térképet lerölteni, beállítani. Ez olyankor macerás, amikor több elágazó van, ilyenkor jó a garmin offline terkepe.
Az a tapasztalatom, hogy telefon, vagy lte kapcsolat nélkül pontatlanabb, valamint nagyon nehezen fixálja a gps jelet. Volt amikor percekig nem talált, meguntam, kilőttem a progit, majd ujra elindítottam, és csak utána kb 1-2 perc múlva lett jel. Mindez telefonos kapcsolat esetén másodpercek kérdése.A garmin ugye tökéletesen használható telefon nélkül, és offline térkép található benne. A mostani túrán 1.2 km volt az eltéres a két óra között, a w5p ennyivel mért többet. Mondjuk amikor megálltan nézelődni, fotózni, akkor nem állítottam le egyiket se, ezt a samu nagyon nem szereti. Majd figyeld meg, egy helyben állsz, és számolja a métereket, mert a gps jel ugrál. Ehhez, meg az offline térképhez kapcsolódik, hogy a GPS Navigation nevű app nem mér több távot, és amikor megállsz, akkor nem számol. Ebből arra következtetek, hogy a healt app nem kezeli jól a nyers gps jeleket. Nem kerül sokba a progi, és offline térképeket is tudsz letölteni. Volt amikor úgy használtam a samut, hogy elindítottam a túra tevékenységet a háttérben, majd a gos navigationnal navigáltam. :) Viszont így mintha tobbet fogyasztana, de pontos méréseket nem végeztem.

Igazából, ha valaki csak néha túrázgat, és nincs agyon bonyolított útvonal, akkor a w5p teljesen jól dolgozik. Ha meg már kitapasztaltad, tudod, hogy a távból le kell vonni, hogy igazodjon a valósághoz.
Az amoled kinelző az árnyas ösvényeken nagyon jól jön, ott a garmin nehezebben látható.
Megint hosszú lett. :)

üzenetek