üzenetek

hozzászólások


dchard
(veterán)
Blog

Milyen érdekes, hogy lemondtak a korábbi dualband modelljeiknél bevett multiband antennákról, és a 2.4-et a nyákra költöztették. Ez valószínűleg jótékonyan hat majd az 5GHz-en nyújtott teljesítményre, de 2.4-en már nem biztos hogy ilyen kívánatos lesz az eredmény... Kíváncsi lennék a váltás műszaki okára.

Dchard


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Az szép :D ,nekem elég lenne egy olyan is, ami tudja az LTE-s modemeket kezelni,,....


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

1740-es elvi sebesség, de nuku USB3??? Miééért??? :S


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Mert +10.000 Ft-al lenne több.

Amúgy nem olcsó router az már biztos.


dchard
(veterán)
Blog

Az LTE-s modemet bármilyen USB-s router tudja kezelni, csakúgy mint a 3G-s modemet, ez ugyanis nem technológia, hanem driver kérdése. Ha van hozzá linux driver, akkor be is lehet üzemelni, persze nem biztos, hogy a gyári fw-rel is menni fog. Nekem eddig nem volt olyan 3G/LTE modemem, amit ne tudtam volna működésre bírni előbb vagy utóbb openwrt alatt. Inkább az volt a gond, hogy néhány router nem ad le elég áramot az USB portján és instabil volt a kapcsolat. Ezt egy aktív USB hubbal megoldottam, ráadásul így több portom is lett :)

Dchard

[ Szerkesztve ]


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

És?! Gondolom nem a tanyára vesz a Kis Pista ilyen routert... A célközönség szerintem fizetne többet, hogy normálisan kihozza a maximumot, hamár ilyen sebességre képes.

Ismétlem: szerintem...


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Azt nem lehet tudni hogy hova veszik meg. Már csak azért mondtam hogy sok, mert személy szerint a 18k-s tp link router is drága volt nekem, pedig az meg nem is AC-s. De ha Kis Pistike megveszi a tanyán mert van olyan eszköze ami tudja az AC szabványt, akkor ő is megveheti.

Szerintem. ;]


#97716736
(veterán)

Szép az ára :C


.mf
(veterán)

Mert amelyiken van is, csak parasztvakítás. Az USB-n keresztüli sebesség a chipset CPU-jának sebességétől függ, nem pedig a wifi sebességétől. A mai top routerek sem érik még el az USB2.0 határait.


Sub-ZeRo
(nagyúr)
Blog

Az biztos.


dchard
(veterán)
Blog

"Az USB-n keresztüli sebesség a chipset CPU-jának sebességétől függ, nem pedig a wifi sebességétől."

Persze használhatja az ember giga eth-n keresztül is :) Egyébként rengeteg teszt foglalkozott már azzal, hogy mennyire nem használható ki még az USB2 sebesség sem, de azt sosem vizsgálták, hogy mi ennek az oka. Vajon a driver eszi meg a CPU-t, vagy Samba/FTP szerver, esetleg mindkettő? Elég nehéz elképzelni olyan okot, amiért egy közel 600MHz-es CPU nem bír megetetni egyetlen klienst mondjuk egy tisztességesen beállított Samba szerveren keresztül, és úgy tűnik mégis ez a helyzet. Persze az is igaz, hogy alternatív szoftverrel és tisztességes optimlaizálással a gyárinál ényegesen jobb eredménytis el lehet érni.

Dchard


velizare
(nagyúr)

ahogy írod, az USB-gigaetherneten keresztül sem nagyon látsz 60MB/ses másolást. az usb3.0 előnyei kimerülnének abban, hogy 500mA helyett 5V-on 900mA tudna kifolyni rajta.


dchard
(veterán)
Blog

Sajnos az USB2 nem tud 30-35MB/s-nél többet, az a gond, hogy ettől is igen messze vagyunk.

Találtam egy tesztet, ahol a 1043ND-n rendesen beállított fájlrendszer mellett 22-23MB/s-et mértek direktben, de NFS-en/Sambán keresztül már csak 8-9MB/s-et. Nálam ugyan sosem volt CPU limit (HP N36L) mégis a Samba szerver alapos optimlaizálásával jelentős gyorsulást tudtam elérni giga eth-n is. RAID mellett különösen megéri összehangolni a kötet és a fájlrendszerek beállítását.

Dchard


dchard
(veterán)
Blog

Na azért utána olvasva kiderül, hogy a gyári 6-7megát fel lehet tornázni 16-17megára is, és ez még a régi 1043ND, aminél a cikkben szereplő AC-s routernek lényegesen erősebb a CPU-ja és ami szintén fontos pont négyszer annyi memória van benne.

Ha lesz egy rakás időm, akkor megnézem mit lehet kihozni egy wdr3600-ból. Legalább 25megára számítok persze nem stock fw-rel :)

Dchard


.mf
(veterán)

Nekem az eddigi tapasztalatok (mondjuk nem sok, eddig 2 "okosroutert" használtam, sok évig egy wl500gp 264MHz MIPS és egy WDR3600 560MHz MIPS) alapján az a sejtésem, hogy ezekben az USB-n keresztüli lemez-kezelés teljesen szoftveresen megy, ezért mutat erős korrelációt a CPU teljesítményével (nálam wl500 gp + oleg + ext3 volt 4-5 MBps írás, a wdr3600 + openwrt vargalex mod + ext4 olyan 11-14 MBps írás)


TeeJay
(félisten)

inkább adnának ki egy 1043ND-t újabb procival mert bőven elég a 3T3R 300-as N-es wifi...
vagon laptopot láttam mostanság de elenyésző százaléka volt 2T2R-es N-es wifivel szerelve
nagyrésze csak 144megabites... szóval egyelőre felejtős az ilyen AC csoda

legyen normális 300-450megabites N-es wifi és happy vagyok ;)


worxland
(addikt)

Újabb procis 1043: úgy hívják wdr3600.


TeeJay
(félisten)

én egy olcsósított verzióra gondoltam
egy 841ND V8 procis 1043ND gigabites LAN-al
ennyi :D


worxland
(addikt)

Most újabb kell vagy olcsóbb? :F


TeeJay
(félisten)

a 1043ND-ben nagyon régi Atheros Soc van, a 841ND V8-ban meg jóval újabb ráadásul sokkal jobb és nagyobb teljesítményű is viszont abba nincs gigabites switch

nos ezért lenne jó egy 104x ND ezzel az új Atheros chip-el viszont gigás switch-el :R

üzenetek